Pandemija augino „Mars Lietuva“ produkcijos apimtis

Regionas

Maistą gyvūnams augintiniams Gargžduose gaminanti „Mars Lietuva“ 2021-uosius užbaigė pagaminusi rekordinį produkcijos kiekį – 103 tūkst. tonų. Bendrovės teigimu, sparčiai augusias gamybos apsukas didele dalimi lėmė pastarųjų metų investicijos į gamybos efektyvinimą, modernizavimą ir pajėgumų didinimą. 

„Pagamintos produkcijos kiekio augimą fiksuojame kelerius pastaruosius metus, o praėjusiais metais perkopėme ir simbolinę 100 tūkst. tonų per metus ribą. Visų pirma, tai yra intensyvių įmonės investicijų į gamybos linijų modernizavimą, procesų efektyvinimą akivaizdus rezultatas. Kitos priežastys, lėmusios gerus gamybos rodiklius, susijusios ir su mūsų sektoriumi bei pandemija: šiuo laikotarpiu augo gyvūnų maisto paklausa, kadangi daugiau laiko leisdami namuose žmonės skyrė daugiau dėmesio augintiniams“, – pranešime pažymi „Mars Lietuva“ generalinė direktorė Aušra Žemaitienė.

Pasak vadovės, me mažiau svarbus ir stabilus tiekimo grandinių veikimas, kurį įmonei padeda užsitikrinti ilgalaikis bendradarbiavimas su tiekėjais ir abipusis pasitikėjimas.

„Mars Lietuva“ tiek praėjusiais, tiek pirmaisiais pandemijos metais dirbo visu pajėgumu. Praėjusiais metais „Mars Lietuva“ į gamybos inovacijas ir efektyvinimą investavo per 4 mln. eurų, į darbo aplinkos gerinimą – 210 tūkst. eurų.  

Bendrovė 2021 metais didino tiek tradicinei, tiek elektroninei prekybai skirtos produkcijos apimtis – vien produkcijos internetinei prekybai pernai pagaminta 8,3 tūkst. tonų.

„Mars Lietuva“ – viena didžiausių eksportuotojų Lietuvoje. Bendrovė savo produkciją eksportuoja į 21 ES šalį, taip pat Šveicariją, Norvegiją, Turkiją, Ukrainą, Australiją, Tailandą, Braziliją, o daugiau nei trečdalis visos pagamintos produkcijos eksportuojama į Jungtinę Karalystę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Mars Lietuva“ investicijos pernai siekė beveik 19 mln. eurų: kyla naujas gamybinis pastatas

Maistą gyvūnams augintiniams gamykloje Gargžduose gaminanti bendrovė „Mars Lietuva“ pernai Lietuvoje investavo 18,6 mln. eurų. 2023 m. didžioji dalis investicijų ...
2024-01-09
Skaityti daugiau

Verslas

„Mars Lietuva“ tvarios plėtros programa: taupomi energetiniai ir finansiniai ištekliai

Europos energetikos rinkoje vyraujant tiekimo bei kainų nestabilumui, ilgalaikes investicijas į tvarią plėtrą vykdžiusios bendrovės skaičiuoja šių investicijų grąžą. Gargžduose ...
2022-11-14
Skaityti daugiau

Regionas

Gargždai kviečia į augintinių eiseną

Jau šį šeštadienį, spalio 1 d., Gargžduose vyks tradicinė Pasaulinės gyvūnų dienos šventė. Jos dalyviai kviečiami į eiseną „Tūkstantkojis“, kurios ...
2022-09-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This