Klaipėdos fontanų priežiūros ypatumai

Miestas

Klaipėdos savivaldybė paskelbė ieškanti, kas už ne daugiau kaip 80 000 eurų teiktų visų uostamiesčio fontanų ir fontanėlių priežiūros ir einamojo remonto paslaugas.

Mieste šiuo metu yra 7 fontanai ir 9 fontanėliai troškuliui numalšinti. Numatoma, kad netolimoje ateityje gali rastis dar vienas fontanas, o fontanėlių – gertuvių padaugėti iki 15.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šių objektų prižiūrėtojai turės įjungti fontanus darbui vasaros sezono pradžioje (gegužę) ir išjungti vasaros sezonui pasibaigus (spalį). Tikslus įjungimo ir išjungimo laikas bus nustatomas atsižvelgiant į oro sąlygas.

Fontanų baseinus vieną kartą per savaitę derės nuplauti, nuvalyti apnašas. Atsižvelgiant į poreikį bus plaunama ir Taravos Anikės skulptūra, Debreceno fontano granitinės dekoracijos, Pempininkų ir „Laivelio“, Vydūno fontanų metalinės dekoracijos. Fontanų valymo darbams privalu naudoti ekologiškas, nedegias, visiškai suyrančias medžiagas.

Kai kurių fontanų priežiūra reikalauja išskirtinio dėmesio. Vieną kartą per sezoną „Laivelio” ir fontano Teatro aikštėje vandens tiekimo vamzdynus būtina perdažyti drėgmei atspariais dažais. „Laivelį” prieš sezoną reikia sumontuoti iš naujo, o sezonui pasibaigus – išmontuoti. Sumontuoti ir išmontuoti kaskart reiks ir Debreceno fontano vandens siurblį.

Kiekvienas fontanas turi būti apžiūrimas kasdien, patikrinamas jo funkcionalumas, surenkamos šiukšlės, atliekami einamojo remonto darbai.

1 Comment

  1. Vargu

    ar tokia niekinga suma sudomins gargždųhidros poną. Va jei taip trims mėnesiams siūlomą sumą dar papuošus vienu nuliu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Vertins besikreipiančiųjų dėl šildymo kompensacijos turtą

Klaipėdos miesto gyventojai jau teikia prašymus dėl būsto šildymo kompensacijos 2023-2024 m. šildymo sezonui. Prašymus-paraiškas dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijos ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This