Ruošiama šilta vieta sekretoriui?*

Spyglys

Spyglys
2021-12-20

Komentarų: 13

Spyglys vis dar mena, kad vyriausiasis mūsų miestelio sekretorius buvo rimtai susiruošęs tapti vienos iš rimčiausių savivaldybės bendrovių – Klaipėdos krašto atliekų tvarkymo centras (KRATC) –  direktoriumi. Kilus šaršalui anas konkursas į šią šiltą vietą buvo nutrauktas, bet nenutrūko sekretoriaus noras šiukšlių reikalus tvarkyti. Būtent tuo tikslu, pasak patikimų (ir nelabai) Spyglio šaltinių, KRATC prasidėjo valymas.

Iš pradžių buvo atleistas naujos direktorės pavaduotojas. Neformali priežastis – už tai, kad drįso varžytis konkurse į vadovo vietą, nors miesto galva ir pusgalvis jam tai buvo uždraudę.

Sklando gandas, kad atostogaujantis pirmasis KRATC direktorius pranešimą apie atleidimą iš antrinės KRATC įmonės, kur tyliai buvo nutūpęs,  gavo net per antstolį – ilgos sekretoriaus rankos pasivijo jį ir ten.

Net ir Senojo turgaus matronoms žinoma, kad visus reikalus miestelyje tvarko būtent sekretorius, su viena dama pasitardamas. O sekretorius – ne kvailys, supranta, kad už metelių baigsis mero kadencija (nebent anas stebuklingai persigalvos), tad pats laikas ieškoti geros vietos. Jis jau seniai neformaliai skiria ir atleidžia tiek savivaldybės viešųjų įstaigų, tiek bendrovių vadovus, tai negi nesugebės susisukti sau mielo lizdelio nusileidimui iš aukštybių?

Spyglio žiniomis, sekretorius ne kartą rėžė sparną ir aplink kitas savivaldybės įmones, bet šių vadovai purtėsi: įsileisi tokį, tai tuoj ant altoriaus užsilips… O naujoji KRATC direktorė, paties sekretoriaus ir įtakingos damos atrinkta, negali daug spyriotis…

Tik bėda, kad sunku sekretoriui apsispręsti, kuo netolimoje ateityje nori būti. Kadangi KRATC vadovo vieta užimta, tai lieka tik pavaduotojo „viečikė“. Gerai apmokama, bet vadins visi tik pusgalviu…. Eiti į atlaisvintą vietą anoje antrinėje KRATC įmonėje, besiknisančioje po neišrūšiuotas atliekas? Alga menka (sekretorius dabar juk uždirba daugiau už mero pavaduotojus), o ir vadins visi vyr. šiukšlininku… Ką jau bekalbėti apie laisvą Dumpių sąvartyno viršininko vietą.

Tad būdamas labai jautrus Spyglys siunčia sekretoriui subtilią užuojautą šiame sunkiame apsisprendimų laikotarpyje.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

13 Comments

  1. klaipėdietė

    šiukšlyno direktoriaus pavaduotojas tinka,toliau vargu ar smegenėlės išneš

    Reply
  2. Lina

    O kodėl nėra neįgaliajam, vienišam žmogui kompensacijų?
    Kur 3-4 žmonių šeima prirenka šiukšlių, ir kur vienas žmogus! Skirtumas yra?!

    Reply
  3. Dėdė

    Nieko tas sekretorius netvarko, tik pizdelina ir daug kas tai žino. Nejuokinkit.

    Reply
  4. Smalsutis

    Kažin ar konkursai į valstybės tarnautojus Savivaldybėj iš anksto surežisuojami, ar turi galimybę ir gabūs bei norintys dirbti?

    Reply
    • Dėde,

      Pilkieji kardinolai visur yra. Tik vieni protingi, kiti, gi, bailiai. Čia antras varijantad

  5. žiauru

    į ką pavirto ši grupelė ir kaip nauja valdančioji dauguma cirkus krečia

    Reply
    • Ja

      Tai kad žuvis genda nuo galvos. Juk matom, kokios ,,kompetentingos “ asmenybės konsliberalstu Vyriausybėje.

  6. Šlykštu

    Dieve dieve, iki ko prisigyvenom. Kaip tai šlykštu, bet ne merui, merienei, sekretoriukui ir nėniui. Tik kur visi iš darboviečių, kurios žymimos abrevuatūromis. Eis Grubliauskas į rinkimus, kitaip kraneliai užsisuks, iš ko merienė per naktis lėbaus?

    Reply
  7. Debrecenas

    Ar ne per daug dėmesio sekretoriui? Toks jausmas, kad Spyglys labai vertina jo sugebėjimus. Ar tik Spyglys nenori jo išreklamuoti? Kad sekretorius patektų tarp žinomesnių kandidatų į valdžią? Nes greičiausiai sekretorius neturi lėšų nusipirkti užsakomųjų straipsnių, turto taip pat nesimato pagal viešai prieinamą informaciją. Turbūt sekretorius būtų vienas bėdniausių valdžioje 🙂 greičiausiai bėdniausias. Todėl Spyglys bando visais būdais reklamuoti jį. Kitaip negali būti, nes straipsnis išlenda netikėtai 🙂 Čia pamąstymui. O ar kas nors yra matęs tą sekretorių? Ar kas nors atpažintų jį mieste? Pagooglinkim. Ar parodžius jo nuotrauką miestiečiams – gautume atsakymą kas jis? Spyglys organizuoja apgalvotą žmogaus garsinimo kompaniją. O garsinimas per jo antžmoniškus sugebėjimus.

    Reply
    • Auditorius

      Kazkada sekretorius reklamavosi kaip superherojus gelbejantis Klaipeda, tai turbut Youtube iki siol kaba video:)

    • ES

      Labai panašu į teisybė.
      Kas tas sekretorius? Pats pučiasi, kad atrodytų įtakingas. O iš tikrųjų balbiesas.

  8. klausimas

    O čia ta dama, tai merienė?

    Reply
  9. Anonimas

    Spyglys pirmas parodė vietą sekretoriui, į šiukšlyną…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This