Algis Latakas lieka Uosto direkcijos vadovo poste

Svarbu, Uostas ir jūra

Penktadienio popietę surengtos spaudos konferencijos metu Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadybos pirmininkas Nerijus Udrėnas pranešė, kad šios įmonės generalinis direktorius Algis Latkas toliau eis pareigas – valdyba nesiūlo jo atleisti, bet galutinį sprendimą priims susisiekimo ministras.

Žinia, lygiai prieš savaitę susisiekimo ministras Marius Skuodis pareiškė „sunkiai įsivaizduojantis, kaip po ažiotažo dėl į Lietuvą toliau važiuojančių baltarusiškų trąšų toliau galėtų dirbti Klaipėdos uosto vadovybė”.

Marius Skuodis ir Algis Latakas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Susisiekimo ministras yra tiesioginis Uosto direkcijos generalinio direktoriaus vadovas, tad į jo nuomonę yra įsiklausoma ir ji yra gerbiama. Situacija yra analizuojama. Mūsų nuomone, įmonė jokių pažeidimų nėra padariusi“, – tada komentavo A. Latakas.

Anot N. Udrėno, įmonė situaciją vertino teisine prasme, bet nerodė aktyvumo informuoti akcininką, nevertino reputacijos aspekto.

„Šis epizodas parodo nuoširdaus bendravimo stoką, komunikacijos trūkumą. <…> Nesunku paskambinti, kai sužinai esminę informaciją”, – teigė valdybos pirmininkas.

Pasak N. Udrėno, Uosto direkcijos vadovybė gruodžio 1 dieną sužinojusi, kad trąšos tikrai toliau judės, neinformavo valdybos, nors turėjo progą. Valdybos pirmininkas akcentavo, kad Uosto direkcija planavo, kad neliks tokių trąšos krovų ir pajamų iš jos. N. Udrėno teigimu, remiantis biržoje listinguojamų kompanijų pavyzdžiu, akcininkus būtina iškart informuoti, kai tik gaunama informacija, galinti turėti įtakos bent 10 proc. pajamų.

Anot valdybos pirmininko, informacija bus pateikta ministrui ir jis vertins, ar tai kelia klausimų.

„Mes, kaip valdyba, esame pasirengę dirbti toliau su vadovu”, – teigė N. Udrėnas, pabrėžęs, kad valstybinėje įmonėje sprendimus dėl vadovo priima ministras.

„Vertiname valdybos pirmininko išsakytą poziciją dėl tolimesnio darbo. Sieksime įgyvendinti išsakytus lūkesčius. Tikimės, kad su Uosto direkcijos valdyba įgyvendinsime įmonei iškeltus strateginius tikslus“, – teigiama po spaudos konferencijos išplatintame A. Latako komentare.

A. Latakas konkursą Uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigoms užimti laimėjo 2020-ųjų balandį. Opozicija tada kėlė abejones dėl konkurso skaidrumo, nes A. Latakas su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu praėjusiuose savivaldos rinkimuose bandė patekti į Klaipėdos miesto tarybą.

Iki paskyrimo į Uosto direkciją A. Latakas dirbo UAB „Adveritum” direktoriaus pavaduotoju, anksčiau jis darbavosi koncernui „Achemos grupė“ priklausančioje Klaipėdos jūrų krovinių kompanijoje („Klasco“), kur ėjo gamybos direktoriaus pareigas.

1 Comment

  1. Anonimas

    Manau teisingas Karbauskio sprendimas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This