Palangos miške savavališkai pastatytus sandėliukus teks pašalinti

Regionas

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miškų kontrolės skyriaus pareigūnai Palangoje, Užkanavės gatvėje, nustatė neteisėtą miško žemės užėmimo atvejį – valstybinėje žemėje rasti du sandėliukai, ten išdygę be statybų leidimo. Pažeidėjams gresia administracinė atsakomybė iki 560 eurų, taip pat jiems bus įteiktas privalomasis nurodymas statinius iš miško žemės iškelti.

Aplinkosaugininkų nuotr.

Aplinkosaugininkai informuoja, kad miško žemėje draudžiama statyti statinius ir kitus įrenginius, kurie nėra susiję su miško infrastruktūra.

Šiuo atveju statiniai Palangoje nėra priskiriami prie miškų infrastruktūros, juos pastatę asmenys tai padarė savavališkai, t. y. neturėdami privalomo supaprastinto statinių statybos projekto ir statybą leidžiančio dokumento.

„Norime gyventojus įspėti, kad savavališkas žemės, miško, vandens telkinio užėmimas arba naudojimas gali atsieiti nuo 300 iki 560 eurų. Jeigu šis administracinis nusižengimas padarytas pakartotinai, pažeidėjams gresia bauda nuo 560 iki 1200 eurų, ir abiem atvejais surašomas privalomasis nurodymas statinius iškelti“, – pranešime pažymi Klaipėdos miškų kontrolės skyriaus vedėjas Robertas Paulauskas.

INFORMACIJA

Pagal Miškų įstatymo nuostatas, miško infrastruktūrai priskiriami miško žemėje esantys miško keliai, miško žemės sausinimo sistemų įrenginiai, miško priešgaisrinės apsaugos sistemos inžineriniai statiniai ir įrenginiai, taip pat kiti inžineriniai statiniai ir įrenginiai, skirti miško rekreacinėms ar aplinkosauginėms funkcijoms įgyvendinti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This