Po švenčių – mažiau skundų dėl gatvių valymo

Miestas, Svarbu

Metai Klaipėdoje baigiasi tuo pačiu, kuo ir prasidėjo – gyventojų skundais dėl slidžių kelio dangų, prastai nuvalytų gatvių, šaligatvių ir kiemų. Dėl to miesto politikai pabarti už gatvių priežiūrą atsakingų bendrovių šį gruodį rinkosi jau antrą kartą.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus patarėjos Irenos Nachčiunovos, prieš šventes sulaukus nemažai gyventojų skundų, antradienį miesto meras susikvietė atsakingus savivaldybės administracijos darbuotojus bei už gatvių priežiūrą atsakingų bendrovių atstovus aptarti situacijos.

Teigiama, jog šiuo metu gatvės Klaipėdoje valomos ir prižiūrimos tinkamai. Palmiros Mart nuotr.

Jos teigimu, daugiausia gyventojų skundų sulaukta prieš šventes, gruodžio 23-24 dienomis, kai uostamiestyje nemažai prisnigo.

„Rangovai akcentavo, kad buvo didelis snygis, mašinos snygio metu išvažiavo, bet tai buvo Sizifo darbas, po to jie susitvarkė, nuvalė gatves. Ir sutartyje numatyta, kad po snygio pagrindinės gatvės turi būt nuvalomos per 4 valandas, o šalutinės – per 6 valandas. Gyventojai visada nori, kad iškart būtų nuvalyta, bet to padaryti neįmanoma”, – sakė I. Nachčiunova.

Nors įprastai daugiausia skundų sulaukiama iš pietinės miesto dalies, šį kartą, patarėjos teigimu, dėl prastai valomų gatvių ir šaligatvių daugiau skundėsi miestiečiai, gyvenantieji šiaurinėje miesto dalyje.

Susitikimo metu rangovai kalbėjo ir apie tai, jog prieš šventes mieste buvo jaučiamas didžiulis mašinų srauto padidėjimas, esą jos net trukdė sniegą valančioms mašinoms dirbti.

Tačiau šiuo metu, pasak savivaldybės atstovės, situacija mieste yra pagerėjusi, gyventojų skundų po švenčių beveik nesulaukiama.

„Dar vakar gavau nusiskundimą dėl Mokyklos kvartalo gatvių nekokybiško valymo, rangovus įspėjom, dar gaunam dėl šaligatvių valymo, važiuojam į vietą patikrinti, bet vakar, pavyzdžiui, buvo tik du skambučiai”, – apie po švenčių esą pagerėjusią situaciją miesto gatvėse kalbėjo I. Nachčiunova.

Jos teigimu, kadangi rangovai gruodžio pradžioje jau buvo bausti piniginėmis baudomis už netinkamą gatvių priežiūrą, šį kartą apsiribota informacijos pasikeitimu bei žodiniais įspėjimais.

INFORMACIJA

Pagal sutartį su Klaipėdos miesto savivaldybe už pietinės miesto dalies (riba tarp pietinės ir šiaurinės miesto dalių – Sausio 15-osios g.) gatvių valymą ir priežiūrą atsakinga bendrovė „Vakarų švara“, pietinės miesto dalies šaligatvių, aikščių ir skverų valymą – „Klaipėdos želdiniai“, o šiaurinės miesto dalies teritoriją – „Ecoservice Klaipėda“.

5 Comments

  1. Laima

    Geras,reikalingas straipsnis.Kur geriau valo,kas geriau valo?Nusibodo šitas bordakas Klaipėdoj(kiek žinau visuose miestuose tas pats).Kaip vienas žmogus per tv pasakė maža Vilniaus merui nudrožti,tai aš tą patį siūlau ir Klaipėdos merui už tokią tvarką.Kiekvienais metais vis blogiau ir blogiau su miesto tvarka.

    Reply
  2. ...

    Žmonėms jau nusibodo kažką sakyti – nes šaligatviai slidūs, visiškai nebarstyti. O keliai – tai bent jau nesigirtų, kad valyti

    Reply
  3. xy

    Žmonės prarado viltį, kad išvis bus valoma, tai ir nebesiskundžia. Po 7 ryte išeinu į darbą iš Sportininkų g., tai kažkokie judesiai valymo pradeda matytis maždaug prie sankryžos H. Manto ir Liepų g. apie pusę aštuonių. Visai dingo mada pabarstyti slidžias vietas smėliu ar žvyru, matyt ir čia taupo. Vakar mačiau kaip traktoriukas Janonio gatve švilpia, vaidindamas, kad dirba, nes kaušas net nesiekia šaligatvio. Pasivažinėjo, sudegino benziną ir tipo nuvalė…

    Reply
  4. Jonas

    Pietine miesto dalis visai nevaloma. Vaziuoja valytuvai, o druska nebyra. Gal taip taupo. Vingio, Smilteles, Taikos prospektas nuo Debreceno gatves visai nevalomas. Kodel Siaurine puse nuo Sausio 15 gatves yra valoma, o pietine ne. Turetu savivaldybe rimtai kontruoliuoti kaip valoma pietine dalis.

    Reply
  5. Ramass

    Šiaurinė dalis nuo pietinės skyrėsi akivaizdžiai. Jei pietinėje dalyje šestadienį jau buvo plikas asfaltas , tai pietinėje iki šiol tragiška padėtis.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Tarnautojai nesusikalba - erkės veisiasi

Malūno tvenkinio parke kartojasi tokia pati situacija kaip ir kovo pradžioje atidarytame rekonstruotame Dangės skvere, kuriame kurį laiką dėl Savivaldybės ...
2022-05-23
Skaityti daugiau

Vasara

Pagerino sąlygas Melnragės moterų paplūdimio lankytojoms

„Atvirai Klaipėdai” paskelbus klaipėdietės nusiskundimą, jog Melnragės moterų paplūdimyje nėra tualetų, Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Irena Nachčiunova tada tvirtino esą ...
2021-07-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Vasara

Dėl tualetų paplūdimyje - nesusipratimas

Melnragės moterų paplūdimį vasaromis dažnai lankanti klaipėdietė čia pasigedo tualeto, tačiau paaiškėjo, jog jau antra vasara minėto paplūdimio prieigose veikia ...
2021-07-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This