Švyturį visuomenei nori atverti iki miesto jubiliejaus

Politika

Su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu ketvirtadienį susitikęs Klaipėdos meras teigia, jog Susisiekimo ministeriją pasiekus Vyriausybei adresuotam miesto Tarybos kreipimuisi dėl uosto teritorijoje, Burių gatvėje, esančio švyturio atvėrimui reikalingų procedūrų organizavimo, jau yra numatytas ir finansavimas parengiamiesiems darbams.

„Ministerija, gavusi mūsų tarybos sprendimą, jau numatė skirti finansavimą, apie 150 tūkst. eurų, Lietuvos transporto saugos administracijai, kad būtų atlikti parengiamieji darbai, kurie leistų atverti švyturį lankymui. Švyturio atvėrimo datą bandome sieti su rugpjūčio mėnesiu, kada yra miesto gimtadienis, minima Švyturių diena. Tai būtų graži dovana ir jubiliejų švenčiančio miesto bendruomenei, ir miesto svečiams“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras.

Anot pranešimo, susitikimo metu jis išreiškė susirūpinimą dėl trumpo laikotarpio, skirto susipažinimui ir diskusijai su Žaliojo uosto koncepcija.

„Išsakiau miesto bendruomenės lūkesčius ir pastabas dėl labai trumpo laiko, skirto žaliojo uosto koncepcijos nagrinėjimui. Miesto pozicija yra tokia pati. Nors terminas keliomis dienomis pratęstas, tai yra nepakankamas laikas tinkamos imties diskusijai, nagrinėjant šį labai svarbų strateginį dokumentą. Ministras žadėjo inicijuoti dar vieną diskusijų ratą, kad visiems būtų suteikta galimybė išsakyti savo požiūrį ir pastabas. Taip pat stebina, kad savivaldybė nebuvo įtraukta į rengimo procesą, taipogi savivaldybė nėra ir šį dokumentą derinanti institucija, o pastabas ir siūlymus dokumentui gali teikti bendra – derinimo su visuomene tvarka, tačiau savivalda tikrai nepaliks šio plano savieigai, taip pat tikiuosi aktyvaus ir visapusiško visuomenės ir bendruomenės įsitraukimo, teikiant siūlymus šiam dokumentui“, – sako meras.

Jis taip pat atkreipė ministro dėmesį į valstybinio krašto kelio Nr. 141 būklę. Šis kelias driekiasi palei Klaipėdą ir jungia Klaipėdą su Šilute.

„Remonto darbai, kurie atliekami lopant duobes, kelia tikrai labai dviprasmiškus jausmus. Paprašiau, kad ministras skirtų išskirtinį dėmesį šiam objektui, kad kol nėra galimybės spręsti klausimo iš esmės, bent jau remonto darbai būtų atliekami taip, kad nekeltų abejonių dėl kokybės. Tikiuosi, šis pokalbis bus dar vienas papildomas impulsas duoti impulsą kelininkams“, – sako meras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This