„Klaipėdos šventes” aplankė STT

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmiau pranešė apie atliekamą tyrimą, kuriame įtarimai pareikšti buvusiam uostamiesčio savivaldybės valdomos VšĮ Klaipėdos šventės” vadovui Liutaurui Galiniui, ir tik gerokai vėliau nusprendė apsilankyti buvusioje jo darbovietėje. Naujoji įstaigos vadovė Eglė Šulskė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad pareigūnai reikiamų dokumentų atvyko tik trečiadienį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Apie tai, kad atlieka ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos organizuojant ir vykdant 2021 metų Jūros šventės pirkimus ir įtarimus pareiškė L. Galiniui bei vienam verslininkui STT pranešė antradienį.

Skelbta, jog ikiteisminio tyrimo duomenimis, L. Galinis, pasinaudodamas savo įgaliojimais ir kita, tikėtina, įtaka, susitarė priimti ir priėmė ne mažesnį kaip 1000 Eur kyšį. Kaip įtariama, už šį galimai neteisėtą atlygį buvo siekiama, kad vieno verslininko atstovaujamoms ir susijusioms bendrovėms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti bei laimėti 2021 metų Jūros šventės renginiams skirtos įrangos ir paslaugų įsigijimo viešuosius pirkimus. Bendra šių sutarčių vertė – daugiau kaip 47 tūkst. Eur.

Buvęs prezidento Gitano Nausėdos patarėjas „Klaipėdos šventėms” pradėjo vadovauti birželio viduryje, o iš pareigų pasitraukė nuo rugsėjo 1-osios.

E. Šulskė sakė, kad trys STT pareigūnai įstaigos biure pasirodė trečiadienio rytą ir paprašė pateikti reikiamus dokumentus.

„Viskas vyko labai tvarkingai, humaniškai, tik gal kiek ilgiau nei tikėjausi”,  – sakė naujoji įstaigos direktorė.

Pasak pašnekovės, per dvi savaites, kurias ji jau dirba, įstaigos kolektyvas paliko tik gerą įspūdį, ji gauna visą reikiamą informaciją, kurios paprašo, kad galėtų susipažinti su padėtimi. Anot E. Šulskės, viešaisiais pirkimais užsiimantys žmonės jaučiasi tvirtai, o kada tam turi pagrindo parodė ir ši diena, kai iškart pateikė visus STT reikalingus dokumentus.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka STT Klaipėdos valdyba. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

2 Comments

  1. Klausimas

    Labai tvirtai ir dėl nykštukinės eglutės pirkimų jaučiatės?

    Reply
    • Atsakymas

      Tikrai taip.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Spyglys

Teisiamus „Klaipėdos paslaugų” vadus gins įmonės samdomi advokatai?*

Spyglys, kaip ir kiekvienas kitas moralės sergėtojas ar padorus policininkas, atsitiktinumais netiki. Todėl kai informatoriai jam pranešė, kad savivaldybės globojami ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This