Lengvatinis vyresnių nei 70 metų žmonių bilietas: ką reikia žinoti?

Transportas

Klaipėdos miesto tarybai prieš Kalėdas nutarus įvesti dar vieną viešojo transporto lengvatą – 70 metų sulaukę asmenys turės teisę 365 dienas važinėti Klaipėdos mieste autobusais tik už 10 eurų – VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” praneša, kad tokius bilietus nuo sausio 1 d. bus galima įsigyti internetu, įstaigos Klientų aptarnavimo centre bei kitose įprastose platinimo vietose.

Toks bilietas įsigalios ne anksčiau kaip sausio 1 dieną. Jo galiojimas prasidės nuo pirmojo pažymėjimo. Pavyzdžiui, nusipirkus tokį bilietą ir pirmąjį kartą jį pažymėjus 2022 metų sausio 5 dieną,  jis galios iki 2023 metų sausio 4 dienos.

Bilietą bus privaloma žymėti kiekvienos kelionės metu. Su savimi keleivis privalės turėti dokumentą, įrodantį jo amžių.

Jeigu iš seniau toksai keleivis jau savo bilieto (kortelės) sąskaitoje turi įnešęs pinigų kartiniams bilietams, jis juos galės panaudoti važiuodamas maršrutiniu taksi arba važiuodamas kitose, priemiesčio, tarifinėse zonose: beveik visos sodų bendrijos yra jau antrojoje tarifinėje zonoje, ten šis 365 dienų bilietas netinka. Tačiau jei keleivis pageidaus, šie pinigai gali būti grąžinti į prašyme nurodytą sąskaitą atsiuntus prašymą adresu bilietas@klaipedatransport.lt.

E. bilieto kortelėje turint dar galiojantį terminuotąjį bilietą, rekomenduojama 365 dienų lengvatinį bilietą įsigyti jau baigiantis terminuotojo bilieto galiojimo laikui. Atskiros kortelės jam pirkti nereikia, jis bus susietas su ta pačia.

Jeigu 70+ keleivis gruodžio antrojoje pusėje įsigijo terminuotąjį 2022 metų sausio mėnesio (ar ilgesnio termino) bilietą, jis šią savaitę dar gali susigrąžinti pinigus ir pasirinkti naująjį lengvatinį bilietą. Šiuo atveju privaloma, kad įprastinis jo bilietas dar nebūtų įsigaliojęs ir kad jį būtų galima anuliuoti iki sausio 1 dienos. Jeigu bilietas pirktas internetu, reikia rašyti prašymą adresu: bilietas@klaipedatransport.lt. Pirkusieji bilietus kitose platinimo vietose turi pristatyti pirkimo kvitą ir prašymą į Klientų aptarnavimo centrą: čia apdorojus informaciją jie galės susigrąžinti pinigus toje platinimo vietoje, kurioje bilietą pirko.

1 Comment

  1. Jovita

    Labas vakaras,o kaip su negali?Kurie turėjo lengvata ….Kažkodėl nieko nepaminėta..Ačiū gražių švenčių. SU Naujaisiais !!!???????

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Pensijos auga, tačiau vis dar lėtai

Lietuvoje augant vidutiniam darbo užmokesčiui, pamažu auga ir vidutinė senatvės pensija, tačiau atotrūkis tarp jų vis dar labai didelis. Praėjusiais ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Daugiausiai senjorų dirba švietimo, sveikatos priežiūros, vandens tiekimo įmonėse, mažiausiai - IT sektoriuje

Demografinė situacija verčia keisti požiūrį į vyraujančią situaciją darbo rinkoje penkiasdešimtmečių ir šešiasdešimtmečių atžvilgiu. Užimtumo tarnyba pasidomėjo Lietuvos įmonėse ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This