Planuojamas statyti bendrabutis nei studentų, nei dėstytojų nesudomino

Svarbu, Švietimas

Pirmadienį skelbtas naujojo Klaipėdos universiteto (KU) bendrabučio projektinių pasiūlymų nuotolinis pristatymas visuomenei prasidėjo nuo techninių nesklandumų ir vėlavo beveik pusvalandį. Tuo metu pats pristatymas su vienintelio suinteresuoto asmens klausimais užtruko vos 15 minučių.

Projektą pristačiusi vilniečių bendrovės „Maspro“ architektė Luknė Barčaitė sakė, jog bendrabutį, kuris projektuojamas jau suformuotame sklype studentų miestelyje Herkaus Manto g., sudarys trys korpusai. Juose 194 vietos skirtos studentams ir 24 – dėstytojams.

KU bendrabučio projektą parengė vilniečių bendrovė „Maspro“.

„Pirmasis aukštas išsiskiria iš kitų, nes jame numatoma sporto salė su persirengimo patalpomis, administracinės patalpos”, – sakė pranešėja.

Taip pat čia suprojektuoti studijos tipo dviviečiai ir vienviečiai kambariai dėstytojams bei 20-čiai studentų. Likusieji studentai gyvens antrame ir trečiame pastato aukštuose dviviečiuose ir vienviečiuose kambariuose su sanitariniais mazgais, bet bendrom virtuvėm. Trys vietos pritaikytos žmonėms su negalia, todėl pastate veiks liftas. Iš viso pastate suprojektuotas 141 kambarys.

Ketvirtas aukštas iškils tik virš centrinio korpuso, tad šoniniai korpusai bus žemesni.

„Apdailai planuojama naudoti klinkerio plytas, kadangi aplinkiniuose pastatuose taip pat matomas panašus apdailos stilius, norint prisiderinti, o ne kontrastuoti”, – sakė architektė.

Visgi ji atkreipė dėmesį į tai, kad, siekiant pabrėžti, jog tai naujas statinys, jis išsiskirs savo netipiškais langais – jie bus įgilinti su viena pasvirusia plokštuma, o jų apdailai bus naudojamas baltas tinkas.

Priešais pastatą numatoma reprezentacinė erdvė, iš kurios, pasak pranešėjos, bus patogu patekti į bendrabutį be jokių laiptų – kad būtų patogu žmonėms su negalia.

Pažadėta, kiek įmanoma, statant bendrabutį išsaugoti aplink augančius medžius.

Pristatymu domėjosi tik Renaldas Kulikauskas, klausęs, kas finansuos bendrabučio statybas.

Pasak KU prorektoriaus Benedikto Petrausko, bendrabučio statyba planuojama vien tik iš universiteto lėšų, gautų pardavus aukcione kai kuriuos šiai aukštajai mokyklai nebereikalingus pastatus.

„Jokių partnerių šitam bendrabučiui pastatyti nereikia. Padarius projektą, iškart bus skelbiamas rangovo parinkimo konkursas ir pradėta bendrabučio statyba”, – sakė prorektorius, atsakingas už KU infrastruktūrą ir plėtrą.

Jo teigimu, pagal numatytą detalųjį planą šioje vietoje maždaug po 10 metų planuojama pastatyti dar vieną panašų bendrabutį.

Nors pristatymo metu naujojo statinio kaina įvardinta nebuvo, anksčiau B. Petrauskas „Atvirai Klaipėdai” buvo minėjęs, jog jis galėtų kainuoti nuo 4,5 iki 5 mln. eurų. Projektavimo darbai ir projekto priežiūros paslaugos KU atsieis dar 117 224 eurus.

Universitetas savo ruožtu akcentuoja, jog tai bus pirmas bendrabutis, skirtas ne tik studentams, bet ir iš kitų miestų į Klaipėdą paskaitų skaityti atvykstantiems dėstytojams, taip išspręsiantis jų laikino apgyvendinimo problemas.

KU sieks, kad bendrabutis duris atvertų 2023 metų rugsėjo 1 d.

8 Comments

  1. Čia

    nagus prikišo B. Petrauskas maždaug taip galėtų vadintis straipsnis. Pridirbo geležinkelių ir sandėlių miesto centre vadovaudamas Klascui, po to visą miestą išdūrė sukurdamas ne žadėtą kruizinių laivų terminalą prie naujosios perkėlos, o dar vieną krovinių terminalą kuriam dabar statome jau ir transporto estakadas Baltijos pr.. Dabar ėmėsi universiteto miestelį naujais barakais apdergti. Sovietų kazarmas išardėme, išvalėme teritoriją nuo visokio sovietinio brudo, sutvarkėme pastatus ir tai kainavo didelius pinigus. Dabar statysime naują šlamštą. Jei tokie „nusipelnę” miestui veikėjai dirba KU tai daug pasako ir apie jo vadovybę. Beje, kuri pati sėdi taip pat kažkada statytose ir puikiausiai sutvarkytose kareivinėse ir miesto pasididžiavime kurį ne gėda buvo bet kam parodyti. Razbadauskai, Senate – ar ne gėda?

    Reply
  2. Šiaip.

    Studentai turi nuomuotis butus,o bendrabučius statyti.

    Reply
  3. Ežiui

    jei Klaipėdos Alma mater būtų įdomus rezultatas ar visuomenės nuomonė apie šį iš viešų finansų (už parduotą valstybės turtą) kuriamą projektą, tai pati, savo iniciatyva, būtų suorganizavusi viešą architektūrinį konkursą arba bent jau atsiklaususi nuomonės apie parengtą projektinį pasiūlymą AR Klaipėdos RAT ir šią nuomonę paviešinusi. Dabar, reikia tik įsisavinti lėšas už gautą sandorį, o ne nuomonių.

    Reply
    • memel

      O tai ko klausti? Dabar studijuojančių studentų? Paikėk jiems šis projektas neįdomus, nes kol pastatys naują bendrabutį jie jau bus baige. O kad stato naują bendrabutį, tai puiku ir jokių diskusijų tam nereikia.

  4. nu ir ką

    gali toks projektas sudominti ? Greta renovuoti penkiaaukščiai geriau atrodo.

    Reply
    • memel

      O kokių bendrabučių tu nori?

    • ezys

      turejo sudominti visus, kuriems jis nepatinka… juk turite visa kruva pasiulymu kaip projekta patobulinti 😉

    • Anonimas

      Itariu kas bendrabutis atrodo blogiau nes vizualizacijos labai nefotorealistiskos

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Naują kadenciją KU rektorius pradeda su atsinaujinusia komanda

Kovą 4-ąją kadenciją baigiantis ir naują vadovavimo Klaipėdos universitetui (KU) penkmetį pradėsiantis rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas penktadienį pristatė KU ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Spyglys

M. Vitkus - patarėjas, V. Grubliauskas - prorektorius*

Spyglio nė kiek nenustebino jo šaltinių žinia, kad nuo pirmadienio Modestas Vitkus pradėjo eiti Klaipėdos universiteto rektoriaus Artūro Razbadausko patarėjo ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This