Vilniaus oro uosto keleivius veš „Dancer” prototipas

Transportas

Vilniaus oro uoste keleiviams vežti išbandomas Klaipėdoje sukurtas ir pagamintas elektra varomo autobuso „Dancer“ prototipas, kurį kuria įmonių grupės „Vėjo projektai“ antrinė bendrovė „Elektrinio transporto sistemos“, vykdanti Europos Sąjungos regioninės plėtros fondo finansuojamą projektą.

Susisiekimo ministerijos nuotr.

Šiame projekte numatyta išbandyti autobusą realiomis eksploatavimo sąlygomis vežant keleivius, todėl šiuo tikslu pasirašyta trišalė sutartis tarp bendrovės „Elektrinio transporto sistemos“, Vilniaus oro uosto ir antžeminio aptarnavimo įmonės „Litcargus“.

„Vėjo projektai“ generalinis direktorius Alvydas Naujėkas teigia, kad „Dancer“ autobuso eksploatacijos Vilniaus oro uoste rezultatai bus panaudoti tobulinant technologinius transporto priemonės parametrus ir konstrukciją.

„Aviacija visada yra žingsniu priekyje kuriant inovatyvius sprendimus transporto srityje. Gamindami lengviausią rinkoje elektrinį autobusą „Dancer“, ir patys mokėmės iš kompozitinio pluošto meistrų, dirbusių „Airbus“ aviacijos klasteryje Vokietijoje. Todėl bendradarbiavimas išbandant autobusą oro uosto teritorijoje gali duoti teigiamų rezultatų plėtojant naujus technologinius sprendimus ne tik elektrinio transporto, bet ir aviacijos srityse“, – pranešime cituojamas A. Naujėkas.

12 metrų ilgio „Dancer“ autobuso prototipas vienu metu gali vežti beveik 90 keleivių – jame įrengtos 32 sėdimosios ir 56 stovimosios vietos, kurių dvi gali būti transformuojamos į vieną neįgaliajam asmeniui skirtą vietą. Autobuso kėbulas pagamintas iš kompozitinės medžiagos, savo sudėtyje turinčios perdirbto PET plastiko. Teigiama, kad dėl itin lengvo svorio lietuviškam elektriniam autobusui reikia mažiau energijos važiavimui, todėl jo energijos sąnaudos vidutiniškai sudaro 0,72 kWh vienam nuvažiuotam kilometrui.

Reklama: Parkingas Vilniaus oro uoste https://www.adcparking.com/parkavimas-vilniaus-oro-uoste

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Naujieji elektrobusai - prie starto linijos

Į uostamiesčio gatves ruošiamasi išleisti visus trylika savivaldybės valdomos UAB „Klaipėdos paslaugos“ (buvęs Klaipėdos autobusų parkas) įsigytų Kinijos bendrovės „Electric ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Klaipėdos gatvėse - pirmasis pailgintas elektrobusas

Trečiadienį kai kurie klaipėdiečiai jau galėjo išbandyti pirmąjį iš trylikos uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB „Klaipėdos paslaugos“ (buvęs Klaipėdos autobusų parkas) ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

Transportas

Palangos oro uosto keleivių skaičius nekito

Trečią šių metų ketvirtį Lietuvos oro uostų aviacijos rodikliai toliau gerėjo, o vien rugsėjį bendrovė aptarnavo beveik 8,5 proc. daugiau ...
2023-10-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This