Klaipėdos universiteto ateities paramos fondas formuos neliečiamąjį kapitalą

Švietimas

Klaipėdos universiteto (KU) ateities paramos fondas formuos neliečiamąjį kapitalą ir taps antruoju universitetiniu neliečiamojo kapitalo fondu Lietuvoje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

KU ateities fondas buvo įkurtas 2021 metais. Jo tikslas – sutelkus verslo iniciatyvas ir piliečius, kurti KU palaikymo platformą, skatinančią mokslo pažangą ir aukštųjų technologijų kūrimą.

„Mes norime matyti ateičiai kuriantį Baltijos jūros regiono universitetą, kaip lyderį, siekiantį mėlynosios ekonomikos ir inovacijų ekosistemos augimo“,- sako fondo steigėjai.

Fondas savo ilgalaikiuose tiksluose yra pasiryžęs stiprinti KU konkurencingumą, remti pažangiausius mokslinius tyrimus ir projektus, pritraukti ir išlaikyti talentingiausius dėstytojus, skatinti gabiausius studentus.

Per pirmuosius savo veiklus metus KU ateities fondas pasirašė pasirašė 170 tūkst. eurų vertės paramos sutarčių. Sausio 20 d. įvykusiame neeiliniame KU ateities fondo dalininkų susirinkime nuspręsta suformuoti 500 tūkst. eurų dydžio neliečiamąjį kapitalą ir pradėti investicijų valdymą.

„Esame kelio pradžioje. Žengiame pirmuosius žingsnius. Suprasdami, kad ilgalaikę fondo perspektyvą, tvarią ir nuoseklią veiklą galima užtikrinti tik suformavus neliečiamąjį kapitalą, kurio dėka fondas turės galimybę užsidirbti nuolatinį investicinių pajamų srautą. Taip rėmėjų skirtos lėšos didins fondo kapitalą, o šis augins investicinės grąžos sumą. KU nuo savo įkūrimo pradžios į gyvenimą išleido daugiau nei 38 tūkst. absolventų ir jei kiekvienas alumnas dar šiais metais prisidėtų prie savo Alma Mater stiprinimo paremdamas fondą 30-ia eurų, tai pasirinkus nuosaikią investavimo politiką po 30 metų paramos vertė išaugtų iki 5 mln. eurų“, – pranešime cituojamas KU ateities fondo direktorius Vytautas Adomaitis.

„Universitetui turėti neliečiamojo kapitalo fondą, remiantį jo veiklą – ne tik finansinė nauda, bet ir didelė reputacinė vertė, parodanti, jog mokslo įstaiga yra svarbi miesto ir viso regiono bendruomenei. Tai – svarus rodiklis, atspindintis verslo interesą, kad Klaipėdoje būtų plėtojama akademinė ir mokslinė veikla, kad čia būtų sudarytos sąlygos auginti jaunus talentus, skatinti pažangą ir inovacijas“,- sako KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

KU ateities fonde sukauptos lėšos bus naudojamos KU talentams auginti, mokslinei veiklai finansuoti, projektams, skatinantiems rinktis studijas KU, remti, aktualioms studijų programų skatinti, studentų iniciatyvoms palaikyti bei studijų ir mokslo laboratorijų įrangai įsigyti.

KU ateities fondo direktorius Vytautas Adomaitis sako, jog šis žingsnis svarbus ne tik KU bendruomenei, tačiau viso miesto ateičiai, jeigu norime matyti Klaipėdą universitetiniu miestu, dinamišku, klestinčiu ir augančiu.

KU ateities fondą galima paremti apsilankius www.kuf.lt ir taip prisidėti prie KU ateities fondo neliečiamojo kapitalo suformavimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This