Kviečia naudotis skaitmenine Koncertų salės platforma

Kultūra

2020 metais, gavus Lietuvos kultūros tarybos paramą, sukurta Klaipėdos koncertų salės skaitmeninė platforma, kuri atvėrė plačias galimybes virtualiai klausytojų auditorijai susipažinti su įstaigos meno kolektyvų – Klaipėdos kamerinio orkestro, Klaipėdos brass kvinteto, Klaipėdos choro „Aukuras“ – sukurtomis meniškiausiomis koncertinėmis programomis. Skaitmeninėje salėje taip pat talpinamos įdomiausios Koncertų salės inicijuotos kitų kolektyvų parengtos programos, tarp jų – edukacinės ir visai šeimai skirtos programos.

2021 metais Lietuvos kultūros taryba skyrė paramą Koncertų salei atnaujinti ir išplėsti skaitmeninės platformos turinį. Buvo padaryti kokybiški penki nauji vertingiausių meninių programų vaizdo įrašai, kuriuos inicijavo įstaiga ir jos meno kolektyvai.

Viena iš tokių programų – Michaelio Nymano opera „Vyras, kuris palaikė savo žmoną skrybėle“ (režisierius Žilvinas Vingelis), kuri Lietuvoje buvo pastatyta pirmą kartą.

Šio projekto parengimui menines pajėgas sujungė Klaipėdos koncertų salė, ,,Kosmos Theatre“ ir teatras ,,Utopia“. Operos vaizdo įrašą atliko pripažinta kompanija „Baltic Mobile Recordings“.

Taip pat buvo įrašyta Broniaus Kutavičiaus asmenybei ir kūrybai skirta teatralizuota programa „Kutavičiaus muzikos teatras“ (režisierė Birutė Mar), Klaipėdos kamerinio orkestro programa „Šviesotamsos skambesys“, kurioje skambėjo naujo Mariaus Baranausko kūrinio violončelei ir styginiams premjera, Žibuoklės Martinaitytės, Davido Lango ir kitų autorių opusai. Visi minėti koncertai vyko šiuolaikinės muzikos festivalio „Permainų muzika“ metu.

Vaizdo įraše buvo užfiksuotas ir šventinės klasikos festivalio „Salve Musica“ koncertas „Corelli ir Telemannas: veidrodinis kambarys“, kurio programą taip pat atliko Klaipėdos kamerinis orkestras.

Dalis paminėtų naujų koncertų įrašų jau yra paskelbti įstaigos skaitmeninėje koncertų salėje. Kita dalis yra ruošiama publikuoti ir kartu su atnaujintu Koncertų salės interneto puslapiu turėtų pradėti veikti ateinančių metų pirmą pusmetį.

Klaipėdos koncertų salės skaitmeninė platforma yra viešai ir nemokamai prieinama čia.

1 Comment

  1. Vadovui

    Koncertų salės vadovas, užuot pagyras sau žarstęs, galėtų pasirūpinti įeinant bilietų ir GP tikrinimui bent kelis žmones pastatyti ar kitą įėjimą atverti, kad lankytojams nereiktų lauke 15 min. šalti stovint kelių šimtų metrų ilgio eilėje. Jau nekalbant, kad baisingai nepadoru ir niekur nematyta, jog simfoninis orkestras 15 min. scenoje be veiksmo sėdėtų ir lauktų, kol administracija teiksis dirbtinai sustabdytus klausytojus suganyti. Jokios koordinacijos, jokios administracijos. Situacijos supratimo ir organizacijos nerasta.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Bilietai su nuolaida į kultūros renginius – ir Klaipėdos rajono gyventojams

Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybės sutarė bendradarbiauti dar vienoje – kultūros – srityje. Klaipėdos miesto taryba pritarė sutarties dėl ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Kultūra

„Xylos Duo” programoje - nuo klasikos iki humoro

Jaunosios kartos stygininkų duetas „Xylos Duo“ – smuikininkė Ieva Pranskutė ir violončelininkas Mislav Brajkovič kvies keliauti po pasaulį. Koncertas „Drauge ...
2022-03-14
Skaityti daugiau

Švietimas

Vaikai piešė muziką

Nuo praėjusių metų rugsėjo Klaipėdos koncertų salė kviečia į ekskursijas po įstaigą, o nuo gruodžio – į integruotą edukaciją vaikams. ...
2022-01-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This