Kreipimasis dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės neperdavimo Sveikatos apsaugos ministerijos pavaldumui skubos tvarka

Sveikata

Mes, žemiau išvardintų Klaipėdos universitetinės ligoninės bendruomenės atstovai, su dideliu susidomėjimu, suinteresuotumu ir nuogąstavimu stebime Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) inicijuotą sveikatos priežiūros reformą, kitaip dar vadinama „kompetencijų centrų ir regioninio bendradarbiavimo modeliu pagrįstos asmens sveikatos priežiūros įstaigų (ASPĮ) tinklo vystymu“. Tačiau SAM, rengianti ir derinanti teisės aktų pakeitimus, pati nurodo, kad „siūlomu Sveikatos sistemos įstatymo 121 straipsniu nėra nustatomas joks asmens sveikatos priežiūros įstaigų tinklas, o tik užtikrinamas atitinkamų paslaugų teikimo tolygumas Lietuvos Respublikos teritorijoje teritoriniu (regioniniu) principu.“

Martyno Vainoriaus nuotr.

Taigi, mūsų supratimu, prisidengiant sveikatos reforma, sveikatos priežiūros įstaigų tinklo vystymu, iš principo Klaipėdos mieste vykdoma tik ligoninių pertvarka su Klaipėdos universitetinės ligoninės perėmimu Sveikatos apsaugos ministerijos pavaldumui. Nors iš esmės pritariame 2021 12 23 Seimo priimtam Lietuvos Respublikos sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pakeitimui, sudarančiam teisines prielaidas Klaipėdos mieste veikti universiteto ligoninės statusą turinčiai ligoninei, ir kad Klaipėdos universitetas gali būti vienas ligoninės steigėjų, tačiau aklam ir skubiai vykdomam tikslui perleisti SAM Klaipėdos universitetinę ligoninę – nepritariame.

Pateikiame savo nuogąstavimo ir nepritarimo motyvus bei siūlymus sprendimų priėmėjams.

Visų pirma, Covid-19 pandemija – netinkamas laikas sveikatos priežiūros reformai vykdyti.

Matydami dažną personalo kaitą Sveikatos apsaugos ministerijoje, kitų kai kurių SAM pavaldumo stacionarinių ASPĮ veiklos nestabilumą, abejojame ar bus tinkamai pasirūpinta Klaipėdos universitetinės ligoninės darbuotojų ir miesto bei regiono pacientų poreikiais ir lūkesčiais. Bet koks sveikatos priežiūros paslaugų teikimo pablogėjimas, kai šiuo metu tiek Klaipėdos miesto, tiek viso regiono gyventojai gauna visas galimas aukščiausio (tretinio) lygio sveikatos priežiūros paslaugas, vargu ar būtų palankiai priimtas medikų bendruomenės ir bendrai visuomenės, jau nekalbant apie šiuo metu paslaugas ligoninėje gaunančius pacientus.

Planuojamos reformos šviesoje matome aiškiai tarpusavyje prieštaraujančius teiginius, kurie jau dabar verčia abejoti šios reformos sėkme.

Pateikiamose SAM ir Klaipėdos TLK ataskaitose ir planuose matome, kad planuojama ženkliai sumažinti įvairaus profilių lovų skaičių Klaipėdoje. Tačiau Covid-19 pandemijos, kuri neaišku kiek tęsis, metu neretai reikia lovų ir personalo skaičių ligoninėse didinti.

Sveikatos reformos siekis netolimoje ateityje sumažinti lovų skaičių ir tuo pat metu, esant poreikiui, jų surasti tiek, kiek reikia, ar iškelti paslaugų teikimą į mokyklas ar palapines, tuo pat metu atrodo keistai, kelia pagrįstų abejonių, ar SAM numatomos reformos užmojai pagrįsti vertintais pacientų poreikiais, ASPĮ galimybėmis?

Manome, kad planuojami reformos rengėjų veiksmai turėtų būti pirmiausia tinkamai ir suprantamai išdiskutuoti, apsvarstyti tiek su steigėjais, ASPĮ vadovais bei darbuotojais, visuomene, nes kiekvienas miestas, rajonas ar regionas turi savo specifiką.

Pirmiausia planuojami pokyčiai turėtų būti aptarti, išdiskutuoti su darbuotojais, kurie yra pagrindiniai, tiesioginiai paslaugų teikėjai pacientams, ir nuo jų pačių savo perspektyvos žinojimo, pokyčių, tikėtino rezultato supratimo priklauso visos reformos sėkmė.

Šiuo metu darbuotojams kyla daug klausimų: Kaip vyks reformos procesas? Kokie konkretūs veiksmai numatomi, ar bus atleidžiami darbuotojai, ar visi išsaugos savo darbo vietas? Jei keisis pavaldumas, ar keisis darbuotojų darbo vieta, ar bus išlaikyti šiuo metu esantys atlyginimai, kokios garantijos? Ar išliks buvusios galimybės tobulėti profesine prasme, ar bus tobulinamos technologijos ? Ar nebus naikinami atskiri paslaugų profiliai, ar darbuotojai neliks be darbo? Kokia bus nauda jų pacientams, ar jie neturės vykti į Kauną ar Vilnių po reformos?

Manome, kad lygiai taip nerimą jaučia ir pacientai, nes ir jiems neaišku, liks ar neliks ligoninė, kokias paslaugas gaus, o dėl kurių galimai teks vykti kažkur kitur? Reformos tiksluose deklaruojama, kad turi gerėti geografinis prieinamumas, bet vykdomi veiksmai yra gan prieštaringi ir net galimai priešingi deklaruojamiems tikslams.

Ligoninės medikų bendruomenės nuomonės dėl reformos vykdymo šalies politikai ir SAM nepaklausė, nors jų nuomonės turėjo būtį paklausta pirmiausia.

Priešingai, kai kurie politikai toliau skleidžia neteisingą, klaidinančią ir niekuo nepagrįstą informaciją. Todėl, kad tai nebūtų tik tušti žodžiai, norime paaiškinti, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, net ir neturinčioje universiteto ligoninės statuso, nesančios SAM pavaldume, jau seniai buvo, yra ir neabejotinai ateityje bus vykdomi sveikatos mokslų srities moksliniai tyrimai, mieste ir regione teikiamos aukščiausio lygio sveikatos priežiūros paslaugos, įstaigos personalas išnaudoja savo potencialą bei karjeros galimybes įsisavindami aukščiausias technologijas (kai kurių nėra net Kauno ir Vilniaus universiteto ligoninėse). Todėl tikrai tenka apgailestauti, kad tie politikai, ar Seimo nariai, kurie garsiai kalba apie galimybes reformos kontekste pritraukti į regioną dideles investicijas, užsiimti eksperimentine plėtra, ligoninėje nesilankė ir su darbuotojais nebendravo, nepaaiškino reformos tikslų ir kokių rezultatų būtų siekiama iš tos reformos.

Nors SAM ir nurodo, kad buvo bendraujama su savivaldybių atstovais, bet su ligoninės darbuotojais taip pat niekas iš SAM atstovų nebendravo, jokia informacija apie numatomus pokyčius su jais nepasidalinta ir neaptarta, todėl galima teigti, kad reforma iš esmės vykdoma slaptai, nes pagrindiniai jos vykdytojai nieko apie tai nežino. Jie net nežino savo būsimos ateities planų, kiek savo darbą gali sieti su ligonine. Nežino to ir jauni, baigę universitetus, kolegijas, rezidentūras specialistai.

Todėl ligoninės bendruomenė, suprasdama pandemijos metu esamos situacijos sudėtingumą, kai teikia paslaugas sunkiai COVID liga sergantiems ne tik miesto, bet viso regiono gyventojams, tuo pat metu užtikrindama planinių ir skubių paslaugų teikimą, prašo Klaipėdos savivaldybės mero ir tarybos narių neskubėti perduoti Klaipėdos universitetinės ligoninės SAM pavaldumui, bet išdiskutuoti skubotus, konkrečiais veiksmais, finansiniais srautais, tikslinėmis analizėmis nepagrįstus ir net galimai imperatyvius pasiūlymus, įvertinti ligoninės perdavimo ilgalaikes pasekmes miestui, medikų bendruomenei ir bendrai miesto bei regiono gyventojams, ypač Covid -19 pandemijos metu.

Lietuvos gydytojų sąjungos Kretingos filialo Klaipėdos universitetinės ligoninės grupės pirmininkas Vytautas Grykšas

Klaipėdos universitetinės ligoninės slaugos ir jiems prilygintų specialistų profesinės sąjungos pirmininkė Raimonda Medingienė

Klaipėdos universitetinės ligoninės sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Dainius Burdulis

Klaipėdos universitetinės ligoninės gydymo tarybos pirmininkas Gediminas Smailys

Klaipėdos universitetinės ligoninės slaugos tarybos pirmininkė Rasa Liutikienė

Klaipėdos universitetinės ligoninės tarybos pirmininkas, vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis

46 Comments

  1. Geriau dainos nei atlyginimas

    Vis minima univeristetinė ligoninė ir jos vadovas, o, kad ta ligoninė bene vienintelė, kuri dirba be nuostolių, kurioje žmonės uždirba daugiausia, neminima. Geriau dirbti belekaip, varyti į minusą, svarbu visiems šypsotis, darbuotojai geriau tegu dainuoja, vietoj atlyginimų 🙂

    Reply
    • Anonimas

      Dainuokit ir uz dainas gaukit atlyginima! Kad KUL didziausi atlygimai irgi mitas. Be nuostoliu-irgi mitas. Garbinkite Viespati! Atejo mesijas visiems laikams!

  2. Artūrams

    Tikrai keista, kodėl tik apie ligonines komentuojama, tačiau neužsimenama visai apie galimus chaoso inciatorius Klaipėdos Universitete diebančius Artūrus.

    Reply
  3. BR

    Man tai labai keista kaip komentaruose kamuoliai skrenda tik į vienus Janušonio vartus 🙂 Nes KUL kaimynei Jūrininkų ligoninei Jonas Sąlyga vadovauja jau 30 metų. Tačiau kažkaip jis niekam nekliūva. Kažkokie keisti dalykai, a ne?

    Reply
    • Anonimas

      Kreipimasis yra KUL, o ne JL. Jei dar neaisku- JL -normalus darbinis mikroklimatas. J.Salyga gerbia savo darbuotojus ir ten nera autoritarines ir akiplesiskos lyderystes. KUL toksiska darbine atmosfera reikalinga neatideliotinu reformu! Nereikia sosto saugoti Vinsui, kurio kadencija baigiasi 2024 metais. Vienas asmuo negali buti kliutis ligoniniu apjungimui.

  4. Liulis

    Tas Jonušonis laikysis valdžios rankom, kojom ir kanopom. 31 m. ta KUL remontų nematė, tai teful jau eina laukti. Kdl visas miestas, dėl kažkieno tai vieno, turi laukti? Eik Jonušai į pensiją ilsėtis, gal ir investicijas ateist, padarys renovacijas, aikštelės praplatins ir t.t. Nesugėbėjai per 31 metus, na jau vsio, reiškia ir toliau nesugėbėsi. Buk vyraa Jonušonį, duok kelio jaunimui.

    Reply
    • Valentinas

      Niekus šnekiv

  5. Vakarė

    Konservatoriai kažkada sugriovė žemės ūkį, dabar imasi medicinos įstaigų.

    Reply
  6. To: Jonas

    Tavo pavardė kartais ne Sąlyga?

    Reply
  7. Jonas

    Dar prieš 25m, kai SA Ministru buvo A. Vinkus, tai V. Janušonio draugas, V. Janušonis dėjo dideles pastangas, kaip prie tuometės Klaipėdos Miesto ligoninės prijungti Jūrininkų ligoninę. V. Janušonio argumentas- „viename kieme laikyti dvi ligonines- neracionalų, neekonomiška”. Tuomet jis žinojo, kad prijungus Jūrininkų ligoninę, vadovu lieka V. Janušonis. Šiuo metu, sujungus šias ligonines, suformuojamas naujas darinys, kuris bus ne Klaipėdos savivaldybės pavaldumo, bet Klaipėdos Universiteto ir SAM, bus skelbiamas konkursas naujo vadovo vietai, o tuomet jau V. Janušoniui šansų būti to junginio vadovu nebėra.
    Todėl visas šis šurmulys ne dėl realios reformos, kuri mirtinai būtina, kuri paimta nuo ES Vakarų valstybių modelių, kur dabartinė Lietuvos sveikatos sistema neracionali, daug kur nesaugi pacientams, o dėl V. Janušonio kėdės.

    Reply
    • Medike

      Tikra teisybe

  8. skaitytojas

    Pasirašiusieji po kreipimusi dėl V. Janušoniuo išsaugojimo- tai visos profsąjungos butaforinės, V. Janušonio kišeninės. Būtent V. Janušonis ir sukūrė šias profsąjungas kaip savo irankis, savo interesų gynimui. Jos neatlieka jokios realios profsąjunginės veiklos. Normaliose gydymo istaigose funkcionuoja tik 1 ar 2 profsąjungos, kurios atstovauja gydytojus ir slaugytojas, o šioje ligoninėje- 5, tai nenormalu. Kaip jau minėjau, jos sukurtos V. Janušonio jo paties interesų gynimui.

    Reply
  9. Ika

    Griausim toliau…

    O kaip gausim insult a ar infarkta, paziuresime, kur vaziosite

    Reply
    • R

      Viziosime kitur)))))) pas tokius beraščius kaip tamsta geriau nepakliūti!

    • Cha cha..

      Gydys ekstrasensai ir veterinarai…

  10. Antanas

    Visi kas pasirašė po kreipimusi iš KUL darbuotojų- tai visi V. Janušonio parankiniai. V. Janušonis susirinko tokią komandą, kuri nuolankiai vykdo V. Janušonio nurodymus, jie savo nuomonės neturi. Kas turi savo nuomonę, neatitinkančią V. Janušonio, tas nebedirba toje ligoninėje, arba sėdi tyliai. Ši reforma nereikalinga V. Janušoniui, nes jis žino, kad šio junginio vadovu nebus, to bijo ir V. Janušonio parankiniai, nes prie kito vadovo, tokių išskirtinių sąlygų neturės.
    Klinikinis personalas tiek slaugytojos, tiek gydytojai nieko nenukentės, nei vienas jų tikrai nebus sumažintas, griš ir tie gydytojai, kurie išėjo dirbti į kitas ligonines, rajonų ligonines dėl V. Janušonio mobingo. Sumažės administracijos, kurios kiekvienoje iš šių ligoninių apstu- tai kadrų skyriai, buhalterija, ūkio dalis, virtuvė, vyr. gydytojų pavaduotojai ir kiti. Klinikinis personalas nenukentės.
    Pagaliau, Klaipėdos medicina pajudės iš mirties taško, nes jau 10-15 metų kaip gilioje stagnacijoje. Progreso keliu žengia Vilnius, Kaunas, Panevežys, Šiauliai, kurie jau gerokai lenkia Klaipėdą, o Klaipėda tebetūpčioja vietoje, prie sovietinio modelio, kadangi paranku V. Janušoniui, V. Grubliauskui, jiems gyventojų, pacientų interesai nesvarbu, svarbiausia jų asmeniniai interesai.

    Reply
    • Xx

      Nu nesutinku kad visi vyriausio pakalikai pasirase, D.Burdulis tikrai ne is tos kompanijos.

  11. jolanta

    Ta ligoninr, kaip ir kitos tik kysiu emimo irsyvos, be kysiu daugima gufytojo ne pirsto nenori psjudinti, nors prie ju koju galis baigia atiduoti ir jaunas zmogud

    Reply
  12. Judas

    SAM siūlo a la „Klaipėdos universitetinei ligoninei” tapti Klaipėdos universitetine ligonine. Tai kaip čia yra..jeigu jau mes turime a la universitetinę ligoninę, ponas Janušoni ?
    Nusipiešėt pavadinimą ir kaip ir turit savo kišenėj tai ko nkd ir negalėjot turėt.. ??

    Reply
  13. Rikardas

    Ačiū J Jurgaičiui ir jo komandai už sėkmingai atlikta sudėtinga operacija!

    Reply
  14. Rikardas

    Ačiū J. Jurgaičiui ir jo komandai, už sėkmingai atlikta sudėtinga operacija, ačiū!

    Reply
  15. Kuka

    Refoma paruošta dal tuo laiku kai SAM ministre buvo p.I.Degutiene, deja viskas užstrigo , nes medikams ” patogu dirbti kyšių sistemoje”. Prancūzijos ir Kanados vyriausybiu finansuota Lietuvos gyventojų medicininio aptarnavimo pertvarkos planas taip ir liko dūlėti. Tad situacija dabar daugiau nei apverktina. Visus nuoususiys vadovus privalu keisti visų pirma. Jau yra daug gana jaunų rimtus užsienio mokslus baigusių vadybininkų. Duokim jiems jis išvesti visą dulejancia Lietuvos medicina iš Klondaiko..

    Reply
    • Laima

      Šaunuolis, teisingai

  16. Zmogus

    Nereikia sustoti laike.

    Reply
  17. Smiltys

    Galiu atsiliepti apie KUL tik iš savo kaip paciento perspektyvos. Kad prieš keletą metų būtent KUL iš esmės išgelbėjo mano gyvybę. Nes neurochirurgijos srityje – pačios aukščiausios paslaugos. Tegali ant rankų nešioti… Nes jei nebūtų KUL Klaipėdoje – su VISOM paslaugom, tikriausiai jau dabar visai neegzistuočiau…

    Puikiai atlikta galvos naviko šalinimo operacija – atsijungus sąmonei. Ir tokioj būsenoj išbuvus mažiausiai kelias dienas. Kitu atveju būčiau kur numarintas Kaune / Vilniuje… Va tokia realybė.

    Užtenka pasižiūrėti į oficialius lietuviškus COVID netekčių skaičius – pagal savivaldybes. Palyginimui.

    Kad KUL Lietuvos mastu – vos ne idealūs išgyvenamumo skaičiai.

    Palyginimui COVID mirtingumas:

    > Klaipėda – 0.9%
    > Vilnius – 0.9%
    ———————-
    > Kaunas – 1.4%
    > Šiauliai – 1.8%
    > Panevėžys – 1.9%

    Va tokie tad skirtumai. Maksimaliai stengiantis išsaugoti absoliučiai kiekvieno paciento gyvybę.

    Mano kaip paciento akimis žiūrint KUL – pačios aukščiausios paslaugos. Kurios visos ir TURI likti. Tai kam naikinti, kas tikrai gerai veikia?

    O tobulėti visada yra kur.

    Reply
    • Elena

      Pritariu Jums

    • Anonimas

      Jus atsiliepkit ne apie KUL! O tuos gydytojus ir slaugytojas, kurie Jus gyde!

  18. Xxx

    Taip turi apklausti ir darbuotojus ir su jais kalbetis, dabar esam nezinomybeje kas bus toliau del savo rytojaus, suprantama kad pokyciu reikia, bet ne darbuotoju saskaita, yra darbuotoju kurie sedi ir gauna alga prie pencijos tie ir nenori pokyciu.

    Reply
  19. Auguste

    Nekiškit rankų prie universitetinės ligoninės,negali būti jokių neapgalvotų sprendimų.Nuo to tik mums,žmonėms, bus blogiau.Gydžiausi,žinau.Puikūs geri specialistai,viskas ten gerai.Pirmiausia turi būti įsiklausyta į ten dirbančių specialistų nuomonę.

    Reply
    • Patikslimimas

      Patikėkit, žinau geriau už jus… Nekalbėsiu apie specialistus, – jų yra visokių. Bet nei tvarkos, nei normalios ir žmogiškos atmosferos ten niekada nebuvo…

  20. Egis

    Šitą tarybinių laikų ligoninę seniai laikas reformuoti. Tam priešinasi tik apkerpėję, šiltas vietas turintys senbuviai.

    Reply
  21. Konservatoriams klaipėdiečiai dzin ?

    Pateikiamose SAM ir Klaipėdos TLK ataskaitose ir planuose matome, kad PLANUOJAMA ŽENKLIAI SUMAŽINTI įvairaus profilių LOVŲ SKAIČIŲ Klaipėdoje. !!!! ? Ar nebus naikinami atskiri paslaugų profiliai, ar darbuotojai neliks be darbo? KOKIA BUS NAUDA JŲ PACIENTAMS ar jie NETURĖS VYKTI Į KAUNĄ AR VILNIŲ PO REFORMOS ? ——-P.S. man vis labiau panašėja , prie ko prisiliečia liberkonservatorių reformos , galutiniame rezultate nukenčia vartotojas . Dabar pacientai ?

    Reply
  22. Simona

    Ar konservatorių komentatoriai gali pasakyti kas pasikeis nuo pervavimo KUL ministerijai ir Universitetui? Ar nemanot kad pirmiausia sąlygas miestas turėtų nustatyti prieš perduodamas ligonines? Atiduodu, sujungiu ir pagerės paslaugo? Toks naivumas pribloškia.

    Reply
    • Atsakymas

      Pribloškia tik jūsų naivumas, jei nesuprantate, kad vienintelė Klaipėdos ligoninė pavaldi savivaldybei siekia skubiai atšaukti ligoninių sujungimą, kol Janušonio užtarėjas dar sėdi poste, juk kadencija eina į pabaigą ir, akivaizdu, nebus pratęsta…

  23. Anonimas

    Senai, jau reikėjo reformų…

    Reply
  24. Demesio

    Yra sprendimas tureti GP, nesioti kaukes, yra taisykles , yra istatymai. Nusprende perduoti ligonine ir tegul perduoda kuo greiciau… kam vaidinti kad rupi ligoniai.. kiek tik atsiliepimu nerasiau nulis reakcijos… esme tokia gydytoju ir slaugytoju tikrai yra nuostabiu bet tas klimatas ir kita dalis personalo apgailetini… si ligonine turejo tureti isvis kita lygi bet deja….. kuo skubiau perduot ir nepudrina tegul smegenu.. ar nors karta kreipesi si ligonine i visuomene kai nedege vadovo kede, niekada….

    Reply
  25. Antanas

    Kai kuriems miesto aktyvistams „raškažius su-bi-nę drasko”. Miesto gyventojai turi savo ligoninę, o korumpuoti asmenys siekia ją perduoti tiems, kas aukščiau. Miestiečiai turėtų eiti su vėzdais ginti savo ligoninę, bet jiems plauna smegenis dar ir tie, kas svajoja ligoninę privatizuoti. Aš už tikrą universitetuinę ligoninę, bet ne miesto gyventojų ligoninės sąskaita.

    Reply
  26. Tedis

    Kritikuoja reformą, o patys nieko pasiūlyti geresnio nesugeba

    Reply
    • Zose

      Tai dar ir sita ligonine nori sunaikinti ,jug vaziuojam ir is Plunges Taurages tai ar reikes i Kauna ar Vilniu ir taip sunku pasiekti,truputi gal galetu sutvarkyt,kad greiciau butu galima pasiekt pas gyd.specialistus ir siap neskubotai apmastyt

    • Zosei

      Neverkit, nereikės niekur važiuoti, viskas bis čia, tik geriau! Janušonio krokodilo ašaros tik bando išplauti jums smegenis.

  27. Anonimas

    Janušonis su meru milijonus plauna, apie kokią sujungimą dar jūs kalbate?.. Kaip pinigėlius įsisavins į savo kišenę?
    Juokinga..

    Reply
  28. MM

    Pakaliku kompanija, senai reikia reformos,

    Reply
  29. T

    Visame grąžume, nustekenta ligoninė keliantį siaubą. Ir darbuotojai sėdintys po Janušonio padu. Apgaiketina.

    Reply
    • Apgailėtina

      Apgaikėtina sakote?
      Koronos metu daryt reformas tikrai nėra laikas.

  30. Jons

    Janušonis ir jo pakalikai dėl savo kėdžių sunerimo. Pasižiūri į ligoninės pastatus ir jie savo išvaizdą puikiai atspindi stagnaciją.

    Reply
    • Jonai

      Ar norėtum pats bent vieną tą kėdę užsėsti? Pačiam atrodo, kad tik pasėdėti reikėtų?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This