Laisvės gynėjų kelio bėgimo rekordai nepagerinti nuo 2007-ųjų

Sportas

Trečiadienio vakarą Klaipėdoje 21-ą kartą vyks 2022 metų tradicinis bėgimas Laisvės gynėjų keliu – Sausio 13-ajai paminėti. Išankstiniame internetiniame registre jau užsiregistravo per 250 bėgimo entuziastų, registruotis dar bus galima ir renginio vietoje.

Bėgimo mėgėjai, kaip ir kasmet, sieks įveikti 8 000 m atkarpą – nuo Girulių televizijos bokšto iki Klaipėdos miesto savivaldybės pastato. Trumpesnė trasa – nuo Vasaros estrados.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šįkart nuspręsta bėgti Sausio 13-osios išvakarėse, jau sutemus, siekiant labiau pajusti šio įvykio atmosferą. Prie Klaipėdos savivaldybės degs Laisvės gynėjams skirti atminimo laužai.

Bėgimo startas – 20 val., finišas – ties Savivaldybės pastatu (Liepų g. 11).

Bėgimo organizatoriai prieš renginį pasidalino informacija, kad abu jo rekordai buvo užfiksuoti 2007-aisiais. Tarp vyrų greičiausiai tada bėgo kaunietis Tomas Vanskūnas – 23 min. 46 sek., tarp moterų – klaipėdietė Gytė Norgilienė, trasoje užtrukusi 27 min. 52 sek.

„Pamenu, kad tais metais bėgikams buvo palankus stiprus vėjas, tad ir bėgimo greičiai buvo rekordiniai“, – prisiminė nuolat įvairiuose sporto renginiuose dalyvaujantis ir Klaipėdos sporto istoriją puoselėjantis Algirdas Plungė.

„Atsiminimai iš Sausios 13-ajai skirtų bėgimų – patys šilčiausi. Smagu, kad vyksta tokie renginiai. Jie suburia bėgimo entuziastus. magu, kad ir Klaipėdos valdžia į šį bėgimą visada kreipia didžiulį dėmesį. Pastaraisiais metais jau bėgioju tik dėl savęs, rezultatų nebesiekiu, šiemet bėgime nedalyvausiu, tad jaunesnėms merginoms bus proga pagerinti mano rekordą“, – sakė G. Norgilienė, šį bėgimą yra laimėjusi net 7 kartus – 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 ir 2014 metais.

INFORMACIJA

Bėgimo dalyviai į starto vietą Giruliuose gali vykti organizatorių – Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos ir Klaipėdos miesto savivaldybės – užsakytu autobusu, kuris nuo 18.30 iki maždaug 19 val. lauks prie Klaipėdos miesto savivaldybės (Liepų g. 11). Dalyvių registracija galima prie autobuso ir starto vietoje, Giruliuose, prie televizijos bokšto.

Mokiniams (iki 15 metų ir jaunesniems), veteranams, kuriems nuotolis per ilgas, siūloma sumažinti atkarpą – bėgti nuo Vasaros koncertų estrados iki Savivaldybės pastato. Šios atkarpos ilgis – 3 000 m. Jų starto laikas – apie 20.15 val. (prabėgus pagrindinei bėgikų grupei).

Išankstinė dalyvių registracija vyksta interneto svetainėje timingapp.lt/. Registracija nemokama.

Visiems užsiregistravusiems dalyviams bus išduodami starto numeriai.

Papildoma registracija vietoje ir internetu užsiregistravusiųjų dalyvių numerių išdavimas vyks renginio dieną nuo 18.30 iki 19 val. prie Savivaldybės laukiančiame autobuse ir nuo 19.30 iki 19.55 val. autobusui atvykus prie Girulių televizijos bokšto.

3 km distancijos bėgikų papildoma registracija ir numerių išdavimas vyks starto vietoje, Vasaros estradoje, nuo 19.15 iki 20.10 val.

Finišo vietoje, prie Savivaldybės pastato, bėgimo dalyvių lauks karšta arbata ir vyks apdovanojimų ceremonija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Susirinkome liudyti mūsų laisvę, mūsų Lietuvą"

Taip į prie Bendruomenės namų Klaipėdoje penktadienio pavakare susirinkusiuosius paminėti Laisvės gynėjų dienos kreipėsi Žvejų rūmų kultūrinės veiklos specialistė Lina ...
2024-01-12
Skaityti daugiau

Sportas

Vyks bėgimas „2024 metrai link olimpinio Paryžiaus"

Gruodžio 30 d., šeštadienį, nuo 11 val. Klaipėdos miesto lengvosios atletikos manieže (Taikos pr. 54) organizuojamas bėgimas „2024 metrai link ...
2023-12-27
Skaityti daugiau

Sportas

Prasidėjo registracija į Sausio 13-ajai skirtą bėgimą

2024 metų sausio 12 d. Klaipėda kviečia į tradicinį XXIII bėgimą Laisvės gynėjų dienai – sausio 13-ajai – paminėti. Kaip ...
2023-12-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This