Keičiantiems kuro katilus – dar viena galimybė gauti paramą

Konsultacijos

Aplinkos ministerija pranešė, kad šiemet per pirmuosius du kvietimus pasikeisti iškastiniu kuru kūrenamus katilus sulaukus gerokai daugiau gyventojų paraiškų nei buvo skirta lėšų, skelbiamas jau trečiasis kvietimas už papildomus 4 mln. eurų.

Paraiškas dėl iškastiniu kuru kūrenamų katilų keitimo bus galima teikti iki 2022 m. vasario 1 d. per informacinę sistemą APVIS. Maksimali subsidijos suma pareiškėjui gali siekti 14,5 tūkst. eurų, vidutiniškai ji sudaro 5-7 tūkst. eurų.

Gamtines dujas, dyzelinį krosnių kurą, akmens anglį, durpių briketus ir kitą iškastinį kurą naudojančius šilumos gamybos įrenginius galima keisti į naują 5 klasės efektyvumo biokuro katilą arba šilumos siurblį, kuris naudoja geoterminę, hidroterminę arba aeroterminę energiją.

Su šios priemonės finansavimo taisyklėmis galima susipažinti čia.

Individualių namų modernizavimui numatyta skirti 4,2 mln. eurų. Paraiškas bus galima teikti taip pat iki 2022 m. vasario 1 d. per informacinę sistemą APVIS. Tokių kompensacijų gali prašyti gyventojai, nuosavybės teise valdantys vieno ar dviejų butų gyvenamosios paskirties namą, kurio statyba yra užbaigta ir įregistruota Nekilnojamojo turto registre.

Parama bus skiriama, jeigu po namo atnaujinimo bus pasiekta ne mažesnė nei B jo energinio naudingumo klasė ir šiluminės energijos suvartojimo sąnaudos sumažės ne mažiau kaip 40 proc., palyginti su ankstesnėmis.

Išmokos dydis apskaičiuojamas padauginus namo naudingą plotą iš fiksuoto dydžio (už 1 kv. m – 75 eurai). Maksimali kompensacinė išmoka vienam projektui – iki 14,5 tūkst. eurų.

Su šios priemonės finansavimo taisyklėmis galima susipažinti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Keičiasi žvejybos tvarka Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose

Aplinkos ministras pasirašė limituotos žvejybos tvarkos aprašo pakeitimus, kuriais Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose panaikintos limituotos žvejybos sąlygos. Šie ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Klaipėda - tarp trijų žaliausių šalies savivaldybių

Aplinkos ministerija pirmadienį įteikė apdovanojimus žaliausioms Lietuvos savivaldybėms. Jomis tapo Utenos rajono, Vilniaus ir Klaipėdos miestų savivaldybės. Visos trys tapo ...
2023-12-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Individualių nuotekų įrenginių savininkams - prievolė atlikti išleidžiamų nuotekų tyrimą

Aplinkos ministerija primena, kad asmenys, savo namuose įsirengę biologinio valymo ir septiko tipų individualius nuotekų tvarkymo įrenginius, ne rečiau kaip ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This