Buvusios Savivaldybės administracijos skyriaus vedėjos byla prasidės iš naujo

Miestas, Svarbu

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) grąžino į uostamiestį buvusios Klaipėdos savivaldybės administracijos Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėjos Vilijos Venckutės-Palaitienės bylą, kurioje ji prašo grąžinti į darbą bei priteisti pinigų už priverstinę pravaikštą.

Vilija Venckutė-Palaitienė teisme tvirtino, kad Savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui dėl jos buvo daromas politinis spaudimas. Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Venckutė-Palaitienė iš darbo buvo atleista nuo 2020-ųjų balandžio 1-osios, kai įsigaliojo naujoji Klaipėdos savivaldybės administracijos struktūra. Joje Informavimo ir e. paslaugų skyrius buvo panaikintas, o V. Venckutei-Palaitienei pasiūlytos, jos teigimu, nelygiavertės Bendrojo skyriaus vyresniojo patarėjo pareigos. Jų užimti valdininkė nesutiko, todėl buvo atleista.

Moteris teisme siekė, kad būtų panaikintas sprendimas dėl jos tarnybinės veiklos vertinimo, tiesioginio vadovo (Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio) motyvuotas siūlymas, įsakymas dėl jos atleidimo iš pareigų. V. Venckutė-Palaitienė taip pat reikalavo, kad ji būtų sugrąžinta į buvusias pareigas bei pageidavo priteisti bylinėjimosi išlaidas ir vidutinį darbo užmokestį už priverstinį pravaikštos laiką.

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai 2020-ųjų gruodį V. Venckutės-Palaitienės skundą buvo atmetę kaip nepagrįstą. Tačiau moteris nepasidavė ir apskundė tokį sprendimą LVAT. Anot jos, teismas priėmė sprendimą neištyręs ir neįvertinęs faktinių aplinkybių, jos surinktų ir pateiktų įrodymų, neišklausęs garso įrašo.

Bylą išnagrinėjusi LVAT kolegija, kurią sudarė teisėjai Artūras Drigotas, Dalia Višinskienė ir Virginija Volskienė, konstatavo, kad Klaipėdos teismas turėjo nustatyti V. Venckutei-Palaitienei terminą jos skundo trūkumams pašalinti, o ne pradėti jį nagrinėti iš esmės. Tad ta sprendimo dalis, kuria buvo atsisakyta nagrinėti tarnautojos vertinimo išvados pagrįstumą ir teisėtumą, buvo panaikinta.

Kartu LVAT pabrėžė, jog bylos duomenys patvirtina, kad administracijos struktūriniai pertvarkymai yra realūs ir dėl jų buvo panaikinta V. Venckutės-Palaitienės pareigybė, tačiau pirma instancija neišsiaiškino, ar jai tinkamai buvo užtikrinta Valstybės tarnybos įstatyme įtvirtinta garantija tęsti tarnybą.

Konstatavus, kad pirmosios instancijos teismo padaryti proceso pažeidimai negali būti ištaisyti apeliacinėje instancijoje, byla grąžinta Klaipėdos teismui nagrinėti iš naujo.

7 Comments

  1. Vardė

    Kadangi susireikšminimas ir pižoniškumas vyravo bendraujant su žmonėmis, tai tikrai būtų gerai, kad teisas negrąžintų.

    Reply
  2. BNS

    Kiek žinome, tai buvę kolegos plojo vedėjos netekę 🙂 matyt žinios siekia tik pletkavojimo ir intrigų kūrimo lygmenį.

    Reply
  3. Liberalas

    Ar šita moteris, jau vaikšto po Kretingos savivaldybę, ar matuojasi kėdę, o dėl tos kėdės dar teismai nepasibaigę. Iš ko Kalnius atlyginimą jai mokės? Ar iš savo kišenės? Ar ,,Kretingos caras” nori visus, kurie netinka ar bylinėjasi Klaipėdoje, kviestis į Kretingą?

    Reply
    • Liberalas liberalui

      Jei tokį žmogų gautų Kretinga, turėtų tik pasidžiaugti. Daugumai vyrų savo žiniom reiktų tik pasitemti.

  4. Simona

    Kai bylinėjasi buvę kursiokai, nesbesupranti kur ritasi lietuviška moralė. Nužmogėjimas vardan valdžios, ar tiesiog menkumas.

    Reply
    • Nebeliberalizmas

      Neniškis nebe liberalas, kaip ir Grubliauskas- štai kur bėda. Kažkada visi buvo už savus savesni!

  5. Oho

    Vakarykščios dienos beieškant ! Neperspektyvu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This