Privažiuojamojo kelio prie Bendruomenės namų dar nėra

Mums rašo

Stasys Miliukas, buvęs Klaipėdos miesto savivaldybės nevyriausybinių organizacijų tarybos narys
2021-12-30

Komentarų: 3

Klaipėdos mieste metų metais nevykdoma priemonė „Privažiuojamojo kelio nuo Debreceno gatvės iki Bendruomenės namų“ įrengimas.

Kultūros centro Žvejų rūmai administruojamo Bendruomenės namų patalpose nenuilstamai verda gyvenimas: kiekvieną dieną repetuoja dešimtys Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos, Lietuvos pensininkų susivienijimo mėgėjiško meno kolektyvų. Jose nuolat vyksta šventiniai ir proginiai renginiai, koncertai, paskaitos, susitikimai su iškiliais žmonėmis. Į renginius dažnai atvažiuoja ir kaimyninių respublikų meno kolektyvai ir atlikėjai. Kiekvieną dieną į Bendruomenės namus ir atgal važiuoja dešimtys automobilių. Tačiau apmaudu ir keista, jog normalaus kelio iki Bendruomenės namų nėra. Automobiliai važiuoja daugiabučių namų kiemais. Prasilenkti su iš priekio važiuojančia mašina sunkiai įmanoma.

Pradėjus dirbti Klaipėdos miesto savivaldybės nevyriausybinių organizacijų taryboje, pradėjau gvildenti šį labai opų klausimą. Dėl kelio įrengimo 2017 m. gruodžio 22 d. raštu kreipiausi į tuometinį Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorių Saulių Budiną. Administracijos direktorius atsakyme nurodė: „2018 m. lapkričio 12 d. buvo pasirašyta paslaugų sutartis atlikti pravažiuojamojo kelio prie pastato Debreceno g. 48 įrengimo ir pastato aplinkos sutvarkymo projektas. Pagal patvirtintą Klaipėdos miesto savivaldybės 2019-2021 m. Strateginį veiklos planą darbus planuojama pradėti 2020 m. ir baigti 2021 m.“

Kadangi darbai nebuvo pradėti, 2020 m. sausio 10  d. raštu kreipiausi į Klaipėdos miesto savivaldybės merą Vytautą Grubliauską. Jo pavaduotojas Arvydas Cesiulis sausio 31 d.  atsakydamas pateikė tokią informaciją: „Pažymime, kad kelio prie pastato Debreceno g. 48 įrengimo ir aplinkos sutvarkymo projektas yra parengtas ir šiuo metu vykdomos statybos leidimo išėmimo procedūros. Planuojamame patvirtinti Klaipėdos miesto savivaldybės 2020-2022 metų strateginiame veiklos plane nėra numatyta lėšų privažiuojamojo kelio į Debreceno g pastatą įrengimui“.

Tenka su apmaudu pabrėžti, jog abiejų Klaipėdos miesto savivaldybės raštų turinys prieštarauja vienas kitam. 2020 m. vasario 3  d. raštu kreipiausi į susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių. Susisiekimo ministerija tą klausimą pavedė spręsti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai ir pateikti atsakymą pareiškėjui.

Su apgailestavimu tenka pabrėžti, jog iš Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos atsakymo iki šiol negavau. Reiškia, Klaipėdos miesto valdžia nevykdo ne tik savo įsipareigojimų ir rašo vienas kitam prieštaraujančius atsakymo raštus, bet ir nevykdo Susisiekimo ministerijos nurodymo.

Lieka vienintelis kelias – kreiptis į aukščiausias šalies institucijas.

3 Comments

  1. ST pirmininkė Nastazija

    Klaipėdos miesto senjorų taryba 2021 07 27 pakartotinai raštu kreipėsi į miesto administracijos direktorių, dėl to paties kelio statybos ir gavome atsakymą cituoju: privažiuojamojo kelio prie pastato Debreceno g. 48 įrengimui ir pastato aplinkos sutvarkymui parengtas techninis projektas ir gautas statybos leidimas. Rangos darbai planuojami pradėti ne anksčiau kaip 2024m. Pasirašė savivaldybės adm. dir. pavad. Andrius Dobranskis
    Kaip matome data dar nukelta ir vyksta gėdingas atsirašinėjimas bei nesilaikymas savo ankstesnių sprendimų. Kreipėmės ne tik ST, bet ir visos 6-ios įstaigos, vykdančios veiklą Debreceno g. 48(jos visos buvo pasirašiusios po kreipimusi)
    Gerb. ponai, pats laikas imtis darbo.

    Reply
    • Teisuole

      Paklauskite Ninačkos su Eugenija kodėl projektas buvo nukeltas 😉

  2. Jadvyga

    Į renginius prieš rinkimus politikai šniūrais traukia… Žada žada keliuką ir špyga po rinkimų gauna senjorai…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This