Vėl rinks Klaipėdos knygą

Kultūra

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka skelbia 16-ojo Klaipėdos knygos konkurso pradžią.

Iki sausio 25 d. konkurso rengėjai kviečia leidėjus pateikti visą informaciją apie savo leidinius: kokybiškas knygos viršelių nuotraukas, knygos išleidimo duomenis, anotacijas ir ne mažiau kaip 3 konkurse dalyvaujančių knygų egzempliorius. Informaciją apie leidinius galima siųsti elektroniniu paštu menas@biblioteka.lt , o knygas – pristatyti į Meno skyrių, J. Janonio 9.

Visi konkursui pateikti leidiniai, kaip ir kasmet, bus plačiai pristatyti visuomenei: nuo sausio vidurio iki balandžio vidurio bus rengiami aktualūs ir nuotoliniai knygų pristatymai, susitikimai su knygų autoriais ar leidėjais.

Konkurso pradžios renginys, 2021 metais išleistų knygų parodos atidarymas ir balsavimo už populiariausią knygą pradžia numatoma vasario 9 dieną. Visi renginiai vyks Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje, Kauno g. 49. Konkursą planuojama užbaigti per Nacionalinę bibliotekų savaitę – balandžio 27 dieną.

Konkurso tikslas išlieka toks pat – supažindinti visuomenę su Klaipėdos leidėjų per kalendorinius metus išleistomis knygomis Klaipėdos ir kitose šalies ar užsienio leidyklose, išrinkti populiariausią ir gražiausią knygą ir pagerbti kūrybingiausius knygų autorius, dailininkus, dizainerius, sudarytojus, iliustruotojus, leidėjus ir poligrafijos specialistus.

Teikti knygas konkursui turi teisę visi Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka įregistruoti juridiniai asmenys, vykdantys leidybinę ir spausdinimo veiklą Klaipėdos mieste ir fiziniai asmenys – klaipėdiečiai kūrėjai (dizaineriai, dailininkai, rašytojai, sudarytojai ir kt.), vykdantys leidybinę ir/arba spausdinimo veiklą Klaipėdos ir kitose šalies bei užsienio leidyklose, spaustuvėse.

Reaguodami į susikosčiosią situaciją ir suprasdami nelengvą leidybos situaciją, šiais metais konkurso nuostatuose padaryta korektūra – kiekvienas leidėjas ar kūrėjas gali pateikti konkursui neribotą kiekį tais metais išleistų knygų.

Taip pat kaip konkurso organizatoriai pasilieka sau išskirtinę teisę – nominacijai „Gražiausia Klaipėdos knyga“ teikti leidinius gali tik Klaipėdos miesto leidyklos ir spaustuvės. Tokį sprendimą nulėmė pradinė konkurso misija – palaikyti ir paskatinti leidybą mūsų mieste, išskirti ir paminėti gabiausius uostamiesčio knygos kūrėjus ir dizainerius.

1 Comment

  1. NUOMONĖ

    Puikus sumanymas. Cituoju: Taip pat kaip konkurso organizatoriai pasilieka sau išskirtinę teisę – nominacijai „Gražiausia Klaipėdos knyga“ teikti leidinius gali tik Klaipėdos miesto leidyklos ir spaustuvės. Reikėtų ir konkurso pavadinimą pakeisti, kad neklaidintų visuomenės. KLAIPĖDOS LEIDYKLOS GRAŽIAUSIA KNYGA.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

300-ąjį Imanuelio Kanto gimtadienį paminės įvairiais renginiais

Balandžio 22-ąją Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka švęs išskirtinę progą – lygiai prieš 300 metų, 1724 metų balandžio ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This