Tarp paklausiausių profesijų Klaipėdoje – santechnikai, elektrikai, statybininkai

Verslas

Užimtumo tarnybos duomenimis, Klaipėdoje šiuo metu daugiausiai laisvų darbo vietų registruota elektrikams, pastatų surenkamųjų konstrukcijų montuotojams, virėjams, plataus profilio statybininkams, plytų mūrininkams, suvirintojams, valytojams, pagalbiniams darbininkams, tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonės vairuotojams. Prognozuojama, kad panašios tendencijos išliks ir ateityje.

Palmiros Mart nuotr.

„Numatoma, kad suvirintojų, pastatų ir kitokių elektrikų, vandentiekininkų ir vamzdynų montuotojų pogrupių profesijų atstovų 2022 m. Klaipėdos mieste trūks. Darbo rinka Klaipėdoje yra specifinė, nes išsiskiria jūriniam regionui būdinga profesijų paklausa, todėl nuolat jaučiamas ir dokininkų-mechanizatorių, laivo vamzdinininkų, laivo mechanikų, izoliuotojų, metalinių laivų korpusų surinkėjų, suvirintojų, jūreivių ir kitų profesijų atstovų poreikis“, – pranešime komentuoja Užimtumo tarnybos Klaipėdos klientų aptarnavimo departamento direktorė Jurgita Petraitienė.

Reaguojant į darbo rinkos poreikius, sudaromos vis palankesnės sąlygos tokias kvalifikacijas įgyti ar persikvalifikuoti – parengtos programos sudaro sąlygas paklausią profesiją įgyti vos per kelis mėnesius.

„Suvirintojai, santechnikai, elektrikai – tai profesijos, kurių poreikis visais laikais buvo didžiulis. Ne paslaptis, kad šio darbo subtilybes išmanantys darbuotojai gali pasigirti solidžiu atlygiu, kuris gerokai viršija šalies vidurkį. Specialistai, įgiję pradinę kvalifikaciją arba persikvalifikavę iš jau turimos, tikrai nesuka galvos dėl darbo paieškų – tokius specialistus kaip mat į savo komandas pasikviečia įmonės, norinčios savo komandoje turėti kvalifikuotus ir įgudusius darbuotojus. Be kita ko, šiuos mokymus baigę asmenys labai dažnai ir patys sau susikuria darbo vietas, įkuria sėkmingus verslus, nes šių profesijų poreikis darbo rinkoje nė kiek neslopsta”, – pasakoja Egidijus Skarbalius, Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centro (JSDRC) vadovas.

Kviečia mokytis arba persikvalifkuoti

Išmokti suvirintojo, santechniko ar elektriko darbo subtilybių įmanoma itin operatyviai.

JSDRC yra parengęs visą pluoštą mokymo programų, kurios yra skirtos tiems, kurie nori ne tik įgyti šiuo metu rinkoje populiarias profesijas, bet ir persikvalifikuoti ar turimą kvalifikaciją pakelti.

Šiuo metu vykdomas priėmimas į pirminio profesinio mokymo programas, kurios skirtos suvirintojams, santechnikams ir elektrikams. Šie mokymai truks apie aštuonis mėnesius. Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centras kviečia ir tuos, kurie nori studijuoti ir tęstinio profesinio mokymo programas – jos skirtos suvirintojams, elektrikams, santechnikams. Šie, kvalifikacijos kėlimo ar persikvalifikavimo mokymai truks vos pusę metų – prasidės vasarį ir finišuos liepos mėnesį.

„Labai svarbu, kad įgyti kvalifikaciją, persikvalifikuoti galima visiškai nemokamai – yra puiki galimybė mokytis ne tik savo ar darbdavio lėšomis, bet ir tikėtis finansavimo Užimtumo tarnyboje. Su Užimtumo tarnyba glaudžiai bendradarbiaujame ir visada ieškome geriausių sąlygų norintiems mokytis. Gilias profesinio mokymo tradicijas turintis Jūrinių sektoriaus darbuotojų rengimo centras išskirtinį dėmesį skiria praktiniams mokymams, todėl kursus baigę asmenys be didelių problemų gali iš karto kibti į darbus“, – pasakoja  E. Skarbalius.

Užimtumo tarnybos duomenimis, 2021 m. parama mokymuisi suteikta 288 Užimtumo tarnyboje registruotiems Klaipėdos miesto gyventojams. 2022 m. paramą mokymuisi numatoma pasiūlyti dar  didesniam ieškančių darbo asmenų skaičiui. Tai ypač aktualu asmenims, kurie turi nepaklausias darbo rinkoje profesijas, trūksta kompetencijų ar yra nekvalifikuoti. Numatoma, kad iš viso šiais metais mokyme dalyvaus daugiau nei 740 Klaipėdos miesto ieškančių darbo asmenų.

JSDRC vykdomas priėmimas į santechniko, suvirintojo ir elektriko  profesinio mokymo programas. Registruotis galima el.paštu info@jsdrc.lt. O nuo vasario 3 iki 15 d. 2022 m. priėmimas (žiemos etapas) į valstybės finansuojamas vietas vyks per LAMA BPO sistemą. Kviečiami registruotis tie, kurie nori įgyti papildomą elektriko, santechniko ar šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemų montuotojo kvalifikaciją.

INFORMACIJA

JSDRC – 2020 metais suformuotas profesinio rengimo mokymo darinys, kurio pagrindą sudaro dvi profesinio rengimo mokyklos, praeityje žinomos kaip Klaipėdos laivininkų mokykla ir Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokykla. Šiuo metu centras rengia suvirintojus, elektrikus, laivų korpusų surinkėjus, laivo elektrikus, laivų sistemų ir įrengimų montuotojus, metalo apdirbimo staklininkus, motoristus, santechnikus, ventiliacijos, oro kondicionavimo sistemų gamintojus – montuotojus, šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo sistemų montuotojus, ekspeditorius, jūreivius, laivo virėjus. Netrukus centras planuoja pradėti rengti ir naujas specialybes, tokias kaip jūrų uosto krovinių logistas ir laivo keleivius aptarnaujantis darbuotojas – stiuardas. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Švietimas

Klaipėdoje meistriškumą demonstravo būsimi statybininkai

Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre įvyko tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „Statybininkas 2024“. Renginio dalyviai savo gebėjimus demonstravo mūrydami, apšiltindami ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Švietimas

Būsimus stiuardus italai mokė maisto paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This