Klaipėdoje vėl vyks Kalėdinių giesmių festivalis

Kultūra

Doc. Algirdas Šumskis, Klaipėdos miesto chorinės bendrijos „Aukuras“ tarybos pirmininkas
2021-12-21

Komentarų: 0

Bažnytiniai chorai yra neatsiejama ir bažnytinės liturgijos dalis, o ir chorinio meno dalis. Kartu jie yra ir nedaloma Lietuvos bendrosios kultūros erdvė, puoselėjanti dvasines vertybes bei chorinio meno ir giedojimo tradicijas. Klaipėdoje vykstantis jau tradiciniu tapęs bažnytinių chorų Kalėdinių giesmių festivalis apjungia šiuos chorus, skatina ir puoselėja jų veiklą.

Jau nuo 2007-ųjų kiekvienais metais vykstantis Kalėdinių giesmių festivalis, pasiteisino ir, tiek jo organizatorius, tiek ir vis gausėjantį gerbėjų bei klausytojų būrį įtikino, kad tokio pobūdžiorenginys yra reikšmigas Vakarų Lietuvos chorinės kultūros įvykis.

Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos krašto bažnytinių chorų Kalėdinių giesmių festivalį, kuris vyks 2021 m. gruodžio 28 – 29 dienomis Klaipėdoje.

Festivalyje dalyvaujantys chorai atliks individualią programą, dalyvaus Šv. Mišiose bei visi kartu atliks bendrą festivalio programą. Jų nuoširdus indėlis – festivalio sėkmė ir pagrindinis tradicijos puoselėjimo bruožas bei išskirtinumas.

Festivalio naujovė – koncertas Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių fakulteto Vitražinėje menėje (S. Nėries g. 5, Klaipėda), gruodžio 28 d. 18 val., kurioje skambės Kalvarijos asociacijos „Skambėjimas“ choro „Sonantem“ ir Klaipėdos universiteto mišraus choro „Pajūrio aidos“ balsai.

Finalinis Vakarų Lietuvos krašto bažnytinių chorų Kalėdinių giesmių festivalio koncertas vyks gruodžio 29 d. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6) 16 val. Jame dalyvaus Kolektyvai: Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios grigališko choralo ansamblis „Schola Cantorum de Regina Pacis“, ansamblio vadovas Vidmantas Budreckis, Šateikių Šv. evangelisto Morkaus bažnyčios jaunimo choras „Žiburys“, choro vadovė ir vargonininkė Jurgita Arlauskienė, Kalvarijos asociacijos „Skambėjimas“ choras „Sonantem“, choro vadovė Ausma Sakalauskaitė, Rietavo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios choras „Ad lucem“, choro vadovas ir vargonininkas Juozas Barsteiga, Plungės mišrus choras „Plungė“, choro vadovė Rita Urniežienė, Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios Sumos choras ir Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios choras „Totus tuus“, chorų vadovė ir vargonininkė Ernesta Dargužienė, Klaipėdos universiteto mišrus choras „Pajūrio aidos“, choro meno vadovas doc. Algirdas Šumskis, Šilutės kultūros ir pramogų centro sakralinės muzikos mišrus choras „Laudamus“, choro vadovė Irena Šemeklienė.

Festivalis užsibaigs Šv. Mišiomis, kurios prasidės 18 val. Šv. Mišiose giedos festivalio dalyvių jungtinis choras.

Tikimės, kad ir šiemetinis Kalėdinių giesmių festivalis praturtins ir papuoš šią didžią šventę, sutelks bendruomenę giesmių gėrio ir grožio pajautai, deramai įsilies į Klaipėdos kultūrinį gyvenimą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Naujųjų išvakarėse - Kalėdinių giesmių festivalis

Gruodžio 30 d., šeštadienį, Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Unikalios bažnyčios istorijoje - dar viena „apvali“ sukaktis

Šį savaitgalį uostamiesčio tikintieji iškilmingai minės išskirtinį jubiliejų – 35-ąsias šios šventovės grąžinimo metines katalikų bendruomenei. Tuometinio Klaipėdos miesto vykdomojo ...
2023-11-24
Skaityti daugiau

Mums rašo

Sekmadienį vėl suskambės dainos ir šokiai Klaipėdoje

Lietuvos vakarų krašto dainų šventė – tai tradicija, kuri šiame krašte bene didžiausia ir skaitlingiausia dalyviais, menanti turtingą ir prasmingą ...
2023-06-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This