Klaipėdos taryboje nelieka „valstiečių“

Politika, Svarbu

Valdas Pryšmantas, Martynas Vainorius
2021-12-22

Komentarų: 27

Trečiadienį prasidėjus Klaipėdos tarybos posėdžiui paaiškėjo, kad veiklą joje stabdo opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija.

Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Tai šiai politinei organizacijai priklausantys Klaipėdos tarybos nariai paskelbė atskiru pranešimu.

„Norėdami kuo geriau atstovauti klaipėdiečius miesto taryboje bei siekdami jiems maksmalios naudos ne tik mieste bet ir šalies mastu, o taip pat siekiant savo, kaip tarybos narių darbo laiką miesto taryboje skirti tik klaipėdiečiams, neatstovaujant ir neįsipareigojant kitoms Lietuvoje veikiančioms politinėms jėgoms, nenešant atsakomybės už tokioms politinėms jėgoms veiksmus ir iš to sekančias pasekmes, žengiame naują politinį žingsnį politinėje veikloje koncentruodamiesi tik į Klaipėdą ir klaipėdiečius. Remiantis išvardintais motyvais ir Tarybos reglamentu pranešame, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcija nuo gruodžio 22 dienos nutraukia savo veiklą Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje“, – motyvuojami sprendimai pranešime. 

Jį pasirašė buvusios frakcijos pirmininkas Algirdas Vaitkus, Romaldas Idzelevičius, Antanas Kontautas, Arūnas Andziulis, Viktoras Senčila, Vidmantas Dambrauskas ir Arūnas Tuma.

Toks jų elgesys turėtų koreguoti tarybos darbotvarkę, mat šis pasitraukimas paveiks ir komitetų bei kitų institucijų, formuojamų frakcijų pagrindu, veiklą.

Posėdžio pertraukos metu A. Vaitkus „Atvirai Klaipėdai” sakė galintis tik pakartoti, jog motyvai motyvai ir yra tie, kurie išdėstyti pareiškime. 

Pasak jo, nei jis, nei kolegos nesiruošia jungtis į kokią naują politinę jėgą.

Ar liks ir toliau LVŽS šešėlinės Vyriausybės susisiekimo ministru, anot pašnekovo, priklauso ne nuo jo. 

„Aš ir taip nesu šios partijos narys”, – akcentavo A. Vatikus. 

„Kaip šachmatuose”

Netradicinis Klaipėdos tarybos frakcijos narių sprendimas nustebino ir politikos tyrėją Saulių Šiliauską.

„Tai labiau politinis pareiškimas nei teisinio statuso keitimas. Įdomu, ką tokia taktika gali reikšti, juolab kad tai pranešimas iš opozicijos. Tai tokia situacija, kai nieko teigti negalima, galima tik spėlioti. Gal yra kokie įsipareigojimai tarp frakcijų, gal norima nuo jų atsiriboti, atlaisvinti savo veikimą. Matyt, elgiamasi strategiškai, kaip šachmatuose. Dabar – vienas ėjimas, o koks bus jo poveikis, bus galima matyti ateityje, susiejant tam tikrus sprendimus su šiuo pareiškimu.  Juk šioje organizacijoje jau yra buvę netradicinių elgsenų, kai lyderis pareiškė pasitraukiąs iš Seimo, nors tai lyg ir nieko nelemia“, – taip į žinią reagavo Klaipėdos universiteto Viešojo administravimo ir politikos mokslų katedros docentas daktaras Saulius Šiliauskas.

Kandidatė į merus bus Ligita Girskienė

Tuo metu LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis Eltai teigė, kad toks sprendimas jam nėra netikėtas, nesuderintas ar partijos byrėjimo požymių turintis įvykis.

Tačiau R. Karbauskio teigimu, veiklą nutraukusių „valstiečių“ frakcijos pirmininkas Arvydas Vaitkus kitąmet nebebus „valstiečių“ kandidatas į Klaipėdos merus. R. Karbauskis tikina, kad LVŽS turi „kur kas geresnę kandidatę” ir šis faktas, pažymi politikas, buvo pokyčių uostamiesčio taryboje priežastis.

Pasak R. Karbauskio, „valstiečių“ parlamentarė Ligita Girskienė yra stipriausia kandidatė į Klaipėdos mero postą.

Ligita Girskienė ir Arvydas Vaitkus, ko gero, taps konkurentais dėl Klaipėdos mero posto. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jo teigimu, A. Vaitkus ir toliau, ko gero, liks jo vadovaujamoje „valstiečių“ šešėlinėje Vyriausybėje.

„Jis man nesakė, kad nori pasitraukti iš ten ir aš tam nematau jokios prasmės“, – tikino R. Karbauskis.

Pastaruoju metu LVŽS permainos krečia ne tik Klaipėdoje, bet ir kituose Lietuvos skyriuose, iš šios partijos traukiasi ilgamečiai nariai.

„Nors apie savo sprendimą turėjau paskelbti ženkliai vėliau, gyvenimas sudėliojo viską taip. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pasiūlymas man kandidatuoti Klaipėdos miesto mero rinkimuose – didžiulis įvertinimas ir pasitikėjimo išraiška. Sprendimą dėl mano kandidatūros dar turės priimti partijos taryba”, – trečiadienio vakarą savo paskyroje „Facebook” tinkle parašė pati L. Girskienė.

Nauja frakcija

Trečiadienį po pietų, pasibaigus pertraukai Tarybos posėdyje Arvydas Vaitkus pranešė, kad buvusi LŽVS frakcija susibūrė į naują frakciją, prie jų prisijungė Tarybos narė Vaida Raugelė. 

„Pareiškiame, kad laisva valia jungiamės į frakciją „Klaipėdiečiams“. Frakcijos pirmininkas – Arvydas Vaitkus, pavaduotojas – Viktoras Senčila. Deklaruojame, kad frakcija dirbs opozicijoje, nesiūlys savo kandidatų į savivaldos vykdomąją instituciją ar politines pareigybes. Frakcijos esminiai tikslai – atstovauti klaipėdiečių interesams miesto ir šalies mastu, neatstovaujant ir neįsipareigojant kitoms Lietuvoje veikiančioms politinėms jėgoms, laisvai išsakant savo nuomonę, gerinti Klaipėdos miesto ekologinę aplinką, spręsti miestui aktualius taršos mažinimo klausimus, siekiant įgyvendinti žaliojo kurso politiką ir  principus, vienyti miesto gyventojus, bendruomenes ir politikus miesto gerovės kūrimui, gyvenimo Klaipėdoje kokybės gerinimui, gerinti klaipėdiečių socialinį gyvenimą siekiant didesnio socialinio teisingumo, miesto socialinių problemų sprendimo“, – pranešė naujosios frakcijos vadovas.

27 Comments

  1. Rasa

    Realiai iš tos kompanijos dirbo tik Tuma ir Dambrauskas, Vaitkus… Visi kit – miegantys ponuliai. Prie visos pagarbos- viekliiai ir gerai dirbančiiai seime Ligitos Girskienei- jos Miesto Mere nematau. Jei kandidatuos Aidas Kaveskis0 tik už Jį…Nors nei už vieną konservatorių NIEKADA Esu moteriškė, bet nuo visų ciocių seime, vyriausybėje, nuo visų išsigandusių ir bukų ministrių… Jokios moteriškėlės valdžioje!

    Reply
  2. Oi

    Tik jau ne Grubliauskas. Pralošėm, kad neišsirinkom Vaitkaus, bet tas jo lakstymas negerai, o meras jis butu tikrai geras.

    Reply
    • anonimas

      Tai, kad greičiau laimėjo, nei pralaimėjo, meru išsirinkę Grubliauską

  3. Kur yra Klaipėdos valstiečiai?

    Mieli Klaipėdos valstiečiai, vedini nevalstiečio, bet valstiečių opozicinės vyriausybės nario A. Vaitkaus!
    Kur jūs dabar esate? Į ką jūs pavirtote? Kaip jus dabar vadinti? Juk ir vėl ateina už poros metų rinkimai, o jūs kaip? Frakcijos nebėra, o skyrius kaip? Juk į valdžią tai norėsis… O jūs dabar kas?

    Reply
  4. Artiomas

    Ko pavydėti? Jei Vaitkaus komanda pereis pas Grubliauską, tai didžiulė tikimybė, kad Grubliauskas ir jo komanda bus dar kartą valdantys
    Galingieji, L. Girskiene tik pasinaudojo, kad suduoti eilinį smūgį valstiečiams.

    Reply
  5. Oho

    Išverstaskūriai

    Reply
  6. Artiomas

    Kai L. Girskiene buvo miesto tarybos narė ir Socialinio komiteto pirmininkė, tai vykdė Liesytes ir miesto administracijos nurodymus. Eilinė karjeriste.

    Reply
    • Artiomui

      prasivėdinkite 🙂 arba pavydėkite tyliai ?

  7. MMM

    Vatikus Eretikus 🙂

    Reply
  8. Pala

    Pala, pala, ar tik ne Grubliausko komitete buvusios moterys platino šūkį „klaipėdiečiai – ne valstiečiai!”, vuolia po kelių metų viena jų „valstiete” patapo 🙂

    Reply
    • Anonimas

      Kai skaityti išmoksite, rasite lietuvių kalba kas parašyta: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcija nuo gruodžio 22 dienos nutraukia savo veiklą Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje.

    • Buvo visko

      Ta moterėlė visame gyvenime paleistuvė, ku..a visur ir yra ku..a

  9. Pažvelkim iš kitos pusės...

    Didysis kombinatorius šia proga pasakytų: po kiek opiumas liaudžai!? Sėkmės benderiai…!

    Reply
    • Anonimas

      Didysis Kombinatorius sia proga pasake „„Su manimi tai suderinta. Tai visiškai ne tokia pati situacija, kokia buvo dėl Sauliaus Skvernelio išėjimo“,

  10. klaustukas

    Tai kas jiems trukdė visus tuos metus dirbti klaipėdiečiams? Gal kas galit įvardinti kokį Vaitkaus ar kitų uostininkų gerą darbą klaipėdiečių labui? Susidės su pačiu velniu, kad tik taptų merais ar vicemerais. Naujoje frakcijoje bus ir iš Grubliausko komiteto pabėgę tarybos nariai… Dar viena nauja jėga Klaipėdai. Apsaugok viešpatie nuo tų jėgų.

    Reply
  11. Jūratė

    Konkrečiai nurodykite Taryboje esamų moterų intrigas? Lengviausia apkaltinti ir jokių pavyzdžių

    Reply
  12. Jūratė

    Ar moterimis buvo perduota miesto valdžia? Visą laiką darbavosi tik vyrai? Todėl apie sėkmingą moterų valdymą, kaip ir neišeina kalbėti Kelios Taryboje buvo ir tos paliko Grubliauską.

    Reply
  13. JŪRATEI

    Kas tos protingos moterys, kad taip sėkmingai valdė miestą?

    Reply
  14. Jūratė

    Klaipėdoje politinis gyvenimas margas. Nuo Grubliausko pasitraukė protingiausios moterys, gretos susilpnėjo.
    Naujos pajėgos, valstiečiai, Grubliauskui taps 2023 metų tramplynas į Savivaldybes tarybą?

    Reply
    • Jons

      Galima ir man to ka jus rukote. Seniai taip nesijuokiau! Intrigu meistres ivardinti proto bokstais, reikia tureti neeiliniu sugebejimu.

  15. Detalė

    Šiaip tai jau Klaipėdos „valstiečiai” niekada nebuvo jokia OPOZICIJA ir suokė, visada balsavo už sprendimus bendrai su Grubliausko dauguma. Tai gaunasi, kad kaip ir niekas niekur neišeina ir dabar tai jau labai individualiai pasirūpins „tik klaipėdiečiais”. Beje, kaip ir tai, kad toje „opozicijoje ” niekada nebuvo jokio Algirdo Vaitkaus. Ar keičiant uostininkams yrančias valstietiškas sermėgas šešėlinis susisiekimų ministras apdairiai pasikeitė ir vardą? Laikas nelaukia -su naujomis partinėmis kojinėmis portvalstiečiai žengs į ateinančius rinkimus su raudonųjų naujaskvernių amplua?

    Reply
  16. dygliakiaule

    Paskaite kad gyventoju skaicius sumazejo tiek pat procentu kiek Kaune, suprato kad pareiskimai kad Klaipeda blogiausias miestas netiesa ir nutare kad toliau gyventi melu neleidzia sazine

    Reply
  17. artiomas

    Tai valstiečiai išeina pas Skverneli. Tai jų frakcija kitaip pasivadinęs?

    Reply
  18. Anonimas

    Mažaraščių pareiškimas 🙂

    Reply
  19. Magyla

    Nieko nesupratau. Iš kur jie traukiasi – iš tarybos ar iš partijos? Jei iš tarybos, tai apie kokį darbo laiką taryboje, skirtą tik klaipėdiečiams, jie šneka?

    Reply
    • Magyla

      Pagaliau ir man „dašilo”. Niekur jie iš tarybos nesitraukia. Nebenori būti „valstiečiais”. Matyt, bus „skverneliniais”. O jūsų rinkėjų nuomonė, ponai, jums nesvarbi?

    • Magyla

      Dar pridėsiu, nes jau zlastis kyla. Na, ir brudai esat! Valstiečiai, pasirodo, jums yra „kita politinė jėga”, jūs „žengiate naują politinį žingsnį”! Tai dėkite mandatus ant stalo, ir lauk iš tarybos! Valstiečių sąrašas, už kurį balsavome. ilgas – bus kam jus pakeisti!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This