Klaipėdos miesto savivaldybė renginių patalpose nedraus, rajono – draus

Miestas, Svarbu

Šalyje ir Klaipėdoje augant užsikrėtimų koronavirusine infekcija skaičiams, penktadienį Klaipėdos savivaldybės administracija svarstė, ar neuždrausti uostamiestyje kai kurių renginių, vykstančių uždarose patalpose. Po pasitarimo paaiškėjo, jog savivaldybė neturi teisinių galių drausti tokių renginių.

Tuo metu Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia, jog nuo pirmadienio, sausio 24 d., visose Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinėse įstaigose draudžiami visi renginiai. Apie tokį draudimą pranešė ir Šilutės rajono savivaldybė.

Pasak Žvejų rūmų direktoriaus Alvydo Lenkausko, pagrindiniai rūmų renginiai suplanuoti vasario-kovo mėn. Palmiros Mart nuotr.
Reikia teisinio vertinimo

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, pasitarimo metu pirmiausia ketinama svarstyti dėl pačių savivaldybės darbuotojų darbo pobūdžio, tačiau esą bus aptarta ir galimybė spręsti dėl renginių draudimo patalpose.

Visgi, jo teigimu, pirmiausia šį klausimą reiktų aptarti su teisininkais.

„Paprašiau, kad paanalizuotų šiek tiek ir teisinę bazę, nes pirmiausia, matyt, galėtume kalbėti apie mūsų pavaldumo įstaigas, kurių nėra labai daug – tai Žvejų rūmai, Koncertų salė, Etnokultūros centras, bendruomenių namai”, – sakė meras.

Jo teigimu, turėtų būti sprendžiama, ar tam pakanka savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo, ar reikia Ekstremalių situacijų komisijos sprendimo.

„Miestas juodas ir dinamika neramina, svarstyti reikia visas galimybes, kurios bent kažkiek pristabdytų šitą plėtrą, o šiaip idealu būtų, kad be jokių paliepimų iš viršaus ar ribojimų patys organizatoriai perkėlinėtų ar atšauktų renginius, nes tą riziką buvimo uždarose patalpose kad ir su respiratoriais ilgesnį laiką reiktų minimalizuoti”, – kalbėjo meras.

Lauks savivaldybės nurodymų

Tuo metu Klaipėdos etnokultūros centro atstovė Rita Šukienė sakė, jog kol kas planų atšaukti renginius įstaigoje svarstyta nebuvo.

„Laukiame savivaldybės nurodymų. Be to, pas mus šį mėnesį tų renginių nėra daug. Aišku, stebim bendrą situaciją, domimės”, – sakė ji.

Pasak R. Šukienės, jiems rūpestį kelia prieš Užgavėnes viduje suplanuotos edukacijos – kaukių gamyba ir kt.

Panašiai kalbėjo ir Žvejų rūmų direktorius Alvydas Lenkauskas.

„Mes tų renginių neturime daug. Kitą savaitę turime tik Pilies teatro spektaklį, 100 vietų. Pagrinde yra muzikinis [teatras], mes negalime įtakoti kitų renginių. Akys, ausys, nervai, žinoma, įjungti. Pas mus pagrindiniai renginiai prasidės nuo vasario- kovo. Kaip organizuoti Kovo -11-ąją, Vasario 16-ąją, ar bus renginiai uždarose patalpose? Čia mums rūpestis yra. Lauke, manom, kad bus”, – kalbėjo jis, pridūręs, jog bendruomenės namuose renginiai jau atšaukti, artimiausias numatytas tik vasario mėn.

Tuo metu Klaipėdos muzikinio teatro atstovė Žaneta Skersytė patvirtino, jog kol kas suplanuotų spektaklių teatras atšaukti nežada.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio komentaras:

Su tais draudimas nėra taip paprasta. Yra valstybinės reikšmės ekstremali situacija, ribojimus gali priimti operacijų valdymo centras arba vadovas. Mums tokių teisų nėra suteikta, įgaliojimų, kad savivaldybės gali priimti tokius sprendimus, nėra, mes aptarėme tik rekomendacijas. Pačioje savivaldybėje gerokai sumažinsime kontaktinio darbo, bet kol kas jis išlieka, tik mažesne apimtim (…) O rekomendacijos bus visoms mūsų įstaigoms, prašymas neorganizuoti renginių ar juos atidėti, kuriuos galima, bent iki vasario 16-os, gal nukris tada tie skaičiai.

INFORMACIJA

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia, jog nuo sausio 24 d., pirmadienio, visose Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinėse įstaigose uždrausti visi renginiai  uždarose erdvėse. Išimtis – aukšto meistriškumo sporto varžybos, kurias bus galima organizuoti uždarose erdvėse, tačiau be žiūrovų. Tokį sprendimą priėmė Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras.

„Situacija dėl koronaviruso vis kaista: auga užsikrėtusiųjų skaičiai, liga plinta labai sparčiai, todėl negalime nieko nedaryti. Siekdami pažaboti šią pavojingą situaciją visoms savivaldybės biudžetinėms įstaigoms draudžiame organizuoti renginius uždarose erdvėse, kur didžiausia tikimybė užsikrėsti koronavirusu, jo atmainomis. Turbūt nei vienas nenorime dar vieno karantino, tad būkime kantrūs, atsakingi, laikykimės visų įmanomų saugumo priemonių, venkime nereikalingų susibūrimų ir, žinoma, skiepykimės“, – cituojama rajono administracijos direktoriaus pavaduotoja, Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovė Rasa Petrauskienė.

Planuojama, kad draudimas galios tol, kol pagerės epidemiologinė situacija.

5 Comments

  1. Anonimas

    Ryte rašiau apie Vilnių ir Mažeikius. Dabar jau ir Klaipėdos rajonas nusprendė. Bet Klaipėdos miestas pirmauja pagal rodiklius, o miesto „galvos” nemato probkemos. Taip, žmonės serga lengvai, nors ir ne visi. Tačiau, pokovidinis ne ką mažesnis, nei po deltos. Teorija yra viena, o šiuo metu sergančių žmonių patirtys – visai kas kita. Fb yra grupė sergu/sirgau korona. Ten optimizmo mažai…

    Reply
  2. Tendencinga žiniasklaida

    Interviu nuomonę išsako visų pagrindinių ir tekste minimų Klaipėdos kultūros įstaigų atstovai, išskyrus Klaipėdos koncertų salę. Hmmm, kažin ką tai galėtų reikšti? Tendencingą neigiamos išankstinės nuomonės formavimą ar žurnalistinį bukumą?

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Tai tik rodo komentaro bukumą,apgailestauju. Pasidomėkit, kas yra informacinė žinutė ir kokie jai keliami reikalavimai.

  3. Anonimas

    Vilnius, Mažeikiai gali drausti, Klaipėda – ne? Ar teisininkai skirtingai interpretuoja įstatymus!? Taupomi pinigai? Pas mus rekomendacijos neveikia. Jei bilieto į renginį kažkas atsisakys, juos perpirks kitas. Žmonių skaičius nesikeis. O organizatoriams rekomendacijos išvis nerūpi

    Reply
  4. klaipėdietė

    na,be teatrų ir kinų gal galima kelias savaites vardan saugumo apseiti

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This