Švyturį visuomenei nori atverti iki miesto jubiliejaus

Politika
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-01-06

Su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu ketvirtadienį susitikęs Klaipėdos meras teigia, jog Susisiekimo ministeriją pasiekus Vyriausybei adresuotam miesto Tarybos kreipimuisi dėl uosto teritorijoje, Burių gatvėje, esančio švyturio atvėrimui reikalingų procedūrų organizavimo, jau yra numatytas ir finansavimas parengiamiesiems darbams.

„Ministerija, gavusi mūsų tarybos sprendimą, jau numatė skirti finansavimą, apie 150 tūkst. eurų, Lietuvos transporto saugos administracijai, kad būtų atlikti parengiamieji darbai, kurie leistų atverti švyturį lankymui. Švyturio atvėrimo datą bandome sieti su rugpjūčio mėnesiu, kada yra miesto gimtadienis, minima Švyturių diena. Tai būtų graži dovana ir jubiliejų švenčiančio miesto bendruomenei, ir miesto svečiams“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras.

Anot pranešimo, susitikimo metu jis išreiškė susirūpinimą dėl trumpo laikotarpio, skirto susipažinimui ir diskusijai su Žaliojo uosto koncepcija.

„Išsakiau miesto bendruomenės lūkesčius ir pastabas dėl labai trumpo laiko, skirto žaliojo uosto koncepcijos nagrinėjimui. Miesto pozicija yra tokia pati. Nors terminas keliomis dienomis pratęstas, tai yra nepakankamas laikas tinkamos imties diskusijai, nagrinėjant šį labai svarbų strateginį dokumentą. Ministras žadėjo inicijuoti dar vieną diskusijų ratą, kad visiems būtų suteikta galimybė išsakyti savo požiūrį ir pastabas. Taip pat stebina, kad savivaldybė nebuvo įtraukta į rengimo procesą, taipogi savivaldybė nėra ir šį dokumentą derinanti institucija, o pastabas ir siūlymus dokumentui gali teikti bendra – derinimo su visuomene tvarka, tačiau savivalda tikrai nepaliks šio plano savieigai, taip pat tikiuosi aktyvaus ir visapusiško visuomenės ir bendruomenės įsitraukimo, teikiant siūlymus šiam dokumentui“, – sako meras.

Jis taip pat atkreipė ministro dėmesį į valstybinio krašto kelio Nr. 141 būklę. Šis kelias driekiasi palei Klaipėdą ir jungia Klaipėdą su Šilute.

„Remonto darbai, kurie atliekami lopant duobes, kelia tikrai labai dviprasmiškus jausmus. Paprašiau, kad ministras skirtų išskirtinį dėmesį šiam objektui, kad kol nėra galimybės spręsti klausimo iš esmės, bent jau remonto darbai būtų atliekami taip, kad nekeltų abejonių dėl kokybės. Tikiuosi, šis pokalbis bus dar vienas papildomas impulsas duoti impulsą kelininkams“, – sako meras.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pagerbė nusipelniusius jūrinės bendruomenės atstovus

Po simboliniu albatroso sparnu, vietoje, kur atsiveria jūra, apsisukus dar vienų metų ratui prisiminti ir pagerbti kadaise į jūrą išėję ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Įteiks Lietuvos jūrų transporto darbuotojo garbės ženklus ir padėkas

Susisiekimo ministras Marius Skuodis šį ketvirtadienį Klaipėdoje dalyvaus iškilmingoje jūrininkų pagerbimo ceremonijoje prie „Albatroso“ paminklo, kurios metu apdovanos iškiliausius šalies ...
2024-07-24
Skaityti daugiau

Nuomonės

Universiteto ligoninė: kaltieji ieško kaltųjų

Įstūmę į dideles bėdas dvi Klaipėdos ligonines miesto politikai vaidina šventuosius ir bando savo kaltes suversti tiems, kurie statė ir ...
2024-07-23
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This