Nepažadėjo, kad vandens kainos gyventojams nedidės

Miestas, Svarbu

Ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje svarstant bendrovės „Klaipėdos vanduo” artimiausių trejų metų veiklos planą, tarybos narys Arvydas Vaitkus neliko patenkintas įmonės generalinio direktoriaus Benito Joniko atsakymu esą ne bendrovė, o Valstybinė energetikos reguliavimo taryba sprendžia, didės ar nedidės vandens kainos gyventojams.

Klausimą pristatęs „Klaipėdos vandens” vadovas informavo, jog per artimiausius trejus metus bendrovė iš viso yra numačiusi investuoti į tinklų atnaujinimą, sutvarkymą ir jų plėtrą apie 50 mln. eurų, iš kurių 35 tūkst. bus skirti Klaipėdos miestui, likusieji – Klaipėdos rajonui. Tačiau, pasak B. Joniko, to neužteks, tad įmonė planuoja per 27 mln. dar skolintis bei gauti europinių lėšų.

10 mln. eurų planuojama skirti tinklų plėtrai, 11 tūkst. – tinklų atnaujinimui, 6,1 mln. – nuotekų valymui, o jų atnaujinimui – per 8 mln. eurų. Bendrovė taip pat yra numačiusi modernizuoti ir skaitmenizuoti savo veiklą, tam numatyta apie 2,6 mln. eurų.

Panašiai tiek pat numatyta ir žaliosios energetikos plėtrai. Klaipėdoje, Ryškininkų g., dar šį ketvirtį planuojama įrengti saulės jėgainę už 600 tūkst. eurų bei Gargžduose – pastatyti saulės elektrinę už 2 mln. eurų, kurių dalį turėtų padengti ES lėšos.

725 tūkst. eurų žadama skirti kvapų mažinimo problemoms spręsti. Per 3 metus numatoma nutiesti apie 30 km naujų tinklų, iš kurių 20 km – Klaipėdoje.

Dėl planuojamų investicijų vandens kaina ateity galėtų didėti apie 5 centus už kub. m.

A. Vaitkui pasiteiravus, ar B. Jonikas gali pažadėti, jog bent jau per artimiausius trejus metus vanduo gyventojams nebrangs, pastarasis direktorius atsakė to pažadėti negalįs.

„Kainas mūsų reguliuoja Valstybinė energetikos reguliavimo taryba, ji kainas perskaičiuoja kasmet, tai duoti pažado, kad kainos nesikeis, tikrai negaliu”, – sakė jis.

Pasak A. Vaitkaus, pastaruoju metu šalyje „kainų augimas yra drastiškas”, o vandens kainas esą reguliuoja ne tik energetikos reguliavimo taryba.

„Kaip jūs vykdote veiklą ir kokius teikiate rodiklius – čia yra svarbiausia dalis (…) Kadangi jūs neatsakėte, aš jums linkiu daryti viską, kad kainos toliau bent trejų metų laikotarpyje neaugtų”, – palinkėjo A. Vaitkus.

Tačiau balsuojant jis, kaip ir kiti tarybos nariai, pritarė AB „Klaipėdos vanduo” 2022-2024 metų veiklos planui.

1 Comment

  1. Marijus

    Eiliniai pasisposinimai – visi iš to pačio katilo- miesto biudžetų vadinamo, pilnom saujom srebia…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jono Polovinsko-Budrio vardas Klaipėdoje skambės dažniau 

Viena iš uostamiestyje veikiančių Šaulių sąjungos kuopų nuo šiol vadinsis Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos karinės operacijos vado Jono Polovinsko-Budrio vardu. ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Dėl kultūros projektų - į prokuratūrą 

Kultūros projektų finansavimo pertvarką įgyvendinusi dabartinė Klaipėdos valdžia skelbia ir pirminius 2023 metais finansuotų veiklų audito rezultatus. Dėl dviejų asociacijų ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pagaliau prasidės Atgimimo aikštės rekonstrukcija

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus penktadienio rytą spaudos konferencijos metu pranešė, jog pagaliau pasirašyta sutartis dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos įrengiant po ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This