Kūrybinės dirbtuvės su Miha Golobu

Kultūra

Šią savaitę Klaipėdos lėlių teatre vyksta scenos menų profesionalams skirtos kūrybinės lėlių teatro dirbtuvės su slovėnų teatro režisieriumi, dailininku, lėlininku Miha Golobu. Tai pirmasis susitikimas iš šiais metais numatytų trejų dirbtuvių ciklo, kitos dvi vyks balandį ir rugsėjį.

Kristijono Lučinsko nuotr.

Pasak Klaipėdos lėlių teatro pranešimo, šiuo tęstiniu projektu teatras siekia ne tik užpildyti tokių seminarų, skirtų lėlininkams gilinti profesines žinias, spragą, bet ir plėsti lėlininkų bendruomenę, pritraukiant menininkų iš kitų sričių bei aktyvinti tarptautinį bendradarbiavimą. Dirbtuvės yra atviros ir nemokamos įvairaus profilio menininkams, kuriantiems ar norintiems kurti lėlių teatrą, plėsti savo žinias apie šią unikalią scenos meno rūšį.

Teatro režisierius Miha Golobas šiuo metu yra vienas ryškesnių vardų lėlių teatro ir teatro vaikams srityje Slovėnijoje. Jis daug eksperimentuoja su materijomis, medžiagiškumu, ieško naujų būdų į spektaklių vyksmą įtraukti auditoriją. 2019 m. Klaipėdos lėlių teatro rengtame festivalyje „Materia Magica“ parodytas jo kurtas spektaklis „Akvariumas“, nuo kurio ir prasidėjo ši įdomi kūrybinė pažintis.

„Tokių pasibuvimų kartu menininkams reikia kaip oro ir vandens – kad išliktume, neužsisėdėtume, pasižiūrėtume vieni į kitus. Nėra taip, kad Miha mums kažkokius pasaulio stebuklus rodo, bet jo kitoks priėjimas prie materijos, kitokių priemonių taikymas ir dalijimasis savo patirtimi yra labai sveikas. Be abejo, auginame ir savo profesionalumą, nes mainai ne tik apie kūrybinius, bet ir apie techninius dalykus suteikia žinių“, – cituojama į dirbtuves iš Vilniaus atvykusi režisierė, aktorė, „Stalo teatro“ įkūrėja Saulė Degutytė.

Šios dirbtuvės yra pirmasis Miha Golobo vizitas į Lietuvą, pradedantis ir kitą bendrą šio kūrėjo bei Klaipėdos lėlių teatro kelionę – vaikams skirtą spektaklį, kuris bus kuriamas bendradarbiaujant su vienu įdomiausių Europoje Liublianos lėlių teatru, ir kurio premjera numatoma šių metų rudenį.

Dirbtuves finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlininkus nudžiugino mažųjų vokietukų smalsumas

Praėjusią savaitę Niurnberge (Vokietijoje) vykusiame XIII tarptautiniame vaikų teatrų festivalis „Panoptikum“ dalyvavo Klaipėdos lėlių teatras. Be lietuvių šiemet festivalio programoje ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Savaitgalį klaipėdiečiai kviečiami į Lėlių teatro spektaklius bei parodos atidarymą

Pirmąjį vasario savaitgalį Klaipėdos lėlių teatras kviečia pasitikti drauge. Teatre – ne tik pamėgti repertuariniai spektakliai, bet ir parodos atidarymas. ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This