Uostamiestis ieško beglobių gyvūnų gaudytojų ir laikinųjų globėjų

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė apie naują gyvūnų gaudymo, surinkimo, laikymo, sterilizavimo, karantinavimo, eutanazijos ir utilizavimo Klaipėdos mieste paslaugos pirkimą. Pirkimas suskaidytas į dvi dalis – pietinė ir šiaurinė miesto dalys.

Dabar pietinėje Klaipėdos dalyje šią paslaugą teikia UAB „Nuaras“, šiaurinėje – UAB „Būk mano draugas“. Naujojo pirkimo numatoma bendra vertė paslaugų vertė – beveik 200 tūkstančių eurų. Rangovas paslaugą teikti turės trejus metus.

Teikiantieji šias paslaugas privalės patikrinti gyvūno ženklinimą, kad būtų nustatytas gyvūno savininkas, o jį nustačius – nedelsiant informuoti apie surastą gyvūną. Taip pat privalės užtikrinti, kad „jų tinkamai laikomi bešeimininkiai gyvūnai būtų tinkamai šeriami”, o pagauti ne vėliau, kaip per parą būtų apžiūrėti veterinarijos gydytojo.

Sugautas sveikas kates bus privalu sterilizuoti. Prieglaudoje gyvūnai laikomi ne trumpiau kaip 30 parų, o eutanaziją galima atlikti tik „išnaudojus visas galimybes surasti gyvūnui savininką” ir praėjus nustatytam laikymo terminui. 

Paslaugas teikianti institucija turi dirbti visą parą, be išeiginių dienų, ir būti pajėgi suteikti skubią, efektyvią bei kvalifikuotą paslaugą bet kuriuo paros metu.  O taip pat – užtikrinti informacijos apie laikomus bešeimininkius gyvūnus viešą skelbimą. 

Norintiesiems įsigyti gyvūną iš prieglaudos žinotina, kad jie privalo būti atiduodami tik kliniškai sveiki, paženklinti mikroschema ir paskiepyti nuo pasiutligės. Duomenys apie gyvūną turi būti suvesti į gyvūnų augintinių registrą.

Gavus pranešimą dėl gyvūno gelbėjimo iš situacijos, keliančios pavojų jo gyvybei ar sveikatai, dėl bešeimininkio, bepriežiūrio gyvūno ar gaišenų paėmimo, paslaugos teikėjas privalės atvykti į įvykio vietą per 1 val. nuo pranešimo gavimo.

Gyvūnų globos namai turės užtikrinti sąlygas visuomenės lankymuisi pagal nustatytą bei viešai skelbiamą grafiką.

1 Comment

  1. grikių_košė

    Skamba kaip savotiška utopija. Keletą kartų paskambinus į „Būk mano draugas” teko išgirsti atsakymą, kad katė susirgs, geriau jai būti lauke, kad neims (liūdnas cha, per 1 val.), nes ir taip pilna gyvūnų ir kiti iki skausmo žinomi atsakymai. Apie „Nuarą” net ranka nekyla kažką gero rašyti. Daug kas žino jo „veiklą”. Gyvūnų utilizavimo įrankis. Ir žmonės ten dirba tokie, kurie nekenčia gyvūnų. Gyvūnus mylintys žmonės ten negalėtų dirbti. Dažniausiai, jei yra interesas, žmonės patys sugauna savo kieme lakstančias kates, sutvarko ir paleidžia atgal užuot skambinę į bet kurią iš šitų įstaigų. Gaila, mūsų p. Jūrevičienė irgi nėra gyvūnų mėgėja ir namukus sterilizuotoms katėms sako statyti patiems, o ji teiksis netgi duoti ženklą. Namuko kaina 250 EUR. Ir stato žmonės namukus, nes gyvūnų gaila. Ir džiaugiasi tą ženklą gavę.
    Visgi, ne visos prieglaudos yra taip liūdnai pagarsėjusios. Klaipėdoje veikia tikrai šaunių, nors ir smulkių, prieglaudų, kur gyvūnai yra prižiūrimi ir mylimi bei atiduodami ne bet kam.
    Ir dar, kaip pasakytų gerb. A. Kaušpėdas: „O žmonės tyli, nors viską mato”.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This