Kenčia nuo triukšmadarių, bet policijos pagalbos nesulaukia?

Miestas

Gyvenantieji miesto daugiabučiuose patvirtins, jog renkantis, kur gyventi, svarbi yra ne tik būsimo būsto geografinė vieta, bet ir tai, kokie kaimynai gyvena tame pačiame name. Nes nemažai problemų tarp gyventojų kyla dėl netinkamo kai kurių kaimynų elgesio, jų nesiskaitymo su gyvenančiais už sienos žmonėmis, kitų namo gyventojų interesų nepaisymo. Naktiniai girtavimai, keliamas triukšmas, konfliktai – nuo tokių atvejų vis dar nėra apdrausti dalis daugiabučių gyventojų.

Jūrininkų pr. Palmiros Mart nuotr.

O ir sutramdyti naktinius triukšmadarius nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Įprastai iškvietus policijos pareigūnus, triukšmadariai tam kartui nutyla, tačiau pareigūnams išvykus, dažniausiai toliau tęsia savo naktines orgijas.

Apie panašią situaciją „Atvirai Klaipėdai” papasakojo 30 metų uostamiestyje, Jūrininkų pr., gyvenanti ponia Ramutė.

Moters teigimu, jos bei dalies kaimynų ramus gyvenimas baigėsi, kai viename jų daugiabučio bute prieš 9 mėnesius apsigyveno nuomininkai.

„Jie naktimis girtuokliauja, keikiasi, kelia muštynes ir neleidžia išsimiegoti. Man dėl to labai pablogėjo sveikata, naktimis prisireikia kviesti ne tik policiją, bet ir greitąją pagalbą. Daug kartų policiją kvietė ir kiti laiptinės gyventojai, tačiau jokių poveikio priemonių jie minėtiems nuomininkams netaikė”, – guodėsi klaipėdietė.

Ramutė prisipažino su nerimu laukianti artėjančių švenčių, nes baiminasi, jog triukšmingųjų nuomininkų šventės išvirs į daugiadienius balius festivalius.

Moters teigimu, ji į policiją kreipėsi daug kartų, bet sulaukusi atsakymų, jog esą jos kvietimai nepagrįsti įrodymais, daugiau to nebedaro ir teigia matanti vienintelę išeitį – kreiptis į žiniasklaidą.

Deja, bet mums irgi nepavyko sužinoti, kaip dažnai pareigūnai per šiuos metus dėl keliamo triukšmo lankėsi konkrečiame Jūrininkų pr. name ir ar kaip nors minėti triukšmadariai nors kartą buvo nubausti.

Į „Atviros Klaipėdos” paklausimą Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Kažukauskienė atsiuntė štai tokį atsakymą:

„Dėl asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų apie konkrečius asmenis informacijos teikti negalime. Per 2021 m. visame Jūrininkų pr., Klaipėdoje, dėl įvairių priežasčių policijos pareigūnai buvo kviesti 173 kartus, dėl smurto artimoje aplinkoje per vienuolika 2021 m. mėnesių buvo pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas, o dėl viešosios tvarkos pažeidimų ikiteisminių tyrimų pradėta nebuvo”.

1 Comment

  1. Jonė

    Išsinuomavome gana brangų,naujai suremontuotą butą,bet kaimynais prieš tai nepasidomejome Ir dabar nei išsikraustyti,nes sutartis 2 metams,nei kaimynų kas sutramdo.Taip ir kenčiame.Kaimynai išsilavinę,atrodo padorūs,bet namie muštynės ir keiksmai per naktis ir savaitgaliais.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Įspėja vairuotojus dėl nestandartinio krovinio gabenimo

UAB „Klaipėdos paslaugos“ informuoja vairuotojus, kurie Klaipėdoje trečiadienio vėlų vakarą ir ketvirtadienį naktį planuoja važiuoti maršrutu Perkėlos g. 8 – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Juodojoje" sankryžoje - dar viena skaudi avarija (atnaujinta)

Trečiadienį Klaipėdoje per eismo įvykį prispaustas žmogus, pranešė Bendrasis pagalbos centras (BPC). BPC duomenimis, pranešimas, kad Klaipėdoje, Sausio 15-osios ir ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Kai šlavė, tai šlavė*

Spyglys negalėjo atsidžiaugti matydamas, kaip išsigandę griežto mero Arvydo Vaitkaus įsakymo tono dėl sniego valymo Klaipėdos gatvių valytojai tada šoko ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This