Naujagimio nužudymu įtariama pora suimta trims mėnesiams

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuroro prašymą trims mėnesiams suimti 53 metų vyrą ir 35 metų moterį. Jie įtariami lauke mirti palikę naujagimį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Apie Klaipėdoje, Šilutės pl. esančiame garažų masyve rastą negyvą vyriško lyties naujagimį policija pranešė trečiadienį.

Pasak policijos, apie mirusį kūdikį antradienį pranešė vyras. Jis buvo sulaikytas. Trečiadienį ryte viename Debreceno g. daugiabutyje buvo sulaikyta ir moteris.

Pradžioje jiems buvo pareikšti įtarimai dėl mirti be pagalbos palikto kūdikio, vėliau įtarimas perkvalifikuotas į nužudymą.

„Kaip jinai aiškina, ėjo iš garažo į tualetą, vaikas iškrito. Suprato, kad pagimdė, sugyventinis sakė vaiku atsikratyti. Jinai nunešė, suvyniojo į čecholą, užvalkalą ir padėjo už gražų ir grįžo pas sugyventinį. O sugyventinis aiškino, kad gulėjo lovoje ir po pradaras garažo duris pamatė ant `žemės gulintį vaiką, ten jis kojomis judino, verkė, bet prie jo nėjo. Viskas vyko apie septintą valandą ryto, o policijai jis pranešė apie 16-17 valandą – paskambino ir pasakė, kad yra paliktas vaikas ir jis bijo nueiti pažiūrėti, ar jis gyvas, ar ne”, – sakė prokuroras Arūnas Saunorius.

Anot jo, vakare atvykus policijai vyrui buvo nustatytas apie 2,7 proc. girtumas. Kitos dienos rytą Debreceno gatvėje pas kitą vyrą sulaikyta moteris irgi buvo girta. Ji tikina, kad vaiko tėvas – sugyventinis, pastarasis laikosi priešingos nuomonės. DNR tyrimo išvadų kol kas nėra.

„Su gyvenamąja aplinka nesaistomi, įtariami labai sunkiu nusikaltimu. Paleidus į laisvę, gali bėgti nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų”, – kodėl prašo maksimalaus suėmimo termino, sakė prokuroras.

Pasak A. Saunoriaus, pora nepaaiškina, kodėl taip pasielgė, tik tikina, kad gailisi.

Anot jo, moteriai inkriminuojamas šeimos nario nužudymas, o vyrui – bejėgiškos būklės žmogaus nužudymas.

Moterį ginantis advokatas Edvardas Staponkus sakė sutinkantis, kad ji būtų suimta, bet ne trim mėnesiams, kaip siekia prokuroras, o mėnesiui.

„Vis dėlto garažas nėra gyvenamoji vieta, o daugiau, kur gyventi, ji neturi, nelaiminga moteris, turi nedarbingumo lygį. Kai tokie nusikaltimai padaryti, man kyla klausimas, kokia yra psichinė būklė. Prokuroras tikriausiai sutiks, kad būtų paskirta psichologinė-psichiatrinė ekspertizė. Kitas dalykas – reikia pabūti įvykio vietoje, gal tą vaiką iškart buvo galima surasti. Ką ji galvojo, vakar apklausoje nebuvo išryškinta”, – kalbėjo advokatas.

Pasak prokuroro, tokia ekspertizė tikriausiai bus neišvengiamai skirta ir vyrui, ir moteriai jau artimiausiu metu.

Anot E. Staponkaus, dar neatsakytas klausimas, ar buvo tiesioginė tyčia, ar netiesioginė, ar neatsargumas. Kol kas įtarimai pareikšti dėl tyčinio nužudymo.

„Moteris yra po gimdymo antrą dieną, reikalinga kvalifikuota apžiūra, pagalba bent pirmą mėnesį. Jai atitinkamai valstybinėje įstaigoje bus suteikta pagalba ir nebus jokios grėsmės jos pačios gyvybei. <…> Ne moteriai gyventi garažuose. Tuo labiau, kad vyras taip pat sulaikytas, o jei bus ir suimtas, kur ta moteris viena pati garažuose iš karto po gimdymo, bet koks užkratas pavojingas, o ji sako, kad nėra ir skiepyta. Jos niekur niekas neįsileidžia, nei į parduotuves, artimų neturi. <…> Kol kas galima konstatuoti, kad baisus nusikaltimas – atimta naujagimiui gyvybei, o dėl kvalifikacijos tyrimo pabaigoje bus matyti”, – sakė E. Staponkus.

Advokato žiniomis, 35-erių moteris turi dar dvi dukras – 10-12 ir 3 metų. Viena auga pas močiutę, kita – pas globėjus. Prokuroro teigimu, vaikų turi ir vyras.

53-iejų vyras 2019-aisiais buvo baustas už smurtą artimoje aplinkoje, taip pat jau gana seniai už alimentų nemokėjimą. Moteris – neteista.

„Ginamasis labai gailisi, kad nepranešė laiku ir, matyt, nelabai supranta situaciją. Neradau argumentų, kodėl neturėtų būti sulaikytas, nors mano pareiga jų ieškoti, palikau teismui spręsti. Kad žmogus nesupranta matėsi, kad jam labiau gaila savęs, o ne to kūdikio, toks įspūdis, deja”, – sakė vyro advokatė Asta Mačernytė.

Prokuroro prašymą išnagrinėjęs teisėjas Svajūnas Bliudsukis nusprendė, kad yra pagrindas ir moterį, ir vyrą suimti trims mėnesiams.

2 Comments

  1. Klaipēda

    Tokias motinas kur geria,bei girtos gimdo vaikus reikia griežtai bausti.Vaikutis varkšas jau buvo gimes su dideliu alkogolio skysčiu organizme.Gaila kudikēlio,bet vaikas ateidamas į pasauli motinos negali pasirinkti.Juk ka ta gerianti moteriškē galējo nunešti į gyvybēs langeli palikt,bet paliko mirt ir ta padarē samoningai tai baisu.O tas sugyventinis gal net ne biologinīs tēvas,neaišku su kiek vyru miegojo.Motina reikia baust o ne vyra,jinai pagimdē jinai turi atsakomybe prisiimt o ne vyras.Tai baisu,gaila kūdikio,motina viena reikia baust.

    Reply
  2. xas

    Tai kur buvo visos tarnybos iki šio įvykio? miegojo? ar nuotoliniu būdu dirbo ???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį nužudžiusiam tėvui siūlomas priverstinis gydymas

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė, jog baigė ikiteisminį tyrimą dėl įvykio, kai pernai rudenį mirė Klaipėdoje pro langą išmestas kūdikis. Tyrimui ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This