Per šventes girtų vairuotojų netrūko

Kriminalai ir nelaimės

Praėjusią savaitę per Kelių policijos pareigūnų beveik visoje Klaipėdos apskrityje vykdytas priemones nustatyti 169 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Didžiausias dėmesys skirtas vairuotojų blaivumo, pavojingo vairavimo, lenkimo ir šviesoforų signalų nepaisymo kontrolei.

Pareigūnai išaiškino 10 neblaivių automobilių vairuotojų. 

Kūčių dieną, gruodžio 24, apie 14 val. Klaipėdoje, Herkaus Manto g., sustabdytam 70-mečiui „Audi“  vairuotojui nustatytas 0,62 prom. neblaivumas.

Tą pačią dieną dar vienas Herkaus Manto g. sustabdytas 38 metų Audi“ vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė 0,89 prom., o Klaipėdos rajone, kelyje Kaunas-Klaipėda, 34 metų „Volkswagen“ vairavęs vyras – 0,48 prom.

Kur kas girtesnis buvo apie 12.40 val. pareigūnų Klaipėdoje, Herkaus Manto g., sustabdytas 51 metų „Ford“ vairuotojas – jam nustatytas sunkus 2,52 prom. girtumas.

Pirmąją Kalėdų dieną, šeštadienį, apie 16 val., Klaipėdos rajone, Dituvoje, 33 metų automobilį „Land Rover“ vairavusiam vyrui nustatytas 2,36 prom. girtumas. Jo bendraamžis antrąją Kalėdų dieną, sekmadienį, apie 10.41 val., Klaipėdoje, Pilies g., prie „Toyota“ vairo sėdo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio iki 1,08 prom., o apie 13.50 val. Slengiuose sustabdytas 45 metų kitas „Toyota“ vairuotojas įpūtė 0,53 prom.

Dar du pareigūnų sustabdyti vairuotojai buvo ne tik neblaivūs, bet ir neturėjo teisės vairuoti, nes jos nebuvo įgiję. Dar du vyrai teisių neturėjo, bet buvo blaivūs, tačiau važiuodami kalbėjo telefonais.

Per savaitę taip pat užfiksuota, kad mobiliojo ryšio priemonėmis neleistinai naudojosi 18, šviesoforų signalų reikalavimus pažeidė 9, saugos diržų nesegėjo 7, tiek pat vairuotojų nebuvo atlikę privalomos techninės apžiūros. 

Pareigūnams įkliuvo ir neblaivus dviratininkas – per Kūčias apie 17.35 val. Klaipėdoje, Jūrininkų pr., sustabdytam 55 metų dviračio pedalus mynusiam vyrui nustatytas 1,52 prom. girtumas.

Mobiliuoju greičio matuokliu per savaitę Klaipėdos miesto ir rajono bei Rietavo savivaldybės keliuose užfiksuota 90 greičio viršijimo atvejų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Vardan atvažiuojančių iš Melnragės savivaldybė nori griauti namą

Klaipėdos meras siūlo nurašyti ir nugriauti savivaldybei nuosavybės teise priklausantį nereikalingą bei netinkamą naudoti nekilnojamąjį turtą – administracinį pastatą, esantį ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Sustabdytas dviračių tako po viaduku projektavimas

„Stabdyti sutarties vykdymą nuo 2024 m. sausio 31 d., kol bus išspręstas lietaus nuotekų tinklų įregistravimo klausimas arba priimtas bendras ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Rasti du lavonai

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienio rytą, apie 8 val., viename Šilutės plente esančiame bute rastas 58-erių moters kūnas su kraujosrūvomis ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This