Uostininkai per kalėdinį balių užsigėrė vandeniu*

Spyglys

Spyglys
2021-12-29

Komentarų: 2

Gerta 60 butelių stalo vandens (vanduo, išvarytas iš stalo arba taburetės – Spyglio pasamprotavimas). Taip pat panaudota 40 buteliukų įvairių sulčių, 40 butelių „Cola“/„Sprite“ ir 75 puodeliai kavos. Visa tai įvyko Dievui leidus, Tėvynei žinant, „š. m. gruodžio 21 d. 18.30–0.00 val. adresu Kūlių Vartų g. 7, Klaipėda”. Ot ,tai pabaliavojo Uosto direkcija.

Idant būtų visiškai objektyvus, Spyglys pateikia originalų UAB „Kaštonų bulvaras” pasiūlymo uostininkams tekstą: „Visi patiekalai ir gėrimai turi būti patiekiami furšetiniu stiliumi, stikliniuose induose, taurėse su metaliniais valgymo įrankiais. Karšti patiekalai turi būti pateikiami antrame restorano aukšte, o gėrimai bei užkandžiai proporcingai paskirstyti abiejuose – pirmame ir antrame restorano aukštuose. Jeigu yra poreikis, atskiro pristatymo kaina įskaičiuota į bendrą pasiūlymo kainą”.

Ponioms ir ponams buvo pasiūlyta tokie valgiai: „Traškios slyvos ir šoninės iešmelis (vieno kąsnio iešmelis)”, „Traški krevetė su laimu ir skrebučiu (vieno kąsnio iešmelis)“ ir „Tortilijos gabaliukai su smulkinta jautiena”. Desertui pateikta: „Makarunai (avietiniai, pistaciniai, šokoladiniai)”, „Tortas su įmonės logotipu: Traškis, braškė / Filadelfijos sūris, šokoladinis biskvitas”. Pasak pasiūlymo, šis tortas turėjo sverti 10-12 kilogramų.

Visa tai Uosto direkcijai ir valstybei kainavo 5 000 eurų.

Spyglys džiaugiasi, kad kviestiniai buvo taip skaniai vaišinami. Tačiau niekaip nesupranta, kam to vandens tiek plempti prireikė? Gal iš anksto žinota, jog valgiai bus sūrūs? Ir, sprendžiant pagal užsakytos kavos kiekį, tikrai ne visi Uosto direkcijos darbuotojai buvo pakviesti – geriausiu atveju kas trečias. Galėtų direkcija paskelbti visą sąrašą: gal vietoj darbuotojų kokių ministrų buvo?

Spyglys, gink Dieve, neįtarinėja, kad už vandens butelių slapstėsi koks cheminis elementas, tipo, C2H6O arba C2H5OH… Juolab kad ant pastatų Kūlių Vartų g. 7 puikuojasi užrašas „Švyturys Bhouse“ ar kažkas panašaus…

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

2 Comments

  1. to AsD

    nieko blogo rikrai, tik gal šampės nereikėjo vandeniu vadinti. Kažkada kažkas net aprašė, kaip buvo Memelyje prie Smetonos baliavota, kiek šnapsės išgerta…

    Reply
  2. Asd

    Nematau nieko blogo, kad pabiavojo po darbo valandų. Pelningai dirbanti įmonė, viskas ok su jais. Čia už 5k metų gale visiem susėsti yra nieko tokio.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Pasirodė pirmosios naujos Klaipėdos kultūros apraiškos*

Žinia, dabartinė uostamiesčio valdžia siekia, kad menas nebūtų ale frace de scheiko, o būtų suprantamas paprastai liaudžiai, lenininio etalono. Ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This