Šalyje – vėl COVID-19 atvejų rekordas, skiepys Klaipėdos „Akropolyje“

Koronavirusas, Svarbu

Šalyje pastaruoju metu fiksuojant rekordinius susirgimų COVID-19 skaičius Nacionalinis kraujo centras (NKC) ketvirtadienį, sausio 20-ąją, 12-17 val. visus norinčius skiepys Klaipėdos „Akropolyje“. Čia visi suaugusieji ir vaikai nuo 12 metų galės pasiskiepyti be išankstinės registracijos sustiprinančiąja trečiąja, pirmomis bei antromis dozėmis kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta vakcina „Comirnaty“. Atvykstant būtina turėti asmens tapatybės dokumentą, kad tą pačią dieną būtų galima pratęsti galimybių paso galiojimą.

Per praėjusią parą šalyje paskiepyta 9180 gyventojų, iš jų 677 skiepijosi pirmą kartą. Anelės Vainoriūtės nuotr.

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį šalyje patvirtinti 7057 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – naujas rekordas nuo pandemijos pradžios.

Klaipėdoje trečiadienį fiksuoti 525 nauji šios ligos atvejai. Patikslintais duomenimis, trečiadienį tokia diagnozė buvo patvirtina 436, antradienį – 369, pirmadienį – 321 klaipėdiečiui.

Beveik 25 proc. šalyje trečiadienį ištirtų mėginių buvo su virusu. Klaipėdoje šis rodiklis siekė 28,6 proc. (ištirti 1836 mėginiai).

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą padidėjo 43,2 proc., Klaipėdoje – 47,8 proc. Toliau didėja ir susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis: Klaipėdoje jis išaugo nuo 2996,2 iki 3133,7 atvejo, šalyje – nuo 1861,7 iki 2005 atvejų.

Uostamiestis po kelių dienų pertraukos tarp visų šalies savivaldybių pakilo iš paskutinės vietos į antrą – blogiausia padėtis vėl yra sostinėje (3145,6 atvejo), o geriausiai vis dar laikosi Pagėgių savivaldybė (392,9).

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 134 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1086 tokie ligonių – 16 daugiau nei parą prieš tai. 100 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – šešiais daugiau nei antradienį. 88 proc. reanimacijos skyriuose gydomų pacientų yra nesiskiepiję arba nebaigę viso vakcinacijos kurso. Ifenciniuose skyriuose šis rodiklis siekia 73 proc. 

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 12 žmonių (trys mirtys įtrauktos gavus vėlavusius duomenis). Iš devynių mirusi praėjusią parą pasiskiepijęs buvo tik vienas 70-79 metų amžiaus žmogus.

Tarp nesiskiepijusių ir viruso praėjusią parą nusineštų žmonių gyvybių yra 40-49 metų amžiaus asmuo. Tokių aukų šalyje jau yra 183. Tik 14 iš jų buvo pasiskiepiję. 

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 7708, Klaipėdoje – 354: čia per parą aukų išvengta. 

Šiuo metu šalyje dar serga 42 470 gyventojų, pasveiko 528 559, tarp jų – 37 928 klaipėdiečiai: per parą išgijo 320 miestiečių. Uostamiestyje dar serga 3 391 žmogus.

Per praėjusią parą šalyje paskiepyta 9180 gyventojų, iš jų 677 skiepijosi pirmą kartą (71 buvo 5-11 metų amžiaus vaikas), trečią skiepą gavo 6642. Iš 36 trečiadienį Klaipėdoje paskiepytųjų pirma doze buvo penki 5-11 metų amžiaus vaikai, trečiąją kartą vakcinavosi 286 klaipėdiečiai.

INFORMACIJA

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) primena, kad kiekvienas žmogus, kuriam patvirtinta koronavirusinė infekcija, turi užpildyti anketą https://atvejis.nvsc.lt/ ir pateikti ne tik epidemiologinius duomenis apie save, bet ir nurodyti sąlytį turėjusius šeimos narius. Jei užsikrėtęs žmogus to nepadarys, artimieji nebus įtraukti į izoliuotų asmenų sąrašą, o tai reiškia, kad jie negalės kreiptis ir dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo.

Taip pat svarbu ir tai, kad, jei žmogus, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, dels užpildyti anketą ir, pavyzdžiui, tai padarys ketvirtą dieną po teigiamo tyrimo rezultato gavimo, tai tie žmonės, kurie bus įtraukti į sąlytį turėjusių asmenų sąrašą, informaciją apie taikomą izoliaciją gaus pavėluotai ir turės labai mažai laiko kreiptis dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo – tai būtina padaryti iki izoliacijos pabaigos.

NVSC primena svarbiausius žingsnius, susijusius su sąlytį turėjusių izoliavimu:

  1. Žmogus, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, nedelsdamas pildo anketą https://atvejis.nvsc.lt/ ir IŠKART nurodo VISUS asmenis, su kuriais gyvena (išskyrus tuos, kurie persirgo ne seniau nei prieš 90 dienų). To nepadarius, visi kiti procesai negalimi.
  2. Kai žmogus, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, užpildo anketą https://atvejis.nvsc.lt/, sąlytį turėję žmonės gauna trumpąsias SMS žinutes.
  3. Gavę trumpąsias SMS žinutes, sąlytį turėję žmonės užpildo žinute gautą anketą.
  4. Užpildę SMS žinute gautą anketą, jei reikalinga, kreipiasi dėl nedarbingumo pažymėjimo privalomos izoliacijos laikotarpiui išdavimo į NVSC.  Pats paprasčiausias būdas tai padaryti – užpildant elektroninę formą per paslaugų portalą – Elektroninius valdžios vartus epaslaugos.lt. Svarbu tai, kad prašymą dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo žmogus turi pateikti ne vėliau nei iki privalomos izoliacijos laikotarpio pabaigos. Elektroninis nedarbingumo pažymėjimas išduodamas arba motyvuotai atsisakoma jį išduoti ne vėliau kaip per 3 darbo dienas nuo prašymo ir kitų dokumentų gavimo NVSC dienos.

5 Comments

  1. Žmogus

    Ateis ta valanda,batai jums bus,plius amen.Vidurius jums israus.PADLOS

    Reply
  2. Zalupa

    Uostyk bybi

    Reply
  3. Danunx

    Greit ant tualetinio popieriaus impregnuos vakciną, kad per subine sukišti bl…

    Reply
  4. Jonas

    Tik niekas negalės patekti į vidų, nes reik avelių paso. Aisq kai skiepyti tai padarys išimti, o kai patekti tarkim vaistinę viduj tai…

    Reply
  5. Turbūt

    jau daugumai aišku, kad „serga” marmaliuotieji 1, 2dūrai- 1, 2doziai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This