Naujausi COVID-19 duomenys: Klaipėdoje aukų išvengta, fiksuotas 121 naujas susirgimas

Koronavirusas, Svarbu

Trečiadienį šalyje registruoti 1 879 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 121 – Klaipėdoje, skelbia Lietuvos statistikos departamentas. Patikslintais duomenimis, antradienį uostamiestyje užfiksuoti 137, pirmadienį – 83 susirgimai.

Registrų centras pranešė lengvinantis galimybes tėvams atsisiųsti skaitmeninį savo vaikų galimybių pasą. Įdiegus reikalingus pakeitimus, nuo šiol galimybių pasą bus galima atsisiųsti ne tik iš interneto svetainės gpasas.lt, bet jį rasti ir asmens E. sveikatos paskyroje.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumažėjo 6,7 proc., Klaipėdoje – 17,1 proc. Uostamiestyje toliau mažėja ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – nuo 1170 iki 1159,3 atvejo. Tuo metu šalyje šis rodiklis nežymiai padidėjo – 833,6 iki 834,3 atvejo. Pagal šį jį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka 6-oje vietoje nuo galo. Geriausioje padėtyje ir toliau yra Varėnos savivaldybė (272,9), o paskutinėje vietoje – Druskininkai su 2050,9 atvejo.

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 145 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1267 tokie ligoniai (25 mažiau nei antradienį) iš jų 113 gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – šešiais mažiau nei prieš parą. Iš pastarųjų 85 proc. yra nepasiskiepiję, infekciniuose skyriuose šis rodiklis siekia 71 proc.

Trečiadienį Vyriausybė nusprendė, kad galimybių paso taikymas galėtų būti peržiūrėtas, kai per kalendorinę savaitę bus pasiektas 300 ir mažesnis COVID-19 lovų užimtumas. Tada apribojimo priemonės galėtų būtų panaikintos arba pakeičiamos švelnesnėmis.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 20 žmonių (penkios mirtys įtrauktos gavus vėlavusius duomenis). Iš 15 mirusių praėjusią parą kurių pilnai pasiskiepiję buvo tik du 70-79 ir 80-89 metų amžiaus grupės atstovai. Klaipėdoje praėjusią parą tokių netekčių išvengta – jų iki šiol yra 315, o Lietuvoje koronavirusas iki šiol nusinešė 7059 gyvybes.

Šiuo metu šalyje šia infekcine liga serga 18 224 gyventojai, pasveiko – 463 060, tarp jų – 32 655 klaipėdiečiai: per parą pasveiko 131 uostamiesčio gyventojas. Šiuo metu dar serga 1246 klaipėdiečiai.

Trečiadienį šalyje pirmą kartą pasiskiepijo 1778 žmonės, dvi dozes gavo 1805, o trečią kartą skiepijosi 13 910. Klaipėdoje iš viso trečiadienį paskiepyta 714 žmonių, daugiausiai – 530 – skiepijosi trečią kartą.

INFORMACIJA

Artėjant gruodžio 28-ajai, kuomet galimybių pasu pradės naudotis 12 metų sulaukę asmenys, Registrų centras pranešė lengvinantis galimybes tėvams atsisiųsti skaitmeninį savo vaikų galimybių pasą. Įdiegus reikalingus pakeitimus, nuo šiol galimybių pasą bus galima atsisiųsti ne tik iš interneto svetainės gpasas.lt, bet jį rasti ir asmens E. sveikatos paskyroje.

Prisijungti prie savo asmeninės E. sveikatos paskyros, naudojantis elektroninėmis tapatybės atpažinimo priemonėmis (e. parašu ar e. bankininkyste), gali visi 16 metų sulaukę asmenys. Vadovaujantis teisės aktais, tėvai ar teisėti globėjai yra teisėti savo vaikų atstovai, todėl gali matyti ne tik savo, bet ir savo vaikų sistemoje esančius sveikatos duomenis.

Savo E. sveikatos paskyroje asmenys jau kurį laiką gali rasti jiems sugeneruotus ES skaitmeninius COVID pažymėjimus (persirgimo, testo ar skiepijimo), o nuo šiol šalia jų bus galima rasti ir Galimybių pasą, kurį nesunkiai galima atsisiųsti, išsisaugoti savo išmaniajame įrenginyje ar naudoti atspausdintą.

Kiekvienas asmuo, prisijungęs prie savo E. sveikatos paskyros, gali sukurti atstovavimą kitam asmeniui, t.y. suteikti įgaliojimą kitam asmeniui prieiti prie jo E. sveikatos paskyros ir susipažinti su ten esančia informacija, tarp jų ir turėti prieigą prie ten esančių ES skaitmeninių COVID pažymėjimų ar galimybių paso.

Spausdintą galimybių paso variantą, kaip ir iki šiol, taip pat galima atsiimti Registrų centro klientų aptarnavimo padaliniuose, Lietuvos pašto skyriuose, „Sodros“ padaliniuose ir vaistinėse.

3 Comments

  1. Vakseris

    Atsibodo antivakseriai!!!

    Reply
  2. Kokia dar

    o. mi. kron – nuo marmalų žmonės krenta, nuo nu/negydymo! Baikit sėti baimę ir melą apie korupcinę ligą!

    Reply
  3. Atsibodo gąsdinimai!

    Žiūrėkite „Austrijos parlamento narys drąsiai rėžia tiesą į akis atvirai ir be baimės. Pagarba jam“ svetainėje „YouTube“.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This