Smeltalę teks valyti ir rankomis

Aplinkosauga, Svarbu

Per Klaipėdą tekančio Smeltalės upelio valymo darbai, pagal rengiamą projektą, turėtų prasidėti kitų metų vasaros viduryje. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

6 kilometrų ilgio upelio valymo darbai inicijuoti siekiant padidinti jo pralaidumą, arčiausiai uosto esančioje 300 metrų atkarpoje planuojama pagilinti dugną, likusioje dalyje – išvalyti sąnašas, šiukšles, pralaidas. 

Kol kas visi šie darbai tik planuojami, pagal sutartį su savivaldybe, projektą būtina užbaigti iki ateinančių metų kovo 9-osios, pirmadienį užsakovai ir projektuotojai aptarė dabartinę stadiją. 

„Projektuotojai jau beveik viską užbaigė, dabar jiems nurodėme parengti sąmatą. Kol nežinome, kiek viskas kainuos, prašėme suplanuotus darbus skirstyti į 3 etapus, pirmasis iš jų gali prasidėti nuo liepos ir truks pustrečio mėnesio, vėliau juos bus galima pratęsti žiemą“, – aiškino savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.

Upelio valymo laiką riboja dėl kasmetinio žuvų neršto ir paukščių perėjimo įvesti žmogaus veiklos apribojimai. 

„Iš esmės projekto rengimas vyksta sklandžiai. Kyla abejonių, ar visur galės privažiuoti technika, todėl kai kurias atkarpas tikriausiai teks valyti rankomis“, – sakė R. Jievaitienė.

Dėl atkarpos, kurioje bus gilinamas Smeltalės dugnas (nuo prieplaukos iki Minijos gatvės tilto), teks atlikti poveikio aplinkai vertinimą, savivaldybė savo interneto svetainėje skelbia, kad jo pradžia – gruodžio 20 diena.

Toliau, kur darbai ne tokie sudėtingi, ši procedūra neprivaloma.

Apie Smeltalės valymą kalbama jau ne vienerius metus, kai kurie Klaipėdos politikai mano, jog šie darbai – ne savivaldybės reikalas.

Upelis yra vertingas ir gamtosauginiu požiūriu – jis laikomas lašišinių žuvų nerštaviete, po ilgalaikių stebėjimų skelbiama, kad jame mažėja šlakių, gali būti, kad šioms žuvims migruoti trukdo pernelyg užterštas dugnas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Suprato, kad šimtai tūkstančių - vėjais, bet sprendimui pritarė

„Pinigai – vėjais”, – taip diskusiją dėl projekto „Klaipėdos miesto savivaldybės automatinių (stacionarių) aplinkos oro kokybės stebėjimo stotelių įrengimas“ teikimo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This