Vienišiems senjorams – pajūrio moksleivių dėmesys

Švietimas

Uostamiestyje, artėjant gražiausioms metų šventėms, moksleiviai, studijuojantys Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centre, maloniai nustebino vienišus senjorus. Prie Gerumo akcijos prisijungę jaunuoliai kartu su centro darbuotojais kruopščiai atrinktas kalėdines dovanas perdavė Klaipėdos Taikos Karalienės globos namų gyventojams.

„Mokinių tarybos moksleiviai kasmet sumąsto įvairių būdų, kaip prasmingai pažymėti artėjančias Kalėdas. Šiemet nuspręsta dėmesį skirti pagyvenusio amžiaus žmonėms. Moksleiviai kartu su mokyklos darbuotojais buvo itin aktyvūs, su dideliu entuziazmu nešė dovanas, kurios galėtų pradžiuginti vienišus senjorus. Tikime, kad ir mažytė smulkmena gali prisidėti kuriant šventinę dvasią ir atiduodant pagarbą tiems, kuriems šiandien to itin reikia“, –  sakė Mokinių tarybos atstovas Aivaras Kavaliauskas.

Deja, dėl pandemijos su senjorais susitikti nebuvo galimybės, tačiau iš Mokinių tarybos atstovų, Aivaro ir Sauliaus bei jų mokytojų dovanas priėmęs globos namų vadovas Petras Šiurys patikino neabejojantis, kad šventinės staigmenos tikrai pradžiugins vienišų senjorų širdis. Globos namų vadovas atskleidė, kad itin simboliška, jog globos namų duris pravėrė jaunimas, kuris savo ateitį sieja ir su jūrinėmis specialybėmis – pasirodo, sovietmečiu šiose patalpose veikė jūrininkų šeimų vaikų darželis.

„Mokyklos pagrindinės veiklos kryptys orientuotos į inžineriją (metalo apdirbimą ir konstrukcijas, vėdinimą, santechniką, energetiką), jūrų bei uosto veiklas. Ši specifika lemia, kad mūsų profesijos mokytojų kolektyvas – itin vyriškas, o didžioji dalis moksleivių yra vaikinai, besirengiantys tapti jūrininkais, motoristais, logistais-ekspeditoriais, elektrikais, suvirintojais, laivų korpusų surinkėjais ir t.t. Tai, kad vaikinai taip entuziastingai jungėsi prie Gerumo akcijos ir motyvuoja, ir džiugina, kad mokyklos branduolį sudaro nuoširdus ir aplinkai neabejingas jaunimas ir personalas“, – akcija džiaugėsi Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centro vadovas Egidijus Skarbalius. 

Šiuo metu Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centre mokosi pusketvirto šimto jaunuolių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Būsimus stiuardus italai mokė maisto paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Pauliaus Lindenau mokymo centras – Lietuvos profesinių mokyklų augimo lyderis

Žurnalas „Reitingai“ paskelbė metinę statistiką, kuri atskleidžia, kurios šalies profesinio rengimo mokyklos augo labiausiai. Reitingo viršuje – Klaipėdos Pauliaus Lindenau ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pauliaus Lindenau centre – inovatyvių jūrinių kursų galimybės

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Jūrininkų rengimo centru (JRC), siekiant jūrininkams pateikti dar platesnį kursų bei ...
2023-10-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This