Kviečia registruotis gaudyti stintų

Regionas

Vasario 12 d. didžiausiame šalies kurorte vyksiantis žvejiškas festivalis „Palangos Stinta 2022“ tradiciškai prasidės stintų meškeriojimo varžybomis nuo jūros tilto. Vos paskelbus šių varžybų dalyvių išankstinės registracijos pradžią, azartiškiausi žvejai jau buria komandas bei traukia meškeres.

Tiesa, vėjuoti orai pajūrio žvejų šiuo metu nelepina – stintų meškeriojimo sąlygos ant jūros tilto šiuo metu nėra palankios. Tačiau būsimieji Stintų meškeriojimo varžybų dalyviai nesikremta bei kantriai laukia, kol vėjas kiek aprims. O kol kas turi ir kitų malonių rūpesčių – reikia ne tik suburti komandą bei apgalvoti, koks masalas varžybų metu labiausiai padės privilioti laimikį.

Pasak šventės „Palangos Stinta“ organizatoriaus, Stintų ordino kanclerio Nerijaus Stasiulio, jau pirmosiomis išankstinės registracijos dienomis norą dalyvauti Stintų meškeriojimo varžybose pareiškė 15 komandų. Registruotis galima čia iki vasario 12 d., o varžybų dieną – Jūratės ir Kastyčio skvere nuo 8 val. iki 8.45 val.

Išbandyti savo sėkmę minėtose varžybose kviečiami visi norintieji, susibūrę į komandas, kurias sudaro du asmenys. Komanda taip pat turi turėti savo pavadinimą.

Kiekvienas varžybų dalyvis meškerios pasitelkęs vieną meškerę su penkiais kabliukais. Atsarginių meškerių skaičius neribojamas, tad žvejai kviečiami pasirūpinti keletu meškerių, kad, esant būtinybei, galėtų jas pasikeisti.

Masalą, padėsiantį privilioti stintas, žvejai galės pasirinkti savo nuožiūra. Organizatoriai sufleruoja – daugiametė patirtis rodo, kad stintos labiausiai mėgsta geriausios nuotaikos pakrautus masalus. Kai kurie žvejai, siekdami privilioti stintas, pasitelkia ir specialius kvapus, kuriais prekiaujama žvejybos reikmenų parduotuvėje.

Stintų meškeriojimo varžybos prasidės 9 val. ir truks iki 12 val. Vidurdienį ant tilto bus sveriamas komandų laimikis, tuomet ir paaiškės varžybų nugalėtojai. Kiekvienas pagautos stintos gramas bus vertinamas 10 taškų, bet kokios kitos žuvies gramas – 1 tašku. Tad norint nugalėti svarbiausia – pagauti stintą.

Tačiau net jei žvejybos metu sėkmė šypsosis tik puse lūpų, pasak organizatorių, gera dalyvių nuotaika – garantuota.

„Tai yra pramoginės varžybos, kuriose dalyvauti kviečiame ne tik itin patyrusius žvejus. Svarbiausia, kad dalyviai, Stintų šventę pradėję su meškerėmis rankose, pajustų malonumą ir varžybų azartą. Kasmet šiose populiarumo nestokojančiose varžybose sulaukiame ir patyrusių, nuolatinių dalyvių, tačiau išbandyti savo sėkmę susigundo ir naujokai. Niekas nežino – galbūt būtent juos Stintų meškeriojimo varžybų metu lydės sėkmė“, – kalbėjo N. Stasiulis. 

Jauniausio ir vyriausio varžybų dalyvio lauks specialūs prizai, o atminimo dovanos lauks kiekvieno varžybų dalyvio, net jei nepavyktų pagauti nė vienos žuvies. Na o varžybų nugalėtojų tradiciškai  laukia Palangos mero taurės, padėkos bei rėmėjų įsteigti prizai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Regionas

Palangoje - Stintų šventė

Nuo penktadienio Palangoje prasidėjo šventė „Palangos stinta“ – Vytauto gatvėje išsirikiavo tautodailininkų kermošius, o J. Basanavičiaus gatvėje sklando stintų kvapas. ...
2024-02-10
Skaityti daugiau

Regionas

Skelbiama „Palangos stintos" programa

Vasario 9-11 dienomis visi žvejiškų atrakcijų pasiilgę pramogautojai skubės į Palangą – čia vyks tradicinė, jau 21-oji, šventė „Palangos stinta“. ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Regionas

Tęsiasi registracija į stintų meškeriojimo varžybas

Iki garsiosios „Palangos stintos“ likus lygiai mėnesiui, azartiški žvejai jau kviečiami registruotis į tradicines stintų meškeriojimo varžybas Mero taurei laimėti, ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This