Vagonėlyje gyvenanti 90-metė valdininkams nerūpi

Mums rašo

Rasa Arcišauskienė, Paupių seniūnaitė
2022-01-04

Komentarų: 0

Kreipiuosi į Jus, nes iš valdžios įstaigų nesulaukiau jokio atsako į prašymą dėl senolės Kotrynos Mickienės, kuriai 90 metų, gyvenančios vagonėlyje prie Joniškės g. 30, gyvenimo sąlygų pagerinimo.

Senolė gyvena vieniša ir antisanitarinėmis sąlygomis: be elektros, tualeto, vagonėlis vėjo perpučiamas. Vagonėlio vidus – kaip sąvartynas.

Tik gerų žmonių, gyvenančių greta, senjorų Jadvygos ir Juros dėka, senolė kiekvieną dieną gauna šilto maisto, vandens, jie jai atneša savų malkų. Šie žmonės senole rūpinasi jau 6 metus be jokio atlygio. Jų pasakymu, senolės niekas daugiau nelanko.

Man paskelbus apie šią situaciją Facebook, sureagavo VšĮ „Veik fondas”. Senolei jau nuvežta maisto, šiek tiek malkų, biotualetas, prožektorius, drabužių, maisto.

Tačiau senole rūpintis privalo Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės paramos skyrius. Manau, kad parama teikiama nėra. Neabejotina, kad poniai Kotrynai reikalinga medicininė priežiūra, psichikos būklės įvertinimas bei globa. Tai būtina padaryti po būklės įvertinimo. Kol kas, kiek žinau, socialinės tarnybos apsiriboja pasakymu, kad „senolė paslaugų atsisako”. Bet jei ji nesugeba pati adekvataus sprendimo priimti, kaip apie ją galima tiesiog pamiršti?

Senolė yra sunkaus būdo, nesukalbama, bet tai ne priežastis neteikti pagalbos.

Nors gerų žmonių dėka senolė dar kažkaip sugeba išgyventi vagonėlyje, bet manau, kad jai reikia gyventi socialinės globos namuose, kur ja pilnai bus pasirūpinta. Atkreipiu dėmesį – jai daugiau kaip 90 metų!

Jadvyga ir Jura, kurie rūpinasi be atlygio, psichologiškai jau pavargo su senole bendrauti, o kur dar išlaidos malkoms, senolės maitinimui? Rūpi ir priešgaisrinė sauga – juk kūrenama vagonėlio viduje.

Klaipėdos miesto Socialinės paramos centro prašome imtis neatidėliotinų veiksmų. Kiek tai dar tęsis? Ar savivaldybė įgali pasirūpinti ypač garbaus amžiaus senole?

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Deginimui skirtų atliekų importas per uostą: judama toliau

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ toliau vykdo procedūras, kad galėtų įgyvendinti planus per metus krauti apie 120 tūkst. tonų nepavojingomis ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Norui per uostą importuoti deginimui skirtas atliekas - žalia šviesa (atnaujinta)

Aplinkos apsaugos agentūra (AAD) nusprendė, kad Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ planams per metus krauti apie 120 tūkst. tonų nepavojingomis ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdoje viešoje vietoje - negyva senolė

Policijos paros suvestinėje skelbiama apie per Kūčias uostamiestyje viešoje vietoje rastą negyvėlę. 79 metų mirusios moters kūnas be smurto požymių ...
2023-12-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This