Kam vaikų ligoninei reikia daug USB?*

Spyglys

Spyglys
2022-01-27

Komentarų: 3

Spyglys pastebėjo, kad Klaipėdos vaikų ligoninė šiemet net du kartus paskelbė viešai perkanti USB atmintines. Sauskelnės, alergenai, medicininė įranga, galų gale ir baldai – visa tai suprantama. O USB atmintinės? Juk visą informaciją pigiau ir saugiau laikyti „debesyse”. Beje, ir pageidaujamas atmintinių kiekis techninėse specifikacijose net neskelbiamas, bet galima nuspėti, kad tikriausiai perkama nemažai. 

Galų gale, pasitaręs su okultistais ir chiromantais, Spyglys sušuko: eureka!  Tas atmintukų pirkimo bumas yra susijęs su planuojama Lietuvos sveikatos sistemos pertvarka.

O konkrečiai – su Vaikų ligoninės atidavimu į didelį valstybės ligonių kolchozą. Tai prieš sunaikinant Vaikų ligoninę vietos eskulapai nutarė į atmintukus surašyti visą jos istoriją. Nuo naktipuodžių įsigijimo iki vaikučių ašarų. 

Spyglio moralas: prieš mirtį visiems dera įsirašyti kam nors į atmintį. Kad ir į USB.

*Spyglio rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.  

3 Comments

  1. gintaras

    Sunku šiais laikais be laikmenų. Atminkime, kai ranka rašyti receptai sukeldavo kritikos. Pagaliau išmokome naudotis progresyviomis priemonėmis. Kuomet vaikus vežame ligoninėn ir norime skubios pagalbos, užmirštame kitas bėdas, kad tik vaikui padėtų. Ar šie priekaištai nėra „rašytojų”, neturinčių jokio užimtumo paistalai. Paklauskime, ar ne visiškai valdomos pandemijos metu, dar turime laiko priekaištauti mūsų vaikų, anūkų sveikatos prižiūrėtojams. Spėju, laikmenos tam, kad išvykstant iš gydymo įstaigos kiekvienam vaikui su geru palinkėjimu, tėveliams bus įduota ir laikmena, kurioje bus viskas apie apsilankymą gydymo įstaigoje. Pagaliau, būdamas mokesčių mokėtoju būčiau ramus, iš gydymo įstaigos gauti informaciją, kuri telpa mažoje laikmenoje, o ne popierių galybę su neįskaitoma rašysena. Tai Jums ne ranka rašytas tekstas chirurgo, kuris po sunkios operacijos vos rankas judina, o tikslios ir aiškios išvados. Paprasta kituose matyti krislą… savo priekaištų tuštybėje, nematydami savo tuštumos.

    Reply
  2. Anonimas

    Kapeika prie kapeikos – gausis rublis.

    Reply
  3. Anonimas

    Tuščias strapsnelis

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sveikata

KKT prisidėjo prie jaukesnės aplinkos sukūrimo Vaikų ligoninėje

„Šiais metais minėdami įmonės 30 metų veiklos jubiliejų nusprendėme savo dėmesį sutelkti ir į socialinius projektus, kurie džiugintų visuomenę ir ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This