Planetos B nėra: prisijunk prie pokyčio dabar!

Mums rašo

Indrė Razbadauskaitė-Venskė
2021-12-23

Komentarų: 1

Tarptautinė žaliųjų technologijų plėtrą skatinanti iniciatyva SB BRIDGE, startavusi 2019 m. liepą, pakvietė neabejingą tarptautinį jaunimą stiprinti savo žinias žaliojo augimo srityje.

Iniciatyvos pagrindinis tikslas buvo burti motyvuotus, besidominčius jaunus žmones bei įmones iš žaliųjų technologijų srities, kad visi kartu galėtų stiprinti bendrą dialogą ir sinergizuotų veiklas, skatinant tvarios ekonomikos augimą.

Projekto metu SB BRIDGE projekto komanda suorganizavo 5 tarptautines žaliojo augimo stovyklas, 2 tarptautines technologines olimpiadas, pažintinius vizitus į tvarias regiono įmones, žaliųjų technologijų mokymus su žaidybiniais elementais, diskusijas bei minčių šturmo sesijas. Lietuvos partneriai taipogi sukūrė ir išbandė stažuotės programą „Internship Lithuania”, pagal kurią jaunimui buvo sukurta daugiau nei 50 stažuotės vietų tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse, sukurtas savanorystės modelis bei pasiūlytos palankios įsidarbinimo galimybės.

Pasak Rasos Viederytės, Klaipėdos universiteto Ekonomikos katedros docentės ir SB BRIDGE tarptautinio projekto vadovės, „galime pelnytai džiaugtis, jog SB BRIDGE“ įgyvendinimo metu užmezgėme sėkmingus bendradarbiavimo ryšius su daugiau nei 40 tvarių regioninių įmonių, neabejingų žaliojo augimo iniciatyvoms, 250 jaunimo bei mokytojų ir žaliojo augimo srities ekspertų. Jaunimas aktyviai dalyvavo renginiuose, susijusiuose su penkiomis tematinėmis žaliojo augimo sritimis: energijos vartojimo efektyvumu, vandentvarka, atliekų tvarkymu, tvaria statyba ir tvaresniu transportu. Pastebėjome, jog šis projektas paskatino jaunimą labiau domėtis pagrindiniais tvarumo principais jų pačių veiklose bei pasirinkti žaliųjų technologijų sritį kaip patrauklią ir perspektyvią savo ateities profesijai”.

Prisitaikant prie besikeičiančių saugumo reikalavimų pandemijos metu, tarptautinės žaliojo augimo tematinės stovyklos buvo organizuojamos ir nuotoliniu būdu. Dalyviams taip pat buvo suteikta galimybė pasitikrinti savo žinias apie tvaraus vystymosi tikslus tarptautinėje technologinėje olimpiadoje „5R”, kuri kvietė diskusijai apie pagrindinius tvarumo metodus: sumažinti, pakartotinai naudoti, pakeisti, pašalinti, permąstyti. Projekto komanda taip pat sukūrė papildomą mokymosi ir žinių testavimo medžiagą ir vizualizacijas kiekvienai žaliojo augimo sričiai. Visa naudinga informacija, kurią galima pritaikyti ir pamokų ar paskaitų metu, galima rasti projekto interneto svetainėje. 

Projekto komandos vardu projekto vadovė R. Viederytė dėkoja tarptautiniams partneriams, įmonėms, rėmėjams, dalyviams, palaikytojams ir pokyčių kūrėjams. Nors šis projektas eina į pabaigą, bet žaliojo augimo iniciatyvos tikrai neišblės. Komanda jau generuoja naujas idėjas ir ambicingai ruošiasi šių prasmingų veiklų tęstinumui.

Projekto šūkis – Planetos B nėra. Prisijunk prie pokyčio dabar!

Šį tarptautinį projektą iš dalies finansavo Europos regioninės plėtros fondas per Interreg Pietų Baltijos programą. Projekto vadovaujantis partneris – Klaipėdos universitetas.

Už šio straipsnio turinį atsako tik autorius (-ai) ir tai neatspindi Europos Sąjungos, Vadovaujančiosios
Tarnybos ir Pietų Baltijos per sieną bendradarbiavimo jungtinio sekretoriato 2014-2020 m. nuomonės

 

1 Comment

  1. Ieva

    Tarptautinės stovyklos ir olimpiada – tikrai labai įdomios veiklos! Daugiau tokių Klaipėdos universiteto iniciatyvų!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This