Nepamainoma eksmero įmonė

Regionas, Svarbu

Net keletą kartų skelbtą viešąjį konkursą įrengti fontaną Drevernos kaime laimėjo UAB „Gargždų komunalinės paslaugos”, kuriai vadovauja buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, esantis ir didžiausiu šios įmonės akcininku. Netrukus po to tyliai buvo pasirašyta kita sutartis dėl senojo fontano Drevernos kaime išardymo.

Vaclovas Dačkauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak viešai paskelbtų sutarčių tarp šios įmonės ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos, naujojo fontano įrengimas kainuos 21 000 eurų, o senojo išardymo darbai – 12 039,5 Eur. Senasis fontanas turi išnykti iki šių metų balandžio 22 dienos, o naujasis turi būti įrengtas truputį daugiau nei per mėnesį – iki gegužės 31 d. Pirkimo dokumentuose buvo įrašyta kita darbų užbaigimo data: „Prekių pristatymo ir montavimo terminas – iki 2022-05-01. Šis terminas negalės būti pratęstas.”

Centriniame viešųjų pirkimų portale pranešama, kad konkursas „Fontano įrengimas Drevernos kaime, Klaipėdos rajone” 2020-2021 metais skelbtas net penkis kartus. Kai perkamų paslaugų ar prekių kaštai viršija 10 000 eurų, skelbti pirkimą per šį portalą yra privalu. O perkant paslaugas ar prekes, kurios kainuoja iki 10 000 eurų, pakanka tik apklausti bent porą įmonių, viešai apie tai neskelbiant. Prie šios sumos dar galima pridurti pridėtinės vertės mokestį (PVM). Nors geroji Europos Sąjungos praktika, kuri skatinama ir Lietuvoje, prikišamai kviečia viešai skelbti apie tokius pirkimus.

Klaipėdos rajono savivaldybė neskelbia, kurios įmonės be UAB „Gargždų komunalinės paslaugos” dar buvo apklaustos ieškant rangovo senajam Drevernos fontanui išardyti. Sutartis dėl naujo fontano įrengimo buvo pasirašyta 2021 m. lapkričio 19 d., o senojo išardymo – 2021 m. gruodžio 22 d.

,,Orientacinio pobūdžio iliustracijos” – iš Drevernos fontano įrengimo techninės specifikacijos, kurią parengė Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė.

Portalas rekvizitai.vz.lt skelbia, kad Klaipėdos rajono savivaldybė yra didžiausia UAB „Gargždų komunalinės paslaugos” paslaugų pirkėja – ji pirko iš eksmero vadovaujamos įmonės paslaugų už 1 mln. 810 280 tūkst. eurų. Antroje vietoje – Klaipėdos miesto savivaldybė, iš šios įmonės įsigijusi paslaugų už 879 676 eurų.

Techninėje naujojo Drevernos fontano įrengimo specifikacijoje, patvirtintoje praėjusių metų spalį, įrašyta, kad „fontanas įrengiamas Drevernos kaime kiek toliau nuo kadaise buvusio fontano vietos”.

4 Comments

  1. Pranašas

    Ir važiuos minios žmonių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Europos ir iš viso pasaulio pažiūrėt naujo fontano Dreverną, suklestės vietinis verslas, turistų apgyvendinimas, maitinimas, šikdinimas. Ir taps Dreverna gerovės kaimu 🙂

    Reply
  2. briedas

    Rajono valdžia Kalotėje ir Slengiuose pėsčiųjų perėjų apšvietimą pirmiausia galėtų įrengti, o ne fontanus užkampiuose statyti.

    Reply
    • Užkampis ?

      Kas ir kur yra Dreverna maždaug žino visa Lietuva , o kur yra Slengiai ar Kalotė ? ?

  3. Siaip

    Nes neapsimokejo vien statyt nauja fontana ir niekas nedalyvavo, o kai viena imone zinojo kad gales ir isardyt fontana tikrai apsimoka jau.
    Ir mes kalbam apie ES kazkokius standartus, demokratija, nesaliskuma..
    Apskritai rajono savivaldybe turbut pamirsta kiek jiems priklauso ir kur teritoriju.. nei apsvietimo nei pesciuju taku nei dar kazkokiu dalyku stoteliu ir pan slengiuose mazuriskese ir tt… o mokesciai gyventoju keliauja i rajono kasa, kurie registruoti rajone ir tokiu labai daug..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This