Buvusiems globos namų auklėtiniams planuoja pirkti butus

Miestas

Šiais metais 11 jaunuolių, sulaukę pilnametystės, paliks Klaipėdos globos namus „Rytas”. Keturiems iš jų nustatytas neįgalumas. Dar 13 šių globos namų auklėtinių pilnamečiais taps per dvejus ateinančius metus.

Ne paslaptis, jog vos 18 sulaukusiam jaunam žmogui savarankiškai pradėti suaugusiojo gyvenimą yra sudėtinga, ypač jei iki to laiko tavimi rūpinosi valdiška įstaiga.

Todėl tokiems jaunuoliams pagalbos ranką tiesia Klaipėdos savivaldybė. Socialinės paramos skyrius planuoja per artimiausius 5 metus iš europinių lėšų jiems nupirkti 10 vadinamųjų savarankiško gyvenimo butų. Šiemet ketinama tris tokius butus išnuomoti.

Pasak Socialinių paslaugų poskyrio vedėjos Sonatos Jakienės, tuose butuose gyvenantys jaunuoliai būtų minimaliai prižiūrimi socialinių darbuotojų, jie privalėtų susimokėti tik už komunalines paslaugas, o butai liktų savivaldybės nuosavybe.

Pasak S. Jakienės, šios priemonės tikslas – kad jaunuoliai mokytųsi gyventi savarankiškai.

Antradienį klausimą Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams pristačiusi S. Jakienė nerimavo tik dėl to, kaip jiems seksis pirmus tris butus išnuomoti.

„Kaip mums pasiseks, nežinau, dabar susiduriam, kad išnuomoti butą vaikui, išėjusiam iš globos namų, yra kažkas tai tokio, nes nelabai kas nori tokiems vaikams nuomoti tų butų (…). 2022 metais mes pabandysim nuomoti, pradedam nuo trijų butų, gal mums pavyks, gal nepavyks, galėsimi pasakyti iš patirties, o pirkimas jau yra iš ES lėšų tie 10 butų”, – apie planus pagelbėti globos namų auklėtiniams kalbėjo S. Jakienė.

INFORMACIJA

Jaunuolis globos namuose gali likti tol, kol mokosi bendrojo lavinimo ar profesinio mokymo mokykloje iki 21 metų, jei negauna bendrabučio. Gavęs bendrabutį jaunuolis globos namus turi palikti. Iš šiais metais 11-os pilnametystės sulauksiančių globos namų auklėtinių septyni gyvenimą turės pradėti savarankiškai. Kitais metais tokių bus šeši.

1 Comment

  1. Daina

    Nepavydžiu kaimynams.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos vaikų dienos centruose - specializuotos paslaugos

Nuo 2017 metų vaikų, Klaipėdoje lankančių dienos centrus, sumažėjo daugiau nei perpus. 2017 m. tokių buvo 557, o jau 2020 ...
2022-03-22
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Politikės viešai išsakytos pastabos direktorę paliko be žado: kas iš tiesų vyksta globos namuose?

Klaipėdos miesto tarybos narė viešai apkaltino Klaipėdos miesto globos namų vadovybę netinkamai atliekant savo pareigas bei nesuteikiant globotiniams visų būtinų ...
2022-01-12
Skaityti daugiau

Miestas

Nakvynės namų problemos - vis tos pačios

Ne vieną kartą Klaipėdos savivaldybės politikų narplioti skundai, susiję su padėtimi Klaipėdos nakvynės namuose, vėl sugrįžo į darbotvarkę prieš pat ...
2021-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This