Optimizmas dėl Jūrininkų poliklinikos statybos dar neprarastas

Svarbu, Sveikata

Praėjusių metų rugsėjo pabaigoje buvo tikinama, kad 2022 metais Klaipėdoje, Birutės gatvėje, bus pradėtas statyti naujasis Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pastatas. Tai tvirtinęs savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis ir šiandien optimizmo nepraranda. 

Naujojo Jūrininkų poliklinikos pastato projektą sukūrė vilniečiai MB „Mes architektai“ .

Pasak jo, trečiadienį vykusio pasitarimo dėl Jūrininkų poliklinikos techninio projekto rengimo metu buvo aptartos pastabos, gautos šį projektą pateikus ekspertizei. Į jas atsakyta, padaryti atitinkamos pataisos dokumentacijoje.

A. Dobranskis  tvirtina, kad šiandien rasti sprendiniai ir dėl AB „Klaipėdos vanduo” pastabų – į jas atsižvelgta, ir pasitarimo dalyviai mano, kad daugiau problemų dėl techninio projekto neturėtų kilti, tikimasi gauti teigiamą galutinę ekspertų išvadą. O po to – ir leidimą statybai.

Tačiau iki 2023 metų, kaip buvo įrašyta Klaipėdos savivaldybės strateginės plėtros plane, naujosios poliklinikos pastatai neiškils: dar laukia ilgos derinimo, viešųjų pirkimų procedūros ieškant rangovų bei finansavimo. 

Prieš metus buvo tvirtinama, kad statybos gali kaštuoti apie 10 milijonų eurų. Tačiau šiuo metu sparčiai brangstant statybinėms medžiagoms ir darbo jėgai, savivaldybėje suprantama, kad tiek lėšų gali neužtekti.

2019 m. sausį įvyko būsimo pastato architektūrinis konkursas. Jame buvo pateikta 12 darbų, kaip turėtų atrodyti naujasis objektas. Konkurso nugalėtoja išrinkta vilniečių mažoji bendrija „Mes architektai“ (projekto vadovas Dovydas Čipkus), pristačiusi projektą „Du kiemai”. Ši kompanija rengia ir techninį projektą.

1 Comment

  1. Tik

    kodėl ji vadinasi Jūrininkų?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This