Klaipėdos universitetas statys naują bendrabutį

Svarbu, Švietimas

Praėjus daugiau nei penkmečiui po to, kai Klaipėdos universitetas (KU) atidarė pirmą naują savo bendrabutį, ši švietimo įstaiga vėl planuoja tokio objekto statybas.

Tikimasi, kad KU miestelyje bendrabutis, kuriame jau bus ir kambariai atvykstantiems dėstytojams, duris atvers 2023-iųjų rugsėjį.

UAB „Maspro“ vizualizacija

Jau paviešinti KU užsakymu UAB „Maspro“ (projekto vadovas Aurimas Dališanskis, architektė Luknė Barčaitė) parengti bendrabučio projektiniai pasiūlymai.

Projektuojamam bendrabučio pastatui atskiras sklypas neformuojamas – jis projektuojamas bendrame sklype.

Bendrabučio statybų vieta

4916,74 kv. m ploto pastatas bus keturių aukštų, numatomas vienas liftas, 3 laiptinės.

Pirmame aukšte projektuojama 12 šeimyninių dėstytojams skirtų studijos tipo kambarių ir kambariai su 20 vietų studentams bei sporto salė. Antrame-ketvirtame aukštuose numatomi kambariai, kuriuose – dar 174 vietos studentams.

Pastato fasadams numatoma naudoti baltos spalvos tinką bei klinkerinių raudonų plytų mūrą.

KU infrastruktūros ir plėtros prorektoriaus Benedikto Petrausko teigimu, po projektinių pasiūlymų viešinimo procedūros bus rengiamas techninis projektas, prašoma leidimo statybai ir skelbiamas konkursas rangovui parinkti.

„Statybas norėtume pradėti dar 2022 metų II pusmetį. Svajonė – pastatytą naują bendrabutį turėti 2023-iųjų rugsėjo 1-osios šventei”, – teigė jis.

Anot jo, kambariai dėstytojams būtų naujovė, nes KU nori turėti ir atvykstančių dėstytojų, kuriems laikinai apsigyventi būtų sudarytos patogios sąlygos.

UAB „Maspro“ vizualizacija

Pasak prorektoriaus, statybų kaštus pagal dabartinę situaciją rinkoje sunku prognozuoti, bet preliminariai šiam projektui numatyta nuo 4,5 iki 5 mln. eurų. Bus naudojamos lėšos, gautos už aukcionuose parduotą nenaudojamą nekilnojamąjį turtą. Projektavimo darbai ir projekto priežiūros paslaugos KU atsieina 117 224,8 Eur.

Šiemet KU aukcionuose pardavė tris objektus, už kuriuos gavo 5 mln. eurų: vasarį kompleksą Sportininkų g. 13 (buvęs Tęstinių studijų institutas), jo kiemo statinius bei aikštelę už 1 914 300 Eur įsigijo UAB „Antante“; kovą buvusį bendrabučio pastatą su garažu Malūnininkų g. 4 už 1 354 500 eurų įsigijo UAB „Maksilika“; liepą ta patį bendrovė įsigijo pastatų kompleksą, esantį Minijos g. 153, Klaipėdoje (anksčiau jame buvo įsikūręs KU Socialinių mokslų fakultetas) – už jį sumokėta  1 738 800 Eur.

UAB „Maspro“ vizualizacija

Pirmą naują bendrabučio pastatą KU savo miestelyje atidarė 2016 m. gegužę. „A“ energetinio efektyvumo klasės trijų aukštų 170 vietų bendrabutis studentams atsiėjo 2,8 mln. eurų, jo statybos truko pusantrų metų.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki sausio 17 d. adresu Herkaus Manto g. 84, Klaipėdoje, darbo dienomis 8-17 val. tel. 8 647 32208, arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/pp

Pasiūlymus galima teikti iki sausio 17 d. raštu Ulonų g. 5, LT-08240, Vilnius, arba el. p. aurimas@maspro.lt

Viešas susirinkimas vyks nuotoliniu būdu sausio 17 d., 17 val. 

19 Comments

  1. Jasper Sexton

    I just like the helpful information you provide in your articles

    Reply
  2. Brennan Donald Buckley

    Every time I read a new post, I feel like I’ve learned something valuable or gained a new perspective. Thank you for consistently putting out such great content!

    Reply
  3. Zachary G. Conrad

    Keep up the fantastic work and continue to inspire us all!

    Reply
  4. Everett

    When I originally commented I clicked tthe „Notify me when new comments are added” checkbox
    and now each time a comment is added I get
    several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me
    from that service? Many thanks!

    Here is my site: Esenyurt evden eve nakliyat

    Reply
  5. India Thomas

    I appreciate you sharing this blog post. Thanks Again. Cool.

    Reply
  6. Denzel Huber

    I very delighted to find this internet site on bing, just what I was searching for as well saved to fav

    Reply
  7. Collins Osborn

    Your blog is a treasure trove of wisdom and positivity I appreciate how you always seem to know just what your readers need to hear

    Reply
  8. Felix Bond

    Your blog has helped me become a more positive and mindful person I am grateful for the transformative effect your words have had on me

    Reply
  9. KORHAN

    bu konuda bu kadar net bilgiler internette malesef yok bu yüzden çok iyi ve başarılı olmuş teşekkürler.

    Reply
  10. Anonimas

    Savo beskonybe primena paties amžino biurokrato Petrausko namą-pilį Melnragėje.

    Reply
  11. KU

    Architektūra prastesnė, nei sovietinė.
    KU vadams vertėtų paėjėti 600 metrų šiaurės rytų kryptimi ir susipažinti, kaip atrodo šiuolaikiniai vakarietiški LCC universiteto bendrabučiai.

    Reply
  12. KU

    vis vadinamas pažangos nešėju į miestą, bet vis primityviai kulniuojama senu sovietiniu keliu. Nejau miesto akademinės Mekos misija mėgėjiškai užsiimti statybomis susūdant sukauptas lėšas už parduotą turtą? Čia pažanga? Čia profesoriška vadyba? Jei jau reikia bendrabučių tai kodėl KU studentams ir dėstytojams to negalėtų padaryti verslas su ilgalaike ir tiksline nuoma -tiek daug strateginiame plane kalbėta apie žiedinę ekonomiką? Ir ne pigių smirdančių sovietinių bendrabučių, o bent jau normalių akademinės bendruomenės Namų ir turiningo gyvenimo juose? Pavyzdžio miestui ir gyvenamųjų teritorijų kūrėjams. KU sukauptas lėšas nukreipiant į tarptautinės profesūros pritraukimą ir dėstytojų atlyginimus, mokymo bazę, įrangą? Nei statybos, ir svarbiausia, eksploatacijos rūpesčių ir nuolatinių kaštų ateityje. Čia labiau panašu į KU valdžios norą truputi pasipinigauti iš statybų ir B.Petrauskui įsiprasminti savo ūkvedžio amplua. Tai akivaizdu jau net iš pirmų eskizų ir kas dar blogiau – primityviai gadinama kažkada kurta graži Studentų Miestelio idėja. Vieta tai puiki.

    Reply
  13. Antanas

    Džiugu, kad Universitetas kabinasi į gyvenimą. Džiugu, kad kol kas konkurentams nepavyko universiteto sužlugdyti, nors labai norėjo, net savo emisarus siuntė.

    Reply
  14. Gyventojas

    Siais laikais renovuoti seni bendrabuciai geriau atrodo, jau pigiau ir nebeimanoma.

    Reply
    • Zebras

      Tikrai taip – Sportininkai Nr2

  15. Kažin kaip

    Panašu į chruščiovkes. Be jokio polėkio.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This