Tebevyksta derybos dėl skrydžių krypties iš Palangos į Vokietiją.

Transportas

VĮ Lietuvos oro uostai generalinis direktorius Marius Gelžinis nuotolinio susitikimo su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) atstovais metu teigė, jog šiemet turėtų vėl prasidėti nutrūkę skrydžiai į Dubliną.

Martyno Vainoriaus nuotr.

KPPAR „Rūmų žiniose” rašoma, kad nuo gegužės du kartus per savaitę prasidės skrydžiai į Kijevą, skrydžių bilietais šia kryptimi jau prekiaujama. Lietuvos oro uostų vadovo teigimu, vasarą iš Palangos bus galima pasiekti ir Bergeną. Tebevyksta derybos dėl skrydžių krypties į Vokietiją.

„Lietuvos oro uostų vadovas teigė žinantis, kad Vakarų Lietuvos verslui svarbi Hamburgo kryptis, todėl dėl jos tariamasi pirmiausia. Derybos su aviakompanijomis dar nebaigtos, todėl naujienų laukiama artimiausiu metu. Tarp kitų verslui svarbių krypčių svarstomas susisiekimas iš Palangos su Amsterdamu, Stokholmu”, – rašoma „Rūmų žiniose”.

Anot M. Gelžinio, planuojama, kad Palangos oro uostas šiemet augs sparčiausiai: tikimasi, kad dabartinės oro uosto apimtys didės dvigubai, bus aptarnauta 300 tūkst. keleivių, ir pagal keleivių skaičių pavyks „grįžti“ į 2019 m. lygį.

2021 metais Lietuvos oro uostuose buvo aptarnauti beveik 2,5 mln. keleivių – 37 proc. daugiau nei 2020 metais, kai buvo aptarnauta kiek daugiau nei 1,8 mln.

Pernai Vilniaus oro uoste buvo aptarnauti 1,9 mln. keleivių (45 proc. daugiau nei 2020 m.), Kauno oro uoste – beveik 490 tūkst. keleivių (32 proc. daugiau nei 2020 m.), o Palangos oro uoste – 86 tūkstančiai keleivių (31 proc. mažiau nei 2020 m.).

Per 2021 m. Lietuvos oro uostuose buvo aptarnauta daugiau nei 34 tūkst. skrydžių – tai 15 proc. daugiau nei prieš metus. Vilniaus oro uoste aptarnauta daugiau nei 25 tūkst. skrydžių (21 proc. daugiau nei 2020 m.), Kauno oro uoste beveik 7 tūkst. skrydžių (12 proc. daugiau nei 2020 m.), Palangos oro uoste – daugiau nei 2 tūkst. skrydžių (24 proc. mažiau).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Ministras: skrydis į Amsterdamą lems, ar bus naujų krypčių iš Palangos

Su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) nariais ketvirtadienio popietę susitikęs susisiekimo ministras Marius Skuodis tikina, kad daugiau pastangų ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This