Išrinkti nepriklausomi naujosios „Klaipėdos naftos” valdybos nariai

Verslas

Valstybės valdomos AB „Klaipėdos nafta” (KN) Stebėtojų taryba išrinko nepriklausomus valdybos narius naujai ketverių metų kadencijai. KN valdyboje dirbs Alfonso Moriello, Edvinas Katilius, Jūratė Lingienė ir Guy Mason.

Iš kairės: Alfonso Moriello, Edvinas Katilius, Guy Mason ir Jūratė Lingienė.

Naujos sudėties KN valdyba pareigas pradės eiti balandžio 25 d., pasibaigus šiuo metu veikiančios KN valdybos kadencijai. Taip pat, Energetikos ministerija artimiausiu metu Stebėtojų tarybai pateiks svarstyti akcininko deleguojamo valdybos nario kandidatūrą naujai KN valdybos kadencijai.

Edvinas Katilius bendrovėje „Philip Morris“ dirba nuo 1999 m., per savo ilgametę karjerą ėjo vadovaujančias pareigas ir buvo atsakingas už verslo vystymą, pardavimų strategiją skirtinguose bendrovės veiklos regionuose – Baltijos šalyse, Lenkijoje, Rusijoje, Šveicarijoje. Pastarojoje dirba nuo 2017 m., kur eina „PMI Global Duty Free” viceprezidento pareigas.

Jūratė Lingienė didžiąją profesinės karjeros dalį praleido SEB grupėje Lietuvoje, Latvijoje, Švedijoje, kur ėjo Finansų departamento vadovės pareigas, buvo atsakinga už SEB paslaugų centro vystymą Lietuvoje ir Latvijoje, dirbo SEB Latvija valdybos nare ir Finansų direktore. Nuo 2015 m. SEB grupėje eina Finansų vadovės pareigas technologijų ir grupės personalo srityje. Jos atsakomybės taip pat apima ir operacinių rizikų valdymą technologijų srityje.

Alfonso Moriello didžiąją karjeros dalį dirbo „Royal Dutch Shell Plc.“ ir jos kontroliuojamose bendrovėse, taip pat Prancūzijos „Axegaz“, kuris davė pradžią suskystintųjų gamtinių dujų paskirstymo stotelių tinklo plėtrai Prancūzijoje ir kitose Europos šalyse, taip pat prisidėjo prie novatoriškų sprendimų biodujų srityje. A. Moriello kompetencijos apima tarptautinius verslo transformacijos projektus, verslo valdymą didinant rinkos dalį ir generuojamas pajamas. Pastaruoju metu A. Moriello dirbo „MAXCOM PETROLI S.p.A.“, kur ėjo valdybos nario ir SGD vykdomojo direktoriaus pareigas.

Guy Mason per savo 34 metų karjerą vienoje didžiausių pasaulyje naftos ir dujų bendrovių BP užėmė įvairias vadovaujančias, įskaitant
valdybos nario, pareigas. 2016-2020 m. G. Mason šioje bendrovėje buvo paskirtas viceprezidentu, atsakingu už laivybą globalioje rinkoje.

KN Stebėtojų tarybos pirmininkas Eimantas Kiudulas sako, kad visus atrinktus valdybos narius vienija jų patirtis dirbti su organizacijomis, kurios dėl vidinių ar išorinių aplinkybių turi transformuotis, orientuotis į naujų verslo krypčių vystymą globaliose rinkose, siekti inovacijų. Būtent tai yra pagrindiniai šio laikmečio KN iššūkiai.

„Stebėtojų tarybos vardu džiaugiuosi, kad atrankoje į KN valdybą sulaukėme daug stiprių kandidatų, norinčių drauge su bendrove imtis verslo transformacijos. Džiaugiuosi surinkta komanda –  pasirinkti kandidatai turi vertingos patirties, kurie bus naudingi valdant strateginius KN iššūkius ir padedant pamatus tvariai organizacijos ateičiai“, – pranešime cituojamas E. Kiudulas.

Bjarke Pålsson, vienas iš nepriklausomų kadenciją einančios valdybos narių, dirbęs KN valdyboje nuo 2017 m., informavo bendrovę apie savo atsistatydinimą, kadangi šiuo metu planuoja susitelkti į nuosavą verslą – bendrovę „Mark & Wedell A/S”. B. Pålsson paskutinė darbo diena KN valdyboje – vasario 1-oji. Siekiant užtikrinti sklandų darbų perėmimą bei KN valdybos veiklos tęstinumą, nuo vasario 2 d. Edvinas Katilius yra paskirtas į šiuo metu pareigas einančią KN valdybą ir dirbs joje iki kadencijos pabaigos 2022 m. balandžio 24 dieną, o vėliau tęs darbus naujos kadencijos valdyboje.

„B. Pålsson įeis į modernios Lietuvos valstybės valdomų įmonių valdysenos istoriją kaip pirmasis užsienio pilietis, ėjęs nepriklausomo valdybos nario pareigas. Jo darbas prisidėjo prie gerosios bendrovių valdysenos principų įgyvendinimo, o patirtis energetikoje, ypač dujų ir naftos sektoriuje, bei finansų kompetencijos buvo itin vertingos KN valdybos darbe. Esame labai dėkingi B. Pålsson už jo indėlį ir įsitraukimą šiuos pastaruosius penkerius metus, įskaitant metais pratęstą įprastinę ketverių metų kadenciją“, – sako KN Stebėtojų pirmininkas.

Pagal KN įstatus, jos valdybą sudaro 5 nariai, įskaitant valdybos pirmininką, iš kurių ne mažiau kaip trys nariai turi būti nepriklausomi. Valdybos narius 4 metams renka ir atšaukia Stebėtojų taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Verslas

Iš technologinio proceso išgaus 3,8 mln. kWh elektros

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti PET gamintoja UAB „Neo group“ antroje šių metų pusėje baigs diegti organinio Rankino ciklo ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This