Klaipėdiečio kortelės reikalai stabtelėjo dėl viešųjų pirkimų

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija iš naujo paskelbė viešąjį pirkimą dėl įvairias lengvatas miestiečiams turinčios suteikti Klaipėdiečio kortelės valdymo informacinės sistemos ir mobilios aplikacijos sukūrimo, įdiegimo, palaikymo bei aptarnavimo paslaugos. Pasiūlymų dabar jau laukiama iki kitų metų sausio pabaigos.

Savivaldybės nutraukė anksčiau skelbtą konkursą, nes gavo nemažai rinkos dalyvių klausimų ir pastabų.

„Atviros Klaipėdos” žiniomis,  juos stebino tai, kad buvo nereikalaujama potencialių programinės įrangos kūrėjų kvalifikacijos, tačiau oficialiame pranešime teigiama, kad konkursas nutraukiamas dėl to, kad „yra keičiama techninė specifikacija“.

Minėtoje techninėje specifikacijoje buvo reikalavimas, kad sistema būtų atviro kodo. Norintieji dalyvauti šiame konkurse teigė, kad „toks reikalavimas kelia pavojų nacionaliniam saugumui, jokia valstybinio lygmens informacinė sistema nėra atvirojo kodo dėl saugumo priežasčių”. Anot potencialių rangovų, atviro kodo sistema reiškia tokią sistemą, kurios programinius kodus gali viešai matyti bet kokie pašaliniai asmenys. Todėl ir buvo prašoma panaikinti šį reikalavimą arba pagrįsti jo būtinumą.

Savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijai sutikus su tokia pretenzija ir panaikinus šį reikalavimą, laikantis Viešųjų pirkimų tarnybos išaiškinimų, konkursas turi būti nutraukiamas.

Kartu buvo pakeista ne tik techninė specifikacija, bet ir reikalavimai konkurso dalyvių kvalifikacijai – jie tapo griežtesni, kad konkurso nelaimėtų panašaus darbo patirties neturintys rangovai.

Savivaldybė dėl šio konkurso dar šių metų rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais buvo paskelbusi viešą rinkos dalyvių konsultaciją, kurios metu iš rinkos dalyvių laukta pastabų bei siūlymų pateiktai išankstinei informacijai, taip pat atsakymų į pateiktus klausimus.

Viešai skelbiamuose dokumentuos nėra informacijos, ar savivaldybė tuomet sulaukė pastabų, panašių į tas, dėl kurių dabar konkursą reikėjo nutraukti. Klaipėdos miesto savivaldybės administracija rinkos konsultacijas dėl viešųjų pirkimų skelbia labai retai.

Trečiadienį, miesto Tarybos posėdžio metu, kalbėta, kad ši kortelė turėtų pradėti funkcionuoti nuo 2023-iųjų.

1 Comment

  1. Klaipėdietė

    Nekeista. Jei tik kas siejasi su eilinių žmonių gerove, tai vis nesėkmingai. Kad ir senjorų kelionės už 10 eurų miesto autobusais. Bet tik virš 70 merų, o jaunesni nevažinėkite jei neišgalite susimokėti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Politika

Siekiama, kad ir rajono gyventojai gautų nuolaidų Klaipėdos kultūros įstaigose

Iki šiol įvairios nuolaidos buvo taikomos tik turintiems „Klaipėdiečio kortelę”, skatinant žmones deklaruoti gyvenamąją vietą mieste. Tačiau pernai, miesto vadovais ...
2024-01-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This