Kova su nelegaliais sąvartynais – kaip su vėjo malūnais

Miestas

Nors visos Klaipėdos miesto teritorijos yra vienokiu ar kitokiu intensyvumu prižiūrimos, nelegaliems sąvartynams tvarkyti savivaldybė kasmet išleidžia keliasdešimt tūkstančių eurų. 

Kiekvieną pavasarį sudaromas tokių sąvartynų sąrašas: fiksuojamos užterštos teritorijos, padangų susikaupimo vietos. Tačiau vieną kartą per metus vien jas iškuopti nepakanka: nuolat gaunama gyventojų bei įvairių institucijų pranešimų apie vis naujas užterštas vietas.

Šiuo metu Klaipėdos savivaldybė ieško rangovo nelegalių sąvartynų, užterštų pavienių teritorijų tvarkymo ir padangų surinkimo bei išvežimo paslaugoms teikti. Paslaugą dvejiems metams tikimasi įsigyti ne brangiau kaip už 133 000 eurų.

Užteršta teritorija iki 30 m² turi būti sutvarkoma ne vėliau kaip per 3 darbo dienas, didesnė teritorija – ne vėliau kaip per 15 darbo dienų. 

Visos iš užterštų teritorijų ar nelegalių sąvartynų surinktos atliekos privalo būti perduodamos atliekų tvarkytojams. Skaičiuodamas savo paslaugų įkainius rangovas turi įvertinti atliekų pridavimo tvarkytojui kaštus ir sąvartyno vartų mokestį. 

Planų, kaip užkardyti nelegalių sąvartynų atsiradimą, nėra. Baudos už tokius pažeidimus  – labai nedidelės, tad tokia situacija mielai naudojasi ir nesąžiningas verslas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This