„Lighthouse“ skaitmeninių inovacijų centras toliau plečiasi

Verslas

Klaipėdoje, Liepų gatvėje, vystomo „Lighthouse“ skaitmeninių inovacijų centro (SIC) miestelis žengia į naują etapą – pradedamas statyti iki kitų metų rudens iškilsiantis skaitmeninių inovacijų centro atvirų verslui erdvių–prototipavimo laboratorijų 2. 300 kv. m ploto pastatas.

„Lighthouse“ miestelio idėja koncepcija ketvirtadienį pristatyta SIC steigėjams, o statybų pradžia įprasminta laišku dabarties ir ateities kartoms – skaitmeninės jo versijos perdavimu statybos darbų rangovui. Specialiai sugeneruotas QR kodas, vedantis į skaitmeninę laiško versiją, išlietas ant nerūdijančio plieno plokštės, kuri bus įmontuota į pastato sienas.

Iki šiol „Lighthouse“ valdomoje teritorijoje jau pastatytos ir įveiklintos bendradarbystės, apgyvendinimo bei darbostogoms skirtos erdvės, vyksta bendruomenės ir skaitmeninės tematikos renginiai, atskirame pastate šiemet įsikūrė Socialinių mokslų kolegija.

Anot pranešimo spaudai, „Lighthouse“ SIC transformavosi iš „Baltic Tech Park”, kuris buvo įkurtas 2019 m. balandį pasirašyta 11-os organizacijų ir įstaigų bendradarbiavimo sutartimi. Šiuo metu „Lighthouse“ SIC jau vienija apie 50 narių – įvairių organizacijų ir įstaigų, sukurta per 10 skaitmeninių prototipų. Pastačius naujas erdves, skirtas prototipavimui, tikimasi, jog čia įsikurs stiprios ne tik nacionaliniu, bet ir regioniniu mastu kompanijos, kursiančios skaitmenines inovacijas, skirtas verslui, siekiančiam išlikti konkurencingam rinkoje, pasiekti efektyvumo, tvarumo tikslų.

„SIC veiklos modelis nuo pirminio pakito, kai išsigryninome, kur galėtume būti stipriausi ir pasiūlyti realias naudas, ir ta kryptis neabejotinai yra skaitmenizacija bei su ja susiję sprendimai. Susitelkėme į tokius sprendimus siūlančių narių pritraukimą, suplanavome tam pritaikytas erdves naujame pastate. Tikimės, jog čia įsikurs kibernetinės saugos, virtualios realybės, blokų grandinės (angl. blockchain) paslaugas teikiantys verslai. Taip pat, plėtodami kompleksinių paslaugų centro viziją, planuojame sukurti erdves, skirtas žmogaus energijos balanso atstatymui. Tai hibridinis veiklos modelis, kurį suformavome iš gerųjų pasaulinių praktikų ir kurio analogų neradome ne tik mūsų regione, bet ir tarp pasaulinių SIC“, – pranešime cituojama Eglė Stebulienė, „Lighthouse“ SIC vadovė.

„Mūsų tikslai skamba ambicingai, tačiau tikime, kad Klaipėda tokiam bendradarbystės ir paslaugų kompleksui yra puikus miestas su gerai išvystyta infrastruktūra ir logistika, pajūriu, kuris visam šiam skaitmeninių inovacijų projektui prideda papildomos vertės. Jau dabar bendraudami su potencialiais partneriais jaučiame, kad Klaipėdoje galėtų įsikurti didelės informacinių technologijų kompanijos, todėl labai svarbus ir kompleksiškas miesto požiūris, orientuotas į talentų pritraukimą, kas šią dieną ir ateityje išliks bene didžiausiu iššūkiu“, – teigia Šarūnas Butkus, „Lighthouse“ koncepcijos vystytojas.

„Lighthouse“ SIC projekto III etapo vertė siekia apie 5,47 mln. Eur. Projektas iš dalies finansuojamas ES lėšomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Vis daugiau verslų atranda Klaipėdą

Siekdama pritraukti aukštą pridėtinę vertę kuriančius verslus į Klaipėdą, miesto savivaldybė skiria finansinę paskatą įmonėms, kuriančioms naujas darbo vietas uostamiestyje. ...
2023-07-26
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje duris atvers Skaitmeninių inovacijų centras

Klaipėdoje, buvusios faneros fabriko katilinės vietoje Liepų gatvėje, birželio 2 dieną duris oficialiai atvers Skaitmeninių inovacijų centras (SIC). Atidarymo metu ...
2023-05-23
Skaityti daugiau

Verslas

Konferencija su pardavimais dirbančioms įmonėms

Spalio 25 dieną, kitą antradienį, Klaipėdoje rengiama „Salesforce“ konferencija eksportuojančioms įmonėms. Tai pirmasis tokio tipo renginys, skirtas Vakarų Lietuvos verslo ...
2022-10-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This