Du klaipėdiečių muzikiniai kolektyvai – klaipėdiečiams

Kultūra

Likus vos kelioms dienoms iki gražiausių žiemos švenčių, Klaipėdos koncertų salėje vykstančiame festivalyje „Salve Musica“ nuskambės programa „Jaučiu ritmą“. Pirmą kartą scenoje susitiks du žinomi uostamiesčio kolektyvai – Klaipėdos choras „Aukuras“ ir Klaipėdos džiazo orkestras.

Gruodžio 22 d., trečiadienį, 18.30 val. vyksiančiame koncerte skambės publikai gerai pažįstami kūriniai, tarp jų – šventiškai nuteikiančios kalėdinės dainos.

Suvienijo jėgas

Džiazo sostine vadinama Klaipėda turi puikų orkestrą, vienijantį geriausius regiono džiazo muzikantus – profesionalus ir studentus, dabartinius ir buvusius klaipėdiečius. Juos subūrė ir toliau į priekį veda saksofonininkas Kęstutis Sova, vienas aktyviausių bigbendinės džiazo muzikos puoselėtojų Lietuvoje. Šis kolektyvas susikūrė 2013 metais, bet jau spėjo tapti tikru Vakarų Lietuvos džiazo ambasadoriumi, atstovaujantis šalies ir užsienio festivaliuose.

Šįkart Klaipėdos džiazo orkestras savo menines idėjas sujungė su Klaipėdos choru „Aukuras“, kuriam vadovauja Alfonsas Vildžiūnas. Profesionalai vertina turtingą ir sodrų choro skambesį, gerą intonaciją bei dėmesį moderniems, techniškai sudėtingiems kūriniams, kuriuos jis atlieka su dideliu entuziazmu. „Aukuras“ yra keturiolikos tarptautinių konkursų laureatas, koncertavęs ne tik Lietuvoje, bet ir Tailande, Izraelyje, Kanadoje, JAV, Meksikoje, daugelyje Europos šalių.

Dominuos džiazo, gospelo ir disko muzika

Nuotaikingai programai atlikti pakviesta ir vokalistė Edita Bodrovaitė–Rukienė, o kūriniams specialias aranžuotes paruošė abiejuose kolektyvuose – orkestre ir  chore – muzikuojantis Karolis Žoltikovas. Jos teigimu, koncerto idėja gimė visiškai netikėtai, mąstant apie tai, ką naujo ir negirdėto galima būtų pasiūlyti Klaipėdos publikai.

„Manau, kad Klaipėdos muzikantams yra labai svarbu bendradarbiauti kiek įmanoma daugiau. Tikiu, jog šis koncertas bus tik inspiracija tolimesniems bendriems projektams“, – cituojamas K. Žoltikovas.

Šventiškoje „Aukuro“ ir džiazo orkestro programoje klausytojai išgirs Duke’o Elingtono, Irvino Berlino, George’o Gershwino, Richardo Rodgerso ir kitų žinomų autorių kompozicijas. Kalėdinę nuotaiką kurs populiarios „White Christmas“, „Let it snow“ melodijos, o judėti norėsis klausantis koncerto pavadinimą įkvėpusio G. Gershwino kūrinio „I got rhythm“, tapusio džiazo standartu. Kiti kūriniai leis pajausti gospelo ir net disko muzikos dvasią.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This