Vasarą nepilnamečius įdarbinsiantiems verslininkams – savivaldybės parama

Svarbu, Verslas

Nors ne viena šalies savivaldybė, tarp kurių – ir Klaipėdos rajono – jau ne vienerius metus finansiškai remia verslininkus, kurie vasaros atostogų metu įdarbina moksleivius, Klaipėdos politikai šios iniciatyvos nusprendė imsis tik šiemet. Be to, šiai programai įgyvendinti kol kas numatyta skirti vos 20 tūkst. eurų, kas leistų įdarbinti tik 27 nepilnamečius.

Šią vasarą savivaldybė darbdaviams Klaipėdoje yra numačiusi kompensuoti 50 proc. atlyginimo 27 įdarbintiems nepilnamečiams.. Portalo archyvo nuotr.

Trečiadienį posėdžiavę ir klausimo pristatymą išklausę miesto Finansų ir ekonomikos komiteto nariai sutiko, jog ir planuojamas skirti finansinės paramos dydis, ir numatytas įdarbinti jaunuolių skaičius uostamiesčiui yra per kuklus planas.

„Iš tikrųjų tokiam miestui 27 jaunuoliai yra ženkliai mažai”, – sakė Rimantas Taraškevičius.

Jam pritarė ir Arvydas Vaitkus, kartu pasidžiaugęs, jog apskritai tokios iniciatyvos imamasi.

Tam neprieštaravo ir klausimą pristačiusi Jaunimo reikalų koordinatorė Aistė Valadkienė. Jos teigimu, patvirtinus šią pirminę programą, atsiranda dar galimybė teikti paraišką papildomam finansavimui iš Jaunimo reikalų departamento gauti.

Programa savivaldybei leistų už vieną vasarą įdarbintą nepilnametį moksleivį (nuo 14 iki 19 metų) per mėnesį darbdaviui kompensuoti 50 proc. tokio jaunuolio atlyginimo, t.y. vieno paauglio mėnesio darbo užmokesčio kompensacija sudarytų 371,46 Eur.

Paraiškos bus tenkinamos pagal tai, kas pirmas jas pateikė.

„Jeigu gautume labai daug darbdavių paraiškų, būtų daroma konkursinė eilė ir būtų atrenkami tie darbdaviai, kurie įdarbina daugiau nei du asmenis, kurie įdarbintų globojamus jaunuolius ar gyvenančius savivaldybės globos namuose, ar iš daugiavaikių, ar iš probleminių šeimų”, – kam tarp darbdavių būtų teikiama pirmenybė, pavyzdį pateikė A. Valadkienė.

Ji sutiko, jog poreikis finansinei paramai gali būti gerokai didesnis, pateikusi ir Klaipėdos rajono pavyzdį – pernai rajonas subsidijavo 25 jaunuolius, nors poreikis buvo 115-ai nepilnamečių.

Tačiau, pasak A. Valadkienės, nuo ko nors reikia pradėti. Ji teigė jau pernai sulaukusi klausimų, kodėl tokios programos nėra uostamiestyje, tad nuspręsta nieko nebelaukti.

Savo ruožtu Arūnas Barbšys neatmetė galimybės, jog galbūt miesto politikai suras ir daugiau pinigų šiai iniciatyvai paremti.

Po neilgų diskusijų komiteto nariai bendru sutarimu pritarė Jaunimo vasaros užimtumo ir integracijos į darbo rinką programos sprendimo projektui, kuriam dar turės pritarti miesto taryba.

1 Comment

  1. Gal

    logiškiau būtų, kad politikai inicijuotų mokesčių įstatymo pataisą ir nuo birželio 1 iki rugpjūčio 30 d. kasmet leistų verslui ir norinčiam jaunimui dirbti be jokių mokesčių visoje Lietuvoje. Nereikėtų jokių eilių, registracijų, komisijų, vertinimų ir juokingų „paramų verslui”?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This