Pensijos į namus bus pristatomos tokia pat tvarka, kaip iki šiol

Konsultacijos

Naujaisiais metais pensijas į namus gaunantiems senjorams daugumoje „Sodros“ aptarnaujamų teritorijų pristatys Lietuvos paštas. Pasikeitus paslaugos tiekėjui pensijų pristatymo tvarka nesikeis, skelbia „Sodra”.

Nuo sausio Lietuvos paštas aptarnaus iš viso 42 „Sodros“ skyrių teritorijų klientus. Klaipėdos mieste ir Kretingoje šią paslaugą atliks UAB „Rausidas“.

Pensijas ir kitas išmokas kas mėnesį namuose gaus beveik 240 tūkst. gavėjų.

Pensijos ir šalpos išmokos pristatomos į namus kiekvieno mėnesio 10-26 dienomis. Atvykęs į namus Lietuvos pašto ar kitos bendrovės darbuotojas paprašys pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą – pasą arba asmens tapatybės kortelę. Gavus pensiją, reikės pasirašyti popieriniame kvite.

„Sodra“ ragina pensijų gavėjus būti atidžius – pensijas atnešę darbuotojai nesiūlys jokių kitų paslaugų, tik atneš pinigus. Jie neprašys nei apmokėti kokių nors sąskaitų, nei suskaičiuoti santaupų, nei pateikti ar užpildyti kokių nors kitų dokumentų – tik pasirašyti išmokų išmokėjimo kvitą.

Pandemijos laikotarpiu svarbu taip pat pasirūpinti savo saugumu – dėvėti veido kaukę, o dokumentus pasirašyti asmeniniu rašikliu.

Jei gyventojai nesulauktų pensijos įprastomis pristatymo dienomis arba jiems kiltų kitų klausimų dėl pensijos pristatymo į namus, jie gali paskambinti „Sodros“ informacijos telefonu (8 5) 250 0883. Konsultantai išsiaiškins kiekvieną atvejį individualiai ir suteiks visą reikiamą informaciją.

Senatvės pensija gali būti pristatoma į namus gavėjams sulaukusiems 80 metų, neįgaliems arba tiems, kuriems reikalinga nuolatinė slauga, taip pat gyvenantiems vietovėse, kuriose nėra galimybės išgryninti pinigus, bei tiems, kurie pensijų į namus pristatymo būdą buvo pasirinkę iki 2009 m. gruodžio.

Pensijų išnešiojimą apmoka „Sodra“ – pernai tai kainavo apie 5,9 mln. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Pensijos auga, tačiau vis dar lėtai

Lietuvoje augant vidutiniam darbo užmokesčiui, pamažu auga ir vidutinė senatvės pensija, tačiau atotrūkis tarp jų vis dar labai didelis. Praėjusiais ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Vienišo asmens išmoką gauna 230 tūkst. žmonių: ji skiriama be prašymo

„Sodra“ praneša, jog šiais metais numatyta skirti per 110 mln. eurų vienišo asmens išmokoms – jas gauna visi Lietuvoje gyvenantys ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This